Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт

Президентът на Украйна отправи и критики към Израел, че не помага с оръжия
25 сеп 2022 07:45, Петя Славова
231
Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт
Снимка: БГНЕС


Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив към руснаците във вечерното си обръщение, като предупреди, че Путин съзнателно "изпраща гражданите на смърт".

Говорейки на руски език, Зеленски призова силите на Москва да се предадат, като заяви: "Никой няма да узнае обстоятелствата на вашата капитулация".

Още по темата

Това се случи само няколко часа след като Русия прие закон за затягане на наказанията за доброволно предаване и дезертьорство след частичната мобилизация, предава БГНЕС.

"По-добре е да откажеш да получиш военна повинност, отколкото да умреш като военен престъпник в чужда страна."

"По-добре е да избягаш от престъпна мобилизация, отколкото да бъдеш осакатен и след това да отговаряш в съда за участие в агресивна война.

"По-добре е да се предадеш на украинската армия, отколкото да бъдеш убит.", заяви украинският президент.

Също така в интервю през френски репортери той каза, че е и "шокиран" от факта, че Израел не е предоставил на Киев противоракетни системи, които да му помогнат да противодейства на руските атаки.

Зеленски е поискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е споменал израелската система " Iron Dome", която често се използва за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

"Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано - в шок съм, не разбирам защо не можаха да ни дадат противовъздушна отбрана", каза той.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато упрекна Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като заяви, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди руското нахлуване, се опасява да не обтегне връзките си с Москва, която е сила в съседна Сирия, където израелските сили често атакуват проирански милиции.

"Разбирам - те са в трудна ситуация по отношение на ситуацията със Сирия и Русия", каза Зеленски, като добави, че не отправя обвинения.

"Аз излагам фактите. Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А относно Израел, евреите просто изчакват накъде ще се наклонят везните. Текат глобални промени, САЩ може вече да не бъдат световен лидер. Евреите се ослушват, затова не искат да си развалят отношениетя с Русия, не са глупави евреите.
47
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички *** на Коцето Гея от возрождене на Амбразурата в защита на джуджето Гей а оно премряло от страх е готово още тази вечер да налапа дулото но като по бъзливо джудже Гей може да се нагълта с новичок Сбогом нещастно джудже Гей Сбогом нещастни русофили от возрождене
46
5
 
25
 
! Отговори
Нацист! преди 1 година
Ега ти наглата марионетка - продаде украинската земя, три пъти организира пълна мобилизиция, праща украинските войничета на сигурна смърт. След мобилизираните вървят нацистите, които избиват всеки, който реши да се предаде.
45
7
 
27
 
! Отговори
Твърдо преди 1 година
Тоя продаде територията за пари. Сега като Русия му вземе територията, ще трябва да връща парите.
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платени *** от 24 февруари всеки ден ни го натрапвате .
43
16
 
7
 
! Отговори
Sic Semper Tyrannis преди 1 година
Богинята Атина, първа в битката срещу тираните, съзнателно ви изпраща на война за Демокрация! Унищожете тиранина Путин и ще промените света към по-добро! Здравей, Победа!
42
13
 
21
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
Зеленски продаде Украйна още когато не сключи някакво разумно примирие в началото на СОП. Как я е продал виждаме всички - от биологичните лаборатории, до загубата наа територии и население. Защо я е продал - за пари и имения. И аз не съм казал, че този евреин е нацист. Той е просто продажник, подпомагащ каузата на нацистите.
41
4
 
9
 
! Отговори
Интервал преди 1 година
По-бързо се оправиха с мобилизацията, отколкото приземяването на Пелоси в Тайван, за да не изпусне да договори да продават оръжие. Сега са тръгнали за Корея.
40
19
 
24
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Зеленски не е в час. От февруари до сега, Русия е изгубила 5997 убити, а Украйна 50 хиляди убити и над 50000 ранени. Те американците твърдят за галемите Украински загуби, този госопин ни баламосва за победи.
39
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото в което успяват укронаци, е да избиват хиляди мобилизирани украинци срещу десетки воини от съюзните сили. В добавка и мирни жители по териториите до които има достъп далекобойната му артилерия.Ако се приеме, че се справя, то това означава, че целта му е да избива украинци и тук там руснаци.Измамата обаче има край. Мобилизацията на жени, е директно унищожаване на бъдещето на украинците като народ.Зеленски е пътник в очите на собствения си народ. Максимум половин година. Без вариан
38
5
 
19
 
! Отговори
Когато укрите преди 1 година
бягат през глава от мобилизация и пълнят пет звездните хотели в България и лагерите в ЕС, тогава хохлите са "бежанци".Когато руснаци напускат страната си заради мобилизация, тогава това са противници на Путин,осъждащи агресията!Я си изяснете Опорките,че бълвате вече изяден миш-маш с крем карамел!!!
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква мобилизация, кви пет лева? Тия нали превзеха Киев, демилитаризираха цяла Украйна, смениха киевските нацисти и наркомани за три дни!!! Кво става ся?
36
4
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
От такива американски слуги,като наша Петя,няма как да научиш истината!А ето я истината;израелците/които са доста хитри между другото/казаха на зеления сатрап в прав текст-няма смисъл да се биеш с руснаците,ще загубиш!Колкото по-рано сключиш примирие,толко е по-добра за Украйна!За кауза,която е обречена на провал,не даваме нищооооо
35
3
 
15
 
! Отговори
Граф преди 1 година
Тоя да излезе малко отпуска, че БайДрън сега е зает с Корея, а и от Китай му намигат.
34
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 47. Като как Зеленски е продал държавата си за хартийки с някакъв цвят? Украйна ли нападна русия или обратното? И защо му е на един "милиардер" да продава нещо? И последно - Зеленски нацист ли е или евреин, че започвам да се обърквам?
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целия Демократичен свят включая и мобилизираните руснаци опъват нещастното джудже Гей време му е да налапа дулото или като по бъзливо джудже да се нагълта с новичок сбогом нещастно джудже Гей Всю кончилас идют Суд Божие
32
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко приключва за фашистка Русия и кремълския пcиxoпат още тази година с мъчителна агония и брутална смърт. Изв'ергът на снимката погуби над 100 хиляди човека и от двете заради егото си на мегаломан. Всичките му "аргументи" са без никакво покритие на фона на последствията от войната............ хиляди жертви и разрушения на градове и села в Украйна.
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48. Путин изглеждал на шефа на ЦРУ прекалено здрав. Разбирам, че на шефът на ЦРУ и на много други им се иска да не е така. Но нека, по-добре обърнат внимание на собственото си здраве. А да не би ЦРУ да е поработило върху здравето на Путин, както в случая с Уго Чавес? Защо шефът е толкова изненадан?
30
0
 
8
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Думата мобилизация предполага съзнателна човешка дейност.Така че ми е ясно,че тази реторика е породена от навеждането на Мечката да вземе бухалката,а както знаем от филмите има ли патлак по някое време ще гръмне.
29
2
 
21
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Ми ти не правиш ли същото бе зелен.. в украйна вече тече 4та мобилизация и жените пращате на фронта даже, скоро и децата.. сащ са казали докато не изпукаме 30 млн.украинци няма да се отказваме! Хахах а след това и поляците!