Вучич: Европа я чака най-тежката зима от 1945 г.

Руснаците чакали нова Ялта, а "тези другите искат да я избегнат"
15 сеп 2022 22:08, Елка Василева
48
Вучич: Европа я чака най-тежката зима от 1945 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич предупреди на заседание на парламента, че Европа я очаква най-тежката зима в историята след 1945 г., съобщи вестник "Блиц".

Още по темата
Следващите шест, малко повече от шест и половина месеца, ще бъдат най-трудните за Европа след Втората световна война като цяло. Може да не е най-трудната за нас, но ще бъде една от най-трудните години за гражданите на Сърбия от 1945 г. , каза Вучич пред парламента.

Сръбският президент каза също, че очаква натискът срещу Сърбия да се засили.

Вярвам, че ще мога да говоря повече за това, когато се върна от Ню Йорк, защото имам 22 двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители. Предстоят ни тежки дни и за съжаление политическите актьори не го разбраха достатъчно, както и обществената ни сцена, каза Вучич.

В заключителната си реч Вучич каза, че според него руснаците чакат нова Ялта, а "тези другите искат да я избегнат". Освен това той ясно каза, че няма да признае независимостта на Косово нито пряко, нито косвено.

Той посочи, че разбира, че планът на Европа е Сърбия да се съгласи Косово да влезе в ООН.

Между чука и наковалнята сме, заяви Вучич.

Той посочи, че е обсъдил вноса на петрол с президента на Венецуела Николас Мадуро, защото европейската забрана за внос на руски петрол засяга и Сърбия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
РАДВАЙ СЕ преди 1 година
ДА НЯМА ВОЙНА В СЪРБИЯ ! НА СТУДА ЩЕ СЕ УВИЕШ С ОДЕЯЛА, АМА АКО ТИ ПАДНЕ ПОКРИВЪТ...
31
0
 
8
 
! Отговори
Динко преди 1 година
Спрете им газта през българския паток, да видим тях каква зима ги очаква. Впрочем, толкова ли не им стиска на нашите политици да дръпнат кранчето?
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зимата ще дойде и ще мине но умрелите от студ руснаци определено ще са пове4е отколкото в ес
29
2
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Всички руски *** пеята една и съща песен. Нова Ялта? Така ли си представя Вучич света - сядат Дядя Вова и Ънкъл Джо и разиграват народите на карта. Колко удобно. Обаче неприложимо. Няма да има нова Ялта. А сръбското *** рано или късно ще се подхлюзне и ще седне на нечии.. дънер. Бил той московския или друг.
28
1
 
7
 
! Отговори
димитър преди 1 година
Този кавал ,да плаши неговите ...
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам защо толкова говорят за тая зима. В една стая хората си пускат топлото си седят там, хем малко сметка хем не са на студено. Колко да е 100 лева на месец за 1 стая и си карат зимата. Повече зимнина, червено вино и всичко е 6, какво толкоз го говорят и намилат цяло лято. Не го разбирам. Ще се види, освен да не казват нещо в предвид да има режим на тока, тогава с дръвца като няма ток и после пак на ток.
26
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бръмбари на Мухата Цеце, знаете ли "Защо съществува всичко което е назовано?"! Отговор от Вселената: "Защото мислите раждат светове."! Мислите на хората живели преди нас, са родили нашият свят. Нашите мисли ще родят света на нашите поколения. Няма открития, няма познание, няма еволюция! Всичко, което си помислим, го има в мига на неговата картина, стопляща представите ни. Вторият закон на термодинамиката се проваля. Колкото и да експандира Вселената, остават само имплозии отровни, непоправими!
25
7
 
8
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Всичко е ПР на петролно-газовите гиганти,преди една година петрола беше -36$ ако купиш барел нефт ти даваха 36$! Сега спряха да помпат арабите руснаците даже го горят газа щото немат къде да го държат.Иначе тая газ преди не яползвахме като има ток за кво ти е тая газова бомба в кухнята.Да се строят Атомни централи от ново поколение-ниско отпадни.Да се построят заводи за водород до ВЕЦ овете и през деня да правят водород за камиони и автобуси.Политиците газови и петролни агенти ли са -корупция
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич метеороложка ли е станала? Поне да си обръсне краката малко.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич е голем ментор, винаги нагнетява излишно напрежение, та впоследствие да изърти нещата така, че ето той оправил нещата.Сърбите трябва да го питат, защо не е искал изключение за петрола от санкцийте, рафинерията им е руска, като и нашата. А ние го направихме, те не. Освен това страшно лъже, че е под голям натиск да въведе санкции, ЕС иска чрез Сърбия, Русия да не заобикаля санкцийте, а не непременно Сърбия да въвежда санкции.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалист, зимата на 89та и зимата на 90та бяха много по тежки от 96та.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да е около + 20C да тече без проблеми газта да не мръзне по тръби и тръбите също от студ сух,че при тежка зима желязо се пука,че по малко газ да се харчи,а не да надуват зарад цената на мегавати/час потреблението,а колко да се поддържа стайна температура по къщи,апартаменти и заведения къдет се работи и отдъхва зарад спуснатите указания за намаление на потреблението кат за икономии през всички сезони с години,че да е на ред-газта да тече за оборот,на народа да е топло,глоби да няма и доноси
20
8
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Конкретно за България зимата на 1996-та беше най-тежката. Има много млади хора, които не са я преживели, но нека да знаят, че другаря Жан Виденов и неговите кукловоди от Държавна Сигурност постигнаха наистина забележителни неща тогава.
19
12
 
14
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Европа през зимата на 2022/2023... Гладен и некъпан *** неотрален индивид, трепери от студ загърнат в знанието на ЛГБТ в тъмната си си квартира в центъра на Брюксел. Това е Европейския Съюз през зимата!
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските русофили мразят Путин и желаят свобода и просперитет на братския алкохолизиран руски народ . Русофобите са путински матрьошки Тръмп, Борисов, Ердоган, Вучич, хем крадат от Русия, хем говорят срещу тях
17
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой от вас, русофобските тролеи, допуска ли, че може и това да е неприятната реалност през зимата?
16
2
 
11
 
! Отговори
Д-р Ох боли преди 1 година
Ще дойдете вие с македонците на дедовия български! Тогава ще ви лекуваме, както си знаем и както заслужавате, вашта м**** сиромашка! Ще видите и азбука, и газ,и ток през макарон с разширени вени..
15
4
 
18
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Защо изведнъж се умълча Орбан? Нали и той беше много словоохотлив по темата Русия? Днес косвено му беше напомнено, че Унгария неправомерно е отклонявала европари,съдебната власт е корумпирана и зависима,и това ще доведе до орязване на еврофондове. Приземяване,приземяване,Виктор!
14
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вучич, го чака най-тежката година на царуване 2023.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската радиоточка Вучич...