Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия

Ще защитава териториалната цялост и суверенитета ѝ
20 сеп 2022 16:15, Елка Василева
37
Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет и териториална цялост, Москва цени балансирания курс на Белград на международната арена. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на церемонията по връчване на акредитивните писма на чуждестранни посланици в Москва, предаде ТАСС.

Още по темата
„Оценяваме желанието на сръбските приятели да следват балансиран, независим курс на международната арена, (...) ще продължим да оказваме на нашите сръбски приятели всеобхватна подкрепа в отстояването на законните права и интереси на Сърбия, защитавайки нейния държавен суверенитет и териториалната цялост“, каза руският държавен глава.

Путин добави, че Русия и Сърбия са свързани със "стратегическо партньорство, основано на традициите на приятелство" и подчерта, че обсъжда развитието на сътрудничеството между двете страни със сръбския лидер Александър Вучич.

"Редовно обсъждаме с президента Вучич в лични срещи и в телефонни разговори ключовите въпроси за по-нататъшното развитие на сътрудничеството и ще продължим да работим заедно за задълбочаване на политическия диалог, разширяване на сътрудничеството в икономиката, търговията, науката, техниката, културна и хуманитарна сфера“, добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
МАКЕДОНСКИ ПРЕМИЕР преди 1 година
"ЗАД АНТИБЪЛГАРСКАТА ИСТЕРИЯ В РС МАКЕДОНИЯ ПРОТЕСТИТЕ И ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА АНУЛИРАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С БЪЛГАРИЯ СТОИ РУСИЯ, КОЯТО ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ РАБОТИ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА РЕГИОНА!!!!"- ИЗКАЗВАНЕ НА БИВШИЯТ МАКЕДОНСКИ ПРЕМИЕР ВЛАДО БУЧКОВСКИ ПРЕД СВЕТОВНИТЕ СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ !!!
24
2
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Сърбите ще си останат в 20-ти век!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Рус = Лъжа преди 1 година
Както защитава Армения ли? Тоя пак лъже!
22
5
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Защото повечето хора не виждат развитието на тази ситуация във времето. А Кисинджър, Бжежински, Сорос и други архитекти на нашия свят откровено са говорили за сценария Украйна. Нещата започнаха точно по плана на Запада, но дали ще завършат по техния план? Силно се съмнявам като гледам истеричните лъжи с които ни заливат.
21
11
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Още има хора, които вярват, че агресията е само от руска страна и видиш ли тя случайно е почнала войната! 30 години запада подготвя тая война, ама трябва мозък, за да го видиш, а повечето го нямат!
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как Сърбия да остане про-руска, и заобиколена от враждебни държави в ЕС и НАТО, и Вучич го знае отлично! Това можеше да стане в мирни времена, но след безумната руска агресия срещу Украйна, вече никой няма да им търпи "балансираната позиция" на сърбите
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е Сърбия ще продължи ли да подкрепя Русия, от два стола се пада лесно.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки нормален човек най го е страх от това Русия да защитава суверенитета на държавата му.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги подкрепят, докато сърбите не подадат молба за членство в ЕС. После ще ги обявят за неприятелска държава и ще им спрат газа.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците винаги са подкрепяли Сърбия за сметка на България на Балканите и затова и Русия губи Балканите. Защото залагат на куц кон. Българите винаги са били по-силния и мъдър народ от сърбите. Във всичко ги превъзхождаме винаги сме ги превъзхождали. Всъщност на Балканите българите са основополагащия народ и който е приятел с нас до голяма степен владее Балканския полуостров.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата е изградила представа за Русия в света като нещето невероятно и велико с сериозна армия... истината обаче е че Русия е точно два града и ако изчезнат с Русия е свършено.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците винаги са подкрепяли Сърбия за сметка на България на Балканите и затова и Русия губи руснаците. Защото залагат на куц кон. Българите винаги са били по-силния и мъдър народ от сърбите. Във всичко ги превъзхождаме винаги сме ги превъзхождали. Всъщност на Балканите българите са основополагащия народ и който е приятел с нас до голяма степен владее Балканския полуостров.
13
2
 
8
 
! Отговори
а Сърбия преди 1 година
иска в Европа. Ще падне ухажване
12
2
 
9
 
! Отговори
Малчо и Крачун преди 1 година
Хвани единия удари другия
11
3
 
10
 
! Отговори
Много преди 1 година
добре знаем! За тва саегашните КГБ дрипльовци в Кремъл да не ни навират в носа победата на руския император над тогавашната Османска империя. Първо са му избили наследниците ,после са действали винаги в ущърб на българския интерес , а сега и този еднометровия се надупи на Ердоган. Та и ние така. Руската империя, която победи османците няма нищо общо със сегашната "федерация" ръководена от запъртъци фенове на Сталин.
10
3
 
10
 
! Отговори
Грецов преди 1 година
Пyтлep да напечата малко рубли и да даде на Сърбия безлихвен заем, да си плащат газта.
9
3
 
9
 
! Отговори
Хохловенко преди 1 година
Тавариш *** се очерта като обикновен руски некадърник, но с големи и неоправдани амбиции. За 6 месеца СВО постигна точно обратното на това което заяви че иска да постигне. Ся знам че родните ватняци ще подскочат, но освен да дрънкат краварчета-мраварчета друго не могат, а това не променя фактите. Путин и рассия се обосраха тотално. Но най-интересното предстои, още нищо не е започнало, когато обесят гнома пред кремъл тогава може да се каже че започва, нали друзя?
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Русия е приятел на Сърбия значи са наши враг.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре че макетата ги мързи да гледат, че ако бяха по-амбициозни и без сърбите щяха да ни смачкат
6
2
 
9
 
! Отговори
Путин преди 1 година
До червенотиквеник 2 Ами Путин дава по 3000 долара на месец за да отидеш да се биеш на тяхна страна! Не мисля че някой ще те върне!