Какво следва след референдумите за присъединяване към Русия?

Очаква се Путин най-рано на 30 септември да произнесе реч
Обновена: 27 сеп 2022 11:45 | 27 сеп 2022 11:25, Елка Василева
182
Какво следва след референдумите за присъединяване към Русия?
Снимка: БГНЕС

Гласуването на референдумите за присъединяване към Русия, които бяха организирани в четири украински области, намиращи се изцяло или частично под контрола на Москва, приключва днес и може да се очаква, че влизането им в състава на Руската федерация може да бъде обявено още в края на тази седмица, пише Франс прес.

Още по темата
Като вземем предвид това, което съобщават руските медии, и начина, по който бе анексиран Крим през 2014 г., ето как би трябвало да протече тази процедура, която западните страни и Украйна отсега заявиха, че няма да признаят.

Бързи резултати

Въпреки че Киев, западните страни и голям брой наблюдатели смятат, че референдумите в контролираните от Русия територии са фарс, Москва държи на това да им придаде облика на легитимен процес.

По тази причина ще е необходимо известно време за преброяване на гласовете.

Предварителни резултати ще бъдат обявени от избирателните комисии, образувани от Москва във всяка от тези територии, най-рано тази вечер или през следващите дни.

Експресен вот в парламента

Ако жителите на четирите области гласуват преимуществено с "да" - в което няма никакво съмнение, руският парламент ще гласува споразумение, с което ще бъде формализирано присъединяването на областите към Русия.

Законопроект в този смисъл може да бъде внесен в Държавната дума тази вечер, а утре е възможно той да бъде приет на извънредна сесия, става ясно от информации през уикенда на руските новинарски агенции ТАСС и РИА Новости.

Председателят на Думата Вячеслав Володин заяви в петък, че ще подкрепи присъединяването на областите към Русия след референдумите.

Текстът след това ще бъде изпратен в Съвета на федерацията (горната камара на парламента). Формалност, която може да бъде уредена утре или вдругиден, съобщават руските агенции.

Путин

След като процедурата в парламента приключи, се очаква президентът Владимир Путин най-рано на 30 септември да произнесе реч, с която официално да обяви присъединяването на украинските територии, съобщават няколко руски агенции.

Според някои медии това ще бъде реч пред депутатите в Кремъл, според други - реч в една от двете камари на парламента.

Според ТАСС сенаторите са били инструктирани да си направят три теста за ковид с оглед на това, че в петък щяло да има "важно събитие" - строга здравна мярка, на която са подложени всички, които се срещат с президента в Кремъл.

Не е изключено обаче Путин да направи обръщение и по-рано.

През 2014 г. той подписа договора за присъединяване на Крим към Русия само два дни след референдума, организиран там от руските власти. Церемонията по подписването се състоя в Кремъл, още преди руският парламент да е гласувал.

Анексията на Крим не е призната от международната общност.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
6
 
! Отговори
Оракул преди 1 година
Малко след включването на новите територии в състава на Федерацията тя ще ги изгуби а после ще почне да губи и старите територии които ще поискат независимост от петролната локва.
64
8
 
5
 
! Отговори
Нищо общо с правото преди 1 година
Тва се едно Турция да проведе Референдум в Кърджали, А Пакистан да проведе Референдум в Пловдив. Кои дава права на Путин да провежда референдум къдет си иска.
63
4
 
8
 
! Отговори
Ето какво следва: преди 1 година
Признаване на резултатите в Руската дума и включване на новите региони в състава на Руската Федерация
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето така се гласува - с автомат зад гърба. Няма не искам, няма недей.
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо особено не следва от тези референдуми - ще бъдат признати от Сирия и Еритрея и дотам. Дори Северна Корея вече не е в лагера на Путин - не вярвах, че ще доживея това. Казахстан напуска ОДКБ в края на тази година, в Армения се чуват гласове също да напускат ОДКБ. Страните от ШОС се подиграха с Путин и го караха да чака като пенсионер с туби вода - трамвай. Украинците ще си ги вземат и толкова.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фашисти от Вагнер умишлено обстрелват Донецк, Луганск и Херсон за да злепоставят Украйна.
59
0
 
1
 
! Отговори
обручница-обреченица преди 1 година
Чак през 1378 г. при повторното признаване на васалитета си Иван Шишман взема тежкото решение. Кера Тамара е изпратена в харема на султана в тогавашната столица Бурса[3]. Тя обаче запазва християнската си вяра. В Бориловия синодик съдбата ѝ е оценена като саможертва:цаар Иван Шишман предава сестра си на султан Мурад I...На Кера Тамара, дъщеря на великия цар Иван Александър, велика госпожа, обрученица[4] на великия амир Амурат (Мурат), която му бе отдадена заради българския род. А тя, като отиде там, запази православната си вяра, рода си освободи, живя добре и благочестиво и с м
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдумите са невалидни и без значение за Украйна. Контранастъплението протича по план...
57
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подлите русофили изопачават абсолютно всички факти за събитията в Украйна.
56
5
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Дано в близки до Украйна държави да няма други просмукани от корупция държави като Украйна, че не е изключено да се появи и друг референдум след тези четири.
55
2
 
8
 
! Отговори
гадни реални факти преди 1 година
Ние не сме независима държава от времето на цар Иван Александър, царувал от 1331 до 1371 година. По време на царуването си дава сестра си Кера-Тамара за закрила на българския народ и отечество за обручница - за жертва на дивия султан Мурад. Днес тази чиста жена, направила най-голямата жертва за България е погребана в тюлбе в Истанбул. Като ходите там на пазар, па оставете едно цвете на гроба на тая мъченица, отвеяни русомрази и туркофили!!!!
54
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Предполагам голяма част от вас гледат новините само от гледна точка на това, което се представя от западния мейнстрийм. Но това, което може да видите всеки ден в Телеграм каналите е трупове на жени и деца в градовете в Донбас. Миналия ден на автобусна спирка бяха убити 13 човека. Предния ден - 8. И ми е интересно, как си мислите, че тези хора, които губят всеки ден близки хора, ще гласуват да бъдат част от Украйна? Естествеон, че ще изберат страната, която ги защитава.
53
2
 
10
 
! Отговори
гадни реални факти преди 1 година
Да, Путин е диктатор, ама не единствения диктатор. Запада има много съюзи с всякакви диктатори и се е самодискредитирал. Нарича се двоен стандарт. Ердоган и Алиев също са диктатори и агресори, многократни като Путин ама нема проблем за запада.
52
3
 
4
 
! Отговори
ЕТО КАКВО преди 1 година
Следва: следва това, че ПУТИН ще обяви пълна мобилизация защото вече уж не напада а просто Россиа е нападната (!?!?!?). Това развърсва ръцете му да притисне руснаците да влизат в казармите. И след като е нападната от Украйна - трябва контра-атака и война и да стигне Киев (както навремето Берлин). Както се казва - Путин оп-ва руснаците с 200-та.
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към анонимен 74,пий си хапчетата и виж в джендърския САЩ от години има ежедневно стрелби в училища, градини,театри ,кина и прочие!Слава на Русия и бог да пази България!!!
50
12
 
8
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Путин работи за Сащ и Нато..съсипа русия.Да го съдят и във Сибир.
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следва че,Украинците не могат да имат претенции за тези земи! Те са населени предимно с Етнически руснаци които искат да бъдат командвани от Майка Русия! И РФ ще се погрижи за тях!!!
48
8
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
Единствената загадка е присъединените територии как ще се третират? Ако Украйна не се изнесе това означава обявяване на война. Дали ще се изнесат украинците или ще има война Русия все печели...
47
8
 
7
 
! Отговори
До USAСУПЕР КИРО Е преди 1 година
Вместо да спамиш по форумите неграмотно, не ти ли се иска нова лада, РУСКИ паспорт, бая долари/може и в рубли/? Офертата още е в сила, не се бави.
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще пиша на Зеленски след победата над Рф то да прати една бригада- КРАКЕН за хубава зачистка на Z ките у нас! Драго ще ми е да гледам как се клатят по върби, тополи, круши и други дървета таварищите!