Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада

55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година
278
Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада
Снимка: БГНЕС

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ.

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“.  Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи.

Още по темата

Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други.

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия".

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел.

По думите на украинския президент досега 55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“.

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна!“. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
ГолГъз МВР преди 1 година
Служители на МВР гледат мъжки г.ъзове с СРС , МВР харесват масово голи мъже! Хванаха воайори от МВР ПЕРНИК И РУ БОБОВ ДОЛ!
49
3
 
13
 
! Отговори
Слава преди 1 година
Досега бяха наемници. Е сега ще видите червенета армия отблизо. Бащи биещи се да се върнат при децата си......Слава Кока.ина.
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомана пак плещи глупости! Мобилизацията е признание, че 200 000 срещу милон, колкото и да са добри войници дълго не могат да надвиват. Трябва помощ. Затова има и мобилизация. Вместо да си види своята армия, в която има десет пъти повече убити от колкото в руските войски, които настъпват и цели поделения отказват да воюват, което е доказателство за разпадане, тоя търси под вола теле.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуна много ги разбира. Само, че вече тази пропаганда идва в повече. 80%. От хохлите които са уж бежанци нямат намерение да се връщат в Хохландия.
46
0
 
4
 
! Отговори
Пияни полицаи преди 1 година
Пак пияни полицаи в град Бобов дол колят и бесят тази сутрин с полицейска СРС техника !
45
7
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Ооо, аз не разбрах сори, аз мислех че Русия е нападнала Украйна и Украинците защитават родината , а то било обратното. Украйна нападна Русия и взе част от Москва и Камчатка и сега русите се защитават като при Сталинград...БРЕЕ БРЕЕ че история
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нереализирал се актьор, не те ли е срам, че възрастните хора останаха без жилища и няма къде да спят, че остави страната си без газ и парно за зимата, така че те ще мръзнат , а старите хора ще умрат заради мечтата ти да победите братята си руснаци? Държавите от ЕС ще вземат ли възрастните украинци да преживрят студеното време или ще ревеш като загоряла за ласки кобила, че държавата ти се топи? Защото студено време идва, сетне зима, а ти искаш непрекъснато само оръжие!
43
10
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Не е важно аз дали съм ги броил войниците на НАТО, важното е,че са толкова без резервистите и са обучени.Русия изпраща деца от Таджикистан Узбекистан, Казахстан, Татарстан, Тюркменистан . И сега се оказва, че не му достигат и мобилизира резервите на "специалната операция" бреее, ами ако е война..Военнъй апетит у г на Путина, убивает русский народ.Пора русскому народу встать и снять его от властью.
42
2
 
18
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
Зельо, я разкажи за украинските Лексуси и Форчънъри, които са в Европа без да плащат застраховки, данъци, паркоместа и винетки.
41
2
 
4
 
! Отговори
МВР убиват преди 1 година
МВР контролират ЕЛЕКТРОННО БЪЛГАРИ с компютърна програма като диви животни - хванаха *** от МВР Перник и Бобов дол - нечовешки изтезания, будят през мозъка! Мирослав Германов
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато в САЩ се гавриха с дагестанеца Хабиб Нурмохамедов, тогава не го имаха за дагестанец. Сега изведнъж се загрижиха за дагестанците.
39
7
 
16
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 година
Няма нужда от референдум,след пет години, руският,ще е официален език в Европа..:)
38
7
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Референдум за връщане изучаването на руски език в българските училища след 4-ти клас.
37
3
 
32
 
! Отговори
А трябваше така преди 1 година
Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж както до сега тея миротворци нашите нови братя янки, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ ***(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!! На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!
36
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Отиват да Пазят Референдума в Домбас, може и да Гласуват - Правят Изборен Туризъм, а Путтин- после ще им даде по 100 декара земя - от Луганск и Донецк - Награда , ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
35
0
 
4
 
! Отговори
Кики преди 1 година
От друга планета: Български извънземни летели над Египет преди 3000 г.Дошли от Странджа, използвали хеликоптери, подводници и космически кораби.
34
2
 
23
 
! Отговори
От морето преди 1 година
Пълно е тук с мъже укри - давали са по 5000 долара подкуп, за да отърват мобилизацията.
33
5
 
20
 
! Отговори
нахалници преди 1 година
а украинските дезертьори шляат се и по България почивка хотели имат искания да се отваря украинско училище , сирииците , другите мигранти могат да се справят тези отделто училище искат при положение, че се разбираме без преводач ай сиктир
32
7
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Путин сбърка в едно. Трябваше да поведе войската не срещу фашисти и нацисти, а срещу мафиотите в Украйна. Така щяха да го разберат повече. По-мафиотска структура от Украйна няма. Няма и не е имало.
31
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като мобилизират руснаците - армията им се разпада. Като мобилизират украинците - армията им се укрепва. Има логика! В някоя просмукана от коката черепна кухина.