Путин отмени речта си снощи, ще обяви ли обща мобилизация днес?

Очаква се това да се случи в близкия час
Обновена: 21 сеп 2022 09:05 | 21 сеп 2022 09:04, Нели Христова
33
Путин отмени речта си снощи, ще обяви ли обща мобилизация днес?
Снимка: БГНЕС

Кога Владимир Путин ще обяви обща мобилизация в Русия? Този въпрос си задават журналисти и анализатори по цял свят, след като руският президент отмени важно свое изказване във вторник вечерта. По предварителна информация  потенциалното обявяване на война в Украйна за защита на окупираните от Русия територии трябва да стане днес и така Путин накара света да чака във вторник вечерта. Руски тв канали дори бяха обявили, че очаква изказване на лидера, но по-късно изтриха съобщението. По-късно във вторник приближени до Кремъл медии призоваха хората да си лягат, тъй като всичко ще се случва в сряда. Не е ясна причината за отмяната на речта на руския президент до момента.

Според руски медии записаният призив ще бъде показан на 21 септември, когато Далечният изток се събуди. Различни източници твърдят, че това ще стане между 9 и 10 ч московско време днес.

Новината идва, след като Дмитрий Медведев, верен съюзник на Путин, обеща, че ще бъдат използвани „всички сили за самоотбрана“ за защита на това, което той нарече „руска територия“ – намеквайки за ескалация в Украйна.

След това парламентът на Москва прие нови закони, подготвящи войната за Путин. Така той ще може да прекрати своята „специална военна операция“ и официално да обяви война, което му позволява да мобилизира огромното население на Русия в армията.

Този ход може да предвещава нова фаза на конфликта, включваща оръжия и тактики, които Кремъл досега е държал в резерв.

На 20 септември беше обявено, че Донецката и Луганската народни републики, както и Херсонската и Запорожката област ще проведат референдуми по въпроса за присъединяване към Русия от 23 до 27 септември. Съответните закони и укази са влезли в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Пенко първо ке гръмна женичка , после мама со моя голема базука со едно ОКО.....
25
0
 
2
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Anonymous първо ке почиста твоя женичка со църна п...тичка и мама ,ако все още е катеричка рунтавелка....
24
0
 
2
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Do vsi4ki poluidioti ООООО недоправений мръснико поради что обиждаш хората ,нали е демокрация , а умнико недоизработени....
23
6
 
1
 
! Отговори
Do vsi4ki poluidioti преди 1 година
Ne moga da razbera zashto samo nai bezdarnite i negramotni poluidioti pishat komentari i davat mnenia za neshta, ot koito dori niamat i begla predstava. Gospoda poluidioti MOLIA VI jiveite si jalkite bezsmisleni jivoti, orete si nivite, pasete si ovcete i si hranete dobichetata, opitvaite se da se kapete po chesto zashtoto kalta, koiato ste pokriti voni ujasno i ne se zanimavaite da izkazvate negramotnute si mnenia. Triabvashe navremeto da otdelite malko vreme da se uchite i ogramotiavate!!!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Те и това не знаят,слабата Украйна им сви сърмите,а нато ако кихне,щесе...изпонатаковат...
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия освен да воюват друго не знаят
20
3
 
8
 
! Отговори
USA преди 1 година
Да, бе! Щатите били приключили. Смех отвсякъде. Нали, ако бяха приключили, рашисти и БеГе-пролетарии нямаше да си изпращат дяцата и унуките у загиналата държава, а щяха да ги пренасочват към университетите на ,"прогресираща" и "демократична" Рассия.
19
3
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Супер! |Има нужда украинците да изчистят 5 милиона мужика. Ако Сталин беше жив можеше и повече да изчисти. Той знаеше как да обработва тази ***.
18
0
 
0
 
! Отговори
--------- преди 1 година
***.
17
1
 
10
 
! Отговори
МАКЕДОНАЛДС преди 1 година
Щатите били приключени ? ---ти дето го написа във ред ли си пиян ли си ???
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото е, че войната ще приключи съвсем скоро. Лошото е, че някаква част от радиоактивната пепел от Киев, може да пръсне и над България.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Байдън изтърве укрите и до севмица са в Масква, но Байдън не иска това! Засега всичко е под контрол и върви по план!
14
3
 
6
 
! Отговори
Тези ще ядат !!! преди 1 година
А на Путин парите за манджа и дрехи ги няма ,икономиката му щяла да мине на военни релси а после ще иде във 11 век , а репарациите кой ще плаща ??? Тоя тръгнал да види сина на изтощение със Запада и милиардерите които печатат парите ??!! Голям аналитик бил ,леле,леле !!!
13
6
 
9
 
! Отговори
asd преди 1 година
Професионалната му армия беше разбира и едва удържа на много места. Тези непрофесионални бройки, които мобилизира ще бъдат разбити много лошо. Техниката е потрошена, трябва оборудване и то зимно... Логистиката и сега куца, а с повече войници още по-зле.
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не може да направи нищо вече. Тази държава приключи.
11
7
 
7
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 1 година
Велика Русия тя по слаба от колко Македония хааааааааа
10
5
 
12
 
! Отговори
Пенко преди 1 година
Джyджeтo-пcuxoпaт към момента няма полезен ход, след като се самонасади, не без помоща на бeзмoзъчнuтe си съветници, в най-голямата локва. Единствения му изход е да се гръмне между ушите, като преди това обяви че това е по план.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само сравнете тази `операция` с нещо като Пустинна Буря. Руснаците още водят война като през ВСВ , а не 21 век.
8
4
 
8
 
! Отговори
Не може да .... преди 1 година
Излезе от коловоза на втората световна ! Логиката му важи за преди 50 г. не е реалист и дори историята на която се базира не е истинска ,Той не може да разбере че главата му е натъпкана със чиста съветска пропаганда и мисленето му е напълно сбъркано ! Ген Жуков във момента не върви ,на него това не му е ясно !Единствения му правилен ход е изтегляне и мир . Това че лъже себе си ще проличи и след мобилизацията многото жертви ще го свалят от власт ,удари ли със атом и него ще го ударят
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това се случи, НАТО вече няма да има спирачки, ще нахлуе в Украйна и всички русофоби ще бъдат мобилизирани да си избробват омразата директно срещу ненавистните им руснаци. Ние русофилите срещу братска православна Русия няма да се бием. Накарайте ни, ако можете.