Протест и в Дагестан срещу руската мобилизация

Руската полиция е стреляла предупредително във въздуха
25 сеп 2022 21:05, Красимир Ангелов
82
Протест и в Дагестан срещу руската мобилизация
Снимка: БГНЕС

Полицаи в руската република Дагестан са стреляли предупредително във въздуха по време на протест срещу частичната мобилизация заради "специалната военна операция" в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на местни активисти.

Още по темата
Правозащитната група "ОВД-Инфо" съобщи, че жители на село Ендирей блокирали улица, за да спрат представители на властите. На видеозапис се вижда как полицаи стрелят във въздуха, както и сблъсъци между силите за сигурност и местни жители.

Според медии 110 жители на Ендирей, с население от общо близо 8000 души, са получили повиквателна.

Кавказка република Дагестан, населена преобладаващо с мюсюлмани, е сред руските региони, от които са набирани най-много войници, твърдят наблюдатели. Активисти се оплакват, че по време на разпоредената в сряда частична мобилизация са изпращани диспропорционално много повиквателни на представители на малцинства, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
38
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен ... Всеки е длъжен да защитава целостта и независимостта на Родината си, именно това правят украинците, а тези които нахлуха в международно признатите им граници не защитават Родината си, а извършват военно престъпление, като разрушават градове, убиват цивилни, грабят, мародерстват, изнасилват и именно затова светът и цивилизованата демократична общност ги обяви за военнопрестъпници ... !!!
41
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както и България, така и в Русия, така и в цял свят, който престъпи военната клетва е клетвопрестъпник, с всички последствия !!!!
40
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната клетва е свещенна!!!!!!!Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До imam shamillИншалах в най скоро време цяла русия да стане муслиманска страна
38
4
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Разпада на руската федерация е последващ етап след крахът на СеСеСерето, решението на Украйна да стане част от ЕС и НАТО е катализаторът на този процес и именно затова путин започна тази война, която от своя страна вече поражда вътрешно напрежение ... след провала на жужи на Украинския фронт, Бурятия, Дагестан, Чечня и другите републики и етнически групи ще скъсат с Кремълската зависимост и ще станат свободни и независими държави, идва краят на кремълските диктатори и сатрапи и този на Лукашенко
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте статия на днесбг от 24.09 от 20:03часа. Снимката е същата. Вярвайте им още на новините...***.
36
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО Е В НАЧАЛЕН СТАДИЙ НА РАЗПАД
35
5
 
24
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Има една поговорка която гласи че малките камъчета обръщат каруцата.Нищо чудно от тия малки републики като Дагестан да тръгне свалянето на диктаторския режим на Путин.
34
8
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тоз който си продаде народа си какъв чеченец може да бъде!Да тогава руснаците щяха да избият чеченския народ,може би.И лицемерна Европа щеше да си замълчи,както е правила многооо пъти когато става въпрос за нехристияни.Е,сега дойде ли ви на г...а?
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно е да напишат и как ги изпращат вече гледах три клипа ..все едно реал мадрид се връща да празнува купата в единия клип колоната беше от двете страни на пътя няколко колометра
32
11
 
7
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 1 година
По време на Виетнамската война г.в.дарите мобилизираха к.цо, к.раво и с.като да се бият на другия край на планетата! Намиращия се на върха на славата си тогава Мохамед Али едвам отърва мобилизацията!
31
9
 
18
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Дагестанци, Русия ви използва за да мачка други народи като вас,а мислите,че ви обичат не те мразят мюсюлманите като вас,само им вижте кръста!
30
6
 
12
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Най-много доброволци в Донбас има от Чечня, а Чечня е мюсюлманска република!
29
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мразя и укро фашистите и ковид фашистите. Едни и същи са!!!
28
4
 
2
 
! Отговори
до 22 от славянин преди 1 година
Имаме, какво прави тюркието в Сирия и Ирак!?
27
8
 
13
 
! Отговори
Христианин преди 1 година
Ристиените, хеля славянските ристиени са роби по рождение и нищо не могат да направят. Виж, муслимите са много смели и само те могат да катурнат мръсния късокрак червен пудел. В Масква е фраш от муслими. Нека действат.
26
9
 
9
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 1 година
Досега в окрайна имаше 5 вълни на ПРИНУДИТЕЛНА мобилизация, на 14-ти септември окрайна забрани на окраински студенти, които учат в чужбина да напускат страната, а от 1-ви октомври ще бъдат мобилизирани и окраинки със 14 професии!
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цветните хамерикански революции стават все по-мънички.
24
7
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Ей, числата за нищо ги нямате. Ако 15 милиона украински мъже са избягали, излиза, че в Украйна са останали 5 млн. мъже и то заедно с момчетата и старците. Приказки на едро. Като това как трябва да сме вечно благодарни на Русия за Освобождението. Един баща може да създаде дъщеря, да я отгледа, да я изучи, да я храни, да я облича и.... да я изнасилва години наред. Е, дъщерята благодарна ли трябва да му бъде?
23
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О доброволно. 15 милиона от общо 40 милиона отидоха де се бият по хотелите. Стотина хиляди и при нас дойдоха.