Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
10
 
! Отговори
Гответе Се преди 1 година
очаквам Ядрен удар до 1 седмица - особено като войници - няма, т.е. види се, че мобилизацията не върви по план! Путин ще направи, точно това и по същата причина, което Труман направи с Хирошимо и Нагазаки - ще Изпепели Киев и ще чака да види има ли още Мераклии!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ти сега професионална армия.
11
3
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До не Съм Гласувала мамооо, колко мъка има по този свят...
10
42
 
31
 
! Отговори
не Съм Гласувал преди 1 година
през Живота си, но сега вече първи ще се наредя да дам Вот за Възраждане, щото не Искам Децата ми да Умират във Войната на Дементиралият Байдън срещу братска Русия! Ако Путин удари Киев с Атом, то България ще бъде изпепелена от Радиацията!!
9
2
 
13
 
! Отговори
sss преди 1 година
Голям блъф... докато не седнете всички на масата на преговори всичко ще блъф.. до тогава ще се мрее... заради болните амбиции и на едните и на другите.
8
23
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешната бендеро-нацистка киевска власт е резултат от военния преврат.
7
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиват Зеленски. И, естествено, пратили го в рай. Всеки ден обаче се молил на ангелите да го пуснат да види какво е станало с Украйна и войната с Русия. Накрая, през 2050 г го пуснали в Киев за един ден. Оказал се Зеленски на Мейданския площад, видял ресторант, влязъл, поръчал и питал келнера: - Нямаше ме, как е положението? - Всичко е нормално! - А Крим наш ли е? -Да. - А Мариупол, Харков, Херсон.. - И те. - Ами Киев? - Естествено! - Слава Богу, вече съм спокоен! А колко е сметката? - 80 рубли.
6
8
 
37
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Бате, нали ядрената оръжия ще унищожат всичко! Я слез на земята и си гледай народа, какво си мерите атрибутите, като не ви стават вече. Хората вече не са готови да умират за държавите си и за корумпирани политици. Лека полека войните ще изчезнат, ако преди това, някой като теб не затрие всичко
5
22
 
41
 
! Отговори
Провол преди 1 година
Тотален провал на специалната военна операция. Каква ядрена заплаха, нали ако удари само една държава от НАТО и с рашата е свършено. Нали се сещате сега какъв ще е отговорът на НАТО сега. Още повече оръжие и техника в Украйна. И частичната мобилизация няма да помогне, направо пълна да прави и да дозатрие тотално Русия. Жалко за обикновения руснак, който ще се върне в 19 век.
4
23
 
28
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
Антихристът Путин осми месец пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки !Анатема!
3
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зеленчука ще яде дьрвето
2
8
 
21
 
! Отговори
ma#kak преди 1 година
Да, запада ви унищожи съюза. То тая работа не е за всеки, трябва да знаеш какво вършиш.
1
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви ядрени оръжия бълнуват тея, нали ако използват само една ракета и ще ги смачкат.