Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада

55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година
278
Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада
Снимка: БГНЕС

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ.

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“.  Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи.

Още по темата

Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други.

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия".

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел.

По думите на украинския президент досега 55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“.

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна!“. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Margareth - направи ми един ми...т !
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинският народ толкова ли е ***, че търпи зеления си вожд и омразата на цял свят?
28
9
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Долу Украйна. Не ни трябват измислени мафиотски формирования.
27
7
 
21
 
! Отговори
Бисер преди 1 година
Разпада се надрусания му мозък. Мобилизацията е за да заздрави и запази новите територии след референдума а този наркоман ако не седне да преговаря скоро ще остане без държава
26
15
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
Само да отбележа! Благодарил на всички от Исландия до Румъния! България не се споменава! На всички е ясно че ние подкрепяме кървавия режим на КГБейския диктатор! Както винаги сме на грешната страна във войната!
25
4
 
1
 
! Отговори
До мен преди 1 година
Аз мисля, че воюват Китай и Бразилия...
24
5
 
15
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
От рано е на някакви силно субстанции, бай Червенски!
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този артист какво се перушини ? Жилищните и административните сгради са разрушени, 1/4- 1/3 от младит хора са убити или избягали, ток ще се погрижат руснаците да няма, парното без газ не работи, а хората вместо да работят воюват или избягаха. Само Урсулата и онзи пишман-инженер се ежат. Зеленски, вие украинцте за какво живеете? Поне 10 години няма да се оправите и поне още 10 години ще бъдете сопата на ЕС! Станете наемници на НАТО или идете да се биете заедно с ислямистите за тези, които дават п
22
3
 
27
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ако все още някой си мисли, че воюват Украйна и Русия, значи притежава изключштелно незначителна част сиво вещество
21
5
 
17
 
! Отговори
Гел преди 1 година
Съюзниците на Зелчо разбиха ЗАЕЦ. Да си направи сметката, колко ги е грижа за Украйна и какво светло бъдеще я чака. Това него не го интересува, важното е, че вече са пълни банковите сметки.
20
2
 
9
 
! Отговори
до "българина&q преди 1 година
ти си толко българин, колкото аз съм извънземен
19
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте го как свири на пиано с миниатурната си наденичка. И тоя са го избрали за марионетка да манипулира света. Долнопробният комедиант обаче е некадърен наркоман. Хахааа
18
16
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Руската армия не се разпада. Руската армия трябва да защитава една огромна територия и от други заплахи. Няма как цяла мирновременна армия да се струпа на едно място и да оголи гоза си.Що, укроармията разпадна ли се при милиони мобилизирани? Явно зеленокожия от първа ръка знае за разпада на армиите. Всъщност, отдавна подозирах, че Русия се готви за една пълномащабна война със САЩ. Точно за това и тая мобилизация. Основните войски трябва да воюват със САЩ в скоро време.
17
18
 
12
 
! Отговори
Руслан преди 1 година
Всичките джуджета на мезета!....... СЛАВА НА УКРАЙНА
16
2
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
С елхата.Има статия за всяка страна от НАТО колко войници има обучени. Общо са 3 млн от 33 страни.
15
4
 
5
 
! Отговори
еврей - преди 1 година
фашист . тва само червен кре 10 мой да го измисли и всички де биле да го повтарят без мозъчно . Най-много от тез странни идивиди живеят в задунайската губерния
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тва момче ... има, ама му са отзаде... и грешиш! през цялата операция се криеше из разни бункери! даже се пусна слух, че е избягал в полша..
13
15
 
18
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Браво на Русия. Дано да избият до крак всички украинци!
12
25
 
11
 
! Отговори
Слава Украини преди 1 година
Велик човек! Велик народ!
11
10
 
26
 
! Отговори
Смяххххх преди 1 година
Когато чета статии и изказвания на Зеленски смехът е над всичко.Пъне се мухата да катърне слона.Нема шанс но поне комедията е пълна.