Мобилизират десетки ръководители на полети в Русия

По границите огромни задръствания от бягащи руснаци
22 сеп 2022 18:20, Йоана Цонева
45
Мобилизират десетки ръководители на полети в Русия
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки ръководители на полети в Камчатка, Магадан и Иркутска област са получили призовки и мобилизационни заповеди за военна служба. Това се посочва в писмо на федералния профсъюз на ръководителите на полети до министър-председателя Михаил Мишустин, публикувано от телеграмния канал Aviatorschina.

"В някои региони това обстоятелство вече е критично за авиационните операции", се казва в писмото.

Председателят на профсъюза Сергей Ковальов поиска от Мишустин да забрани призоваването на специалисти, които управляват, планират и координират въздушното движение, както и на специалисти от електрическите и радиокомуникационните служби.

Още по темата
Според в. "Комерсант" в авиоиндустрията, където често се набират пилоти за военна авиация, "нараства силната загриженост за възможна военна повинност". Неназован източник от авиокомпания е изчислил, че около 40% от пилотите в състава на превозвача подлежат на наборна военна служба.

В същото време, на границата с Финландия и Грузия, се образуваха огромни задръствания от руснаци, които се опитват да напуснат страната. Обявената частична мобилизация доведе и до протести в близо 40 града в Русия, предава Нова тв.

"Ако ме повикат, ще отида да служа, без съмнение" - някои руснаци активно подкрепиха частичната мобилизация в Русия

"Децата умират вече 8 години, цяла Европа и Америка се борят срещу нас. Ние ще победим"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Стоян IT преди 1 година
Много ми е смешно като чета коментари на подкрепящи Русия и Путин.. Бил съм в Русия, имах работа която беше свързана с общуване с много хора и мога да ви кажа че Русия и руснаците 5 пари не дават за нас не само това ами изобщо не ни харесват. За руснаците ние сме някакви мишки, по нисша раса от тях а вие продължавайте да им се радвате, успех!
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 ахаха много се забавлявам като монтират някви стари кадри от преди години по сегашната ситуация и как шараните се хващат. То и аз мога да изнамеря някви стари кадри от арести и да ги изтипосан със заглавие за мобилизацията. Много първосигнално реагирате. Укрите показаха че са добри в манипулациите все пак те работят по наръчника на чичо Сам. А тука повечето вярват на фалшиви новини.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Где Андрей? Търсят ги под матрак и в хладилник.
28
5
 
11
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
От кремъл спускат железен купол над раша!!! Нема да си играят със завеса...хохохо!
27
24
 
6
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
До 25, ще видим как ще я разпадне,по- скоро Путин ще разпадне атома над Украйна.
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интелигентността на руското ръководство достига единствено висините да прави к-ски номерца, да !
25
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа да затвори границите за бягащите Руснаци, те нямат работа там. Нека велик Китай ги приеме, ето Индия, Афганистан, Тайван- все райски кътчета- те тръгнали в тая лоша Европа.
24
9
 
26
 
! Отговори
КАКЪВ СРАМ? преди 1 година
РАЗБЯГАХА СЕ БОГАТИРИТЕ НА ДЖУДЖЕТО, КАТО ТАЛИБАНИ В ЧАРШАФИ БЯГАТ ОТ ЕЙБРЪМС М1!
23
5
 
20
 
! Отговори
браво Копейкин преди 1 година
До ЧАПАЕВ- не само Костя, в Руската армия ще постъпят и Николай Малинов с цялата си партия- Русофили- вече са се записали.
22
9
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вашият *** Боко досега не е казал една дума срещу Путин. Нито една изречение, в което едновременно участват Путин и "агресия". Когато го чуя да извика " Путин ххйло", тогава може да се усъмня, че не е путинофил. Същото се отнася и за другото нищожество - Мууннч Радев.
21
10
 
22
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ преди 1 година
КАК КОМИКА ЗЕЛЕНСКИ СИ НАПРАВИ ШЕГА С ЦЯЛЯТЯ ВЕЛИКА, НЕОБЯТНА, МОГЪЩА, НЕПОБЕДИМА РУСИЯ? ДА Я ПОБЕДИ НА ФРОНТА И ДА Я РАЗПАДНЕ!
20
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам Руснаците да бягат- те вярват в Путин и одобрението наскоро беше 97%- това е лъжа.
19
12
 
15
 
! Отговори
ОТВЕТЕН УДАР преди 1 година
ПУТИН СВАЛИ БОЙКО, ЧРЕЗ РЕШЕТНИКОВ, ЧЕРЕПА И ЮМРУКА И СЕГА БОЙКО МУ ГО ВРЪЩА! РАША СЕ РАЗПАДНА! КАК СТАНА ЛИ? БОЙКО НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ, САМО ЧЕСТО ПОСЕЩАВАШЕ МАНАСТИРИ И ЦЪРКВИ КРЪСТЕШЕ СЕ И ПОГЛЕЖДАШЕ НАГОРЕ! ИМА ГОСПОД И ТОЙ ПОМАГА! АМИН! А НЕВЕРНИЦИТЕ ТРЕПЕРЯТ В КРЕМЪЛ И НА ПОЗИТАНО 20!
18
20
 
32
 
! Отговори
Да преди 1 година
Русия загуби войната.Дано разпадат на РФ мине бързо като тази на СССР. За доброто на света е
17
18
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
МОБИЛИЗАЦИЯ СЕГА В РУСИЯ СКОРО И У НАС.
16
11
 
22
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ДОБРЕ, ЧЕ ТУКАШНИТЕ РУСОФИЛИ ЩЕ ПОПЪЛНЯТ БРОЙКАТА В АРМИЯТА НА ПУТИН, ИНАЧЕ РУСИЯ ЗАГИНА! НАД КРЕМЪЛ СЕ ВЕЯТ БЕЛИ ЗНАМЕНА? ПУТИН СЕ Е ЗАКЛЮЧИЛ В БУНКЕРА, НА ДЪЛГАТА МАСА С "РУСЕНСКО ВАРЕНО" И МИНЕРАЛНА ВОДА "БАНКЯ" И НЕ ПУСКА НИКОЙ? КОПЕЙКИН ЩЕ СПАСИ РУСИЯ! ГЛАС УВАЙТЕ ЗА КОСТЯ!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хах - тоз де се е скрил в празния хладилник, ама първо го търсят под леглото
14
6
 
9
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
До Соня ЭриксонКакто знаете, в Русия има много грузинци, арменци, казахи и други нации. Те избягаха в историческата си родина.
13
5
 
20
 
! Отговори
81 преди 1 година
Нормално, за какво са им? Какво ще ръководят?Приземени са 70% от самолетите.Друг въпрос е, че пращат интелигентни хора на месомелачката, но това е стандард за русия.
12
7
 
11
 
! Отговори
Соня Ериксон преди 1 година
"По границите огромни задръствания от бягащи руснаци" Тез хора не спират ли за проверка или ги проверяват в движение , като граничните бягат заедно с тях ?!