Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада

55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година
278
Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада
Снимка: БГНЕС

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ.

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“.  Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи.

Още по темата

Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други.

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия".

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел.

По думите на украинския президент досега 55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“.

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна!“. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
8
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 година
До Оффф!Българите са признат конституционно за исторически народ на Република Крим и там учат български в училищата. В Украйна български се учи само в неделните училища които сами си организират -такива училища в Русия няма и затова са ги затворили. Не е проблем по законите на РФ да се учи националния език в малцинствено училище редовно - да се организират и да си върнат българските имена.... - на българите им смениха имената с украински.
149
1
 
17
 
! Отговори
Ами да преди 1 година
САЩ, ООН,НАТО докато не направят от Украйна пустиня! Докато не сринат икономиката на ЕС! Няма се спрат! Много добре знаят, че Русия няма да отстъпи! Спомнете си Сталинградската битка! Сега има много по-добри оръжия! БОГ да ни е на помощ! Всичко е от алчност за власт, пари и природни богатства! Богатите ще спечелят от войната, а народите ще страдат! Това показва историята за всяка Война БОГ с НАМИ!
148
2
 
14
 
! Отговори
Смърт на усрайна преди 1 година
Хаа *** разпадналисе ама си взели над 20%територия До сега ги жалеха Русия срещу запада сега ще види кон боп ядели. Помним като квичеше че еди кой си ден му бил последен ама той скрит в полшаСлава на Путин!
147
3
 
15
 
! Отговори
Украйна КУРайна преди 1 година
Украинското теле пак се изказва!Заради теб загиват хора бе,кавал!!!
146
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 1 година
А какво да кажем за армията на ***, където от ден 1 тече мобилизация, та чак затворници освободиха и въоръжиха?!
145
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната операция приключи. След месец Русия ще изсипе 300-400 хиляди опитни бойци от резерва сражавали се вече в подобни операций и тогава ще се води вече истинска война която се надявам набързо да приключи.
144
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпадащата се руска армия ще посреща дяд Мороз в Киев. Тепърва руснаците започват войната. Това е ясно на всички анализатори и затова яростно ревът.
143
0
 
21
 
! Отговори
славянин преди 1 година
А течащата в момента 6-та вълна на принудителна мобилизация в окрайна на какво е признак!?
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО се окаже в последствие , че Зеленски е агент на Русия и играе с Путин , това ще напише новата история на Света ?! Политиката е *** игра , и това което се случва тайно зад кулисите обикновените хора никога няма как да го разберат , но Путин определено не е за подценяване !
141
1
 
15
 
! Отговори
н2о преди 1 година
Абе, Ze, ти направи Четири или Пет Мобилизации за Шест месеца, означава ли това, че укро армията ти се е разпаднала?
140
0
 
12
 
! Отговори
българина преди 1 година
споко, ако не беше запада, при това целия, ти къде щеше да си бе мухтар?
139
2
 
4
 
! Отговори
АтомнаЕнергия иБомба преди 1 година
Интересно е как сумарните западни агенции до земята се накалнят и кълнят че руснаците ще треснат Украина с атомни бомби. Аре бе? Украинците са руснаци. Ако ще бомбят някого изобщо няма да са народите от бившия СИВ, колкото и антируски всички те да се държаха. Стратегията е да се удрят производителите и доставчиците на оръжия за УКР
138
2
 
1
 
! Отговори
ПЕШЕF преди 1 година
Дай Боже!
137
2
 
18
 
! Отговори
джо преди 1 година
Ha Зеленски публикувайте само снимки. Че от приказките му само простотии и нищо друго. Този още си мисли , че е на сцената а реално държавата се разпада...Тежко и горко за хората които му вярват.
136
3
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Ще видиш ти кой се разпада след месец!
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 170 реагирал на До 167, Тирето е възникнало исторически като математически знак за изваждане. Минус му е името, и не някакво си тире откраднато от тъпитеезиконеведи. Типичен Седесар надянал зелена мърлява фанелка тръгнал да литературизира граматически това което на хората им харесва. Аре бегай при кирчопешкирчи и аСанчонепедеранчо
134
2
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Преди години така треснах Украинците, че потомството им още се държат за задниците, ама моя наследник Путин е мек, иска да ги гали с перо и те от гъдел да се предадат и да вдигнат ръце. Правиш Киев на пепел и войната свършва моментално. НАТО се нааква и почва да лае с подвита опашка. Какво? Да не би да направят ответен ядрен удар срещу Русия? По добре Киев от колкото Ню Йорк нали? Прагматичност приятели :)))
133
3
 
2
 
! Отговори
До 167 преди 1 година
"Тире" се използва при сравнение или при свързване на кратки думи като "най" или "по". Разбра ли ме неграмотнико? Бягай да отваряш буквара :))
132
3
 
8
 
! Отговори
ЗелниятФашистеГлист преди 1 година
тази ряпа зе да се русофицира и офицялно да говори на руски. Агент е той. Агент на КГБ. Да съсипе енергетиката на Европа, да допринесе за смъртта на над 100 000укр мъже, да разбия мостове, пътища, производства и да избие с ракети граждани на Украина. Бе никой ли не ги вижда тия негови золуми. Да оставим с колко ограби бюджетите на натовските държави, колко качествено техно оръжие разпродаде, и как издаде къде са био бабораториите. Янките ще Гуантаномизират. От там да моли за бяло.
131
2
 
13
 
! Отговори
До по тъппите преди 1 година
Въоръжените сили на Руската Федерация се състоят от 1 милион наборници и 2 милиона запасни войски. Путин обяви, че наборници в Украйна не са ходили и няма да ходят. Това са момчета на 18-19 годишна възраст. Частичната мобилизация е за 150000 до 300000 войници от 2 милионния запас. Като част от него, всеки знае, че могат да те извикат по всяко време и следователно си се подписал давайки съгласието си да си част от запаса! Тва е и в България и в Америка и на Марс :))) Зеленчо е наакан и объркан :)