Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват
21 сеп 2022 11:20, Петя Славова
280
Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви началото на частична военна мобилизация с първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна.

Според военния експерт проф. Тодор Тагарев и бивш министър на отбраната, това означава признание на Русия за провала й при започналата специална военна операция в Украйна.

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск.

Още по темата

"Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия", коментира пред БНР Тагарев.

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

"Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица."

Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден", но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тоя магарев ... Не е ли по-лесно да го кръстите ТЪПарев? Навремето завърши електрооборудване и системи за МИГ-ове и Су- ***. Откога стана специалист по тактика и стратегия на Авиационни съдинения и той самият вероятно не знае. Той е човек в доста напреднала възраст, така че научното звание професор звучи несериозно. Това не пречи на Днес да го наричат капацитет по авиация. Очевидно пише като бившия президент каквото му наредят - за пари.
221
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Еничари,*** да порят женските ви от родата ***,откъдето сте издрани!
220
1
 
1
 
! Отговори
Пацu преди 1 година
Другарки и другари, за 9-ти Май 2023-та на Червения площад ще видите Ейбрамс-и!!! :)))
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джyджeтo ще бъде низвергнато от своите като Кадафи! Ще влачaт жалкия му тpyп по улиците на Москва...
218
3
 
2
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Koпейкин, Kypнeлa, Boлен, Янев, Радев, няма ли да се запишете доброволци??? Марш в окопите да браните джyджeтo!
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,де референдум с руска войска и въоръжение,нищо ново,повторение на 09.09.1944 г.,съвсем " демократично".Според руски медии референдума е затова,че всички са " руснаци".Путин повтаря сталинския режим защото не може да надскочи себе си и смята,че сталинския режим / безправието/,диктатурата е единствения начин да запази целостта на РФ и насилствено да присъедини окупираните територии.Съобщиха ,че над половината украинци от тези територии нямат лични документи,унищожени са от бомбандировките.
216
2
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Тапарев
215
4
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Татарчев държал ли е автомат някога. Да ви имам военните експерти. Как е станал военен експерт в мирно време. Женски полов орган.
214
2
 
7
 
! Отговори
Тоя магарев ... преди 1 година
повтаря като курдисана кукувица какво му спуснат от Козяк! Но освен джендарията никой не му се вързва.
213
0
 
8
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Да не те прочистя аз само!!! Ако се пишеш българин трябва да знаеш че евроатлантизма няма нищо общо с България. Украинството е болест - също като македонството и се лекува така както и рака с операция - докато не е станало късно
212
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Всички пролетарии ,драскащи по вестниците да заминават към Русия,че да се прочисти България от рускофашистки ***!
211
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украинците се мобилизираха да бранят земята си от късия фюрер ,жаден за кръв
210
4
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Ако обявяването на мобилизация е провал то тогава украинците се провалиха вече за 6-ти пореден път :D... реално в момента русия има 200 хилядна групуровка срещу 700 хилядна международна ***...
209
1
 
4
 
! Отговори
до Пижо преди 1 година
Как седмица две бре, нали щеше за 2-3 дни?
208
1
 
9
 
! Отговори
голем смех преди 1 година
Още едно потвърждение, че днешните професори стават само да лъскат обувките на някогашните асистенти.
207
1
 
7
 
! Отговори
Do 229 преди 1 година
Написано е всичко. Ако беше като при Желязната завеса, ти щеше да си в Белене на прасетата. А Русия нали беше могучая, защо я сравнявате с Украйна? Ами ако дойде една дивизия от Сащ, какво ще правите? Обосралисъ
206
8
 
13
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Тагарев Украинците до сега проведоха три мобилизации защо не напишеш нещо и по този въпрос.А всичките медии в ЕС филтрацията е в пъти по голяма от времето на желязната завеса.
205
11
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
А на големия експерт да му е минала мисълта, че мобилизацията е просто желание въпросът с Украйна да бъде приключен възможно най-бързо, до седмица-две? Или просто чете от листчето, което са раздали от кабинета на Урсула?
204
10
 
7
 
! Отговори
Бой на Рашките преди 1 година
Колко е тъжно да си русифил-путинист към настоящия момент! ,, Най-великите и непобедими,, се оказаха аутсайдери и пораженци!
203
6
 
9
 
! Отговори
Луда работа, преди 1 година
тоя с една изява накара ЕС да се над/рискат. Ясно им каза да не се месят. Ако искат мир, що САЩ и ЕС наливат толкова оръжие в Украйна,а ? И всичките тия милярди помощ едва ли са дарствено....хем подхранват конфликта,хем ще си искат всичко двойно и тройно....