Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф

Използва ли Русия ядрено оръжие, НАТО нямало да се намеси
Обновена: 27 сеп 2022 11:21 | 27 сеп 2022 11:18, Елка Василева
114
Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди днес, че Москва има право да се защитава с ядрени оръжия, "ако това е необходимо" и това определено "не е блъф", предаде Ройтерс.

Още по темата
Медведев, който понастоящем е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, подчерта, че, "ако заплахата за Русия надвиши определен предел на опасност, ще трябва да отговорим. Без да искаме разрешение от никого и без дълги консултации. И това съвсем не е блъф".

НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти. Това предрича в социалната мрежа "Телеграм" Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Русия има право да използва ядрено оръжие, ако това е необходимо. При определени предварително случаи. В строго съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране", пише той.

В поста си в мрежата Медведев предлага "да си представим, че Русия е принудена да употреби най-страшното оръжие срещу украинския режим". Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия.

"Допускам, че НАТО няма да се намеси в конфликта при такова развитие", заключава бившият руски президент. По думите му за западния алианс сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна от съдбата на и никому ненужната и загиваща Украйна". Медведев изразява убеждението си, че "задокеанските и европейските демагози" нямат намерение да загиват в ядрен апокалипсис" и е добре "властите в Киев почне частично да осъзнаят този печален извод".

Експрезидентът редовно публикува в Телеграм агресивни становища към Запада и Украйна през последните месеци, подчертавайки трансформацията си от явен западномислещ либерал като държавен глава от 2008 г. до 2012 г. в геополитически ястреб, коментира агенция Ройтерс


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10, 'НАСА току що (вчера) гръмнаха един астероид намиращ се на десет милиона километра от Земята!!! Сериозно ли си мисли Медведев, че САЩ ще пропуснат такава огромна и близка цел като Русия?!' --- същите от две седмици една ракета не могат да запалят
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Период на полу-разпад на плутония - 24,000 години. За 60 години на руснаците ядрените бойни глави са загубили способността си да направят верижна ядрена реакция. Трябва да отворят бомбата, да пречистят плутония и да досипят малко. Разбира се, това става в силно радиационна среда. Шанса някой съвестно да е поддържал руския ядрен арсенал е 0%. Видяхме корупцията в руската армия каква е. Не им стигна нафтата до Украйна, какво остава да им проработят ядрените оръжия?! Натиснат ли копчето ще се смеем
19
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некъпаните пак напълниха гащите от страх и завоняха. Но иначе се надяват на картоненото тигърче нато, че ще ги опази. хахаха....
18
4
 
27
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"Някъде четох че са предупредени че от бункерите им ще остганат големи дупки."Ами така е, прав си. И аз някъде четох, че американците разполагат със специални противобункерни ракети - няма бункер в който Путин да се скрие, и да е в безопасност, а на всичкото отгоре го следят всеки момент къде мърда, не знам дали и до тоалетната не знаят кога ходи...А най-притеснителното за Путин е, че и той го знае.
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В блока Ви живее канибал. Той държи на своите неотменими права и интереси, като заявява, че ако не му позволите да убие и изяде съседа си, ще взриви блока. Някаква прилика виждате ли?
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-големи лъжци и пoдлеци от кремълските бандити начело с диктатора.
15
3
 
29
 
! Отговори
Пълна Погнуса преди 1 година
И тия Перковци се чудят, с каква простотия да се направят на фактор! Отдавна са скъсали нишката с реалността! Явно са решили, че и ядрено оръжие да използват, и това ще им се размине и ще мине безмаказано! Явно много са я закъсали и в самата Русия, щом ни пробутват такива сценарии! И откога решиха , че в Украйна ще трябва да се пазят от..."украинската" агресия???Изперкала работа!
14
3
 
31
 
! Отговори
БЕНОВСКА ПИТА преди 1 година
Кой заплашва PYCИЯ? А? Може би колхоза смята за заплаха това, че ще му грабнат залъчето от устътъ! Заплахите са сигурен признак, че Русия вижда ясно трагичния край!
13
2
 
39
 
! Отговори
rael преди 1 година
мръсен алкохолизиран народ!
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският народ трябва да го е срам ,както от себе си, така и от хунтата там. След СССР трябваше да са много по различни. Както Германия и Япония се промениха след ВСВ. Сега са смирени и богати народи уважавани от всички. Русия обаче, някакси неможа да излезе от миналото ,още седи там. Никога няма да имате уважение налагано със сила и никога няма да живеете добре в мир със себе си. Запомнете го това.
11
1
 
17
 
! Отговори
msm преди 1 година
Замърсяване с радиоактивни изотопи от една атомна бомба е неконтролируемо и може да доведе до ответен удар от НАТО по източника на замърсяване. Демек руската армия от територията на Украйна да бъде изменена за няколко часа с конвенционални оръжия
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре знаят че дори няма да успеят да натиснат копчето. Някъде четох че са предупредени че от бункерите им ще остганат големи дупки. Заплахата за използване на ядрено оръжие, трябва да се смята за углавно престъпление, което да се съди жестоко от международен съд. Независимо кой го прави.
9
23
 
6
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Продавам памперси за натовци.
8
2
 
20
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Както и сега НАТО няма да се намеси, ноо ще въоръжи Украйна с необходимото да отговори реципрочно. Както му каза френския министър на отб. да не забравя, че и други имаме такива оръжия и да не забравя съотношението :)
7
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От сутрин до вечер, всеки божи ден...саомо ядрени заплахи...Колко болна е тази нация...
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От НАСА току що (вчера) гръмнаха един астероид намиращ се на десет милиона километра от Земята!!! Сериозно ли си мисли Медведев, че САЩ ще пропуснат такава огромна и близка цел като Русия?!
5
2
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
........НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия......... Уаааахахахахаа, хапчетата веднага!!! Коя украинска агресия бре? Никой няма да уплашите блатняцииии :)))))))) Гола вода сте.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Медведев са две пpoсти, руски, злобни джудженца. Обаче не са си направили сметката, че умните хора създали и контролиращи ядрените им бомби няма да допуснат някакви полудели джудженца да употребят творенията им ей-така. Я някоя жичка ще се окаже откачена, я някоя бурма ще е застанала точно между клемите на релето, детонатора да не може да каже "цък". И в големите фирми е така, някакви самозабравили се шефове мислят, че контролират ситуацията. Контролира я човека с отвертката.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти." Напротив, ще се намеси. И Медведев го знае това много добре! За САЩ няма такъв филм като "тактическо ядрено оръжие"! За САЩ използването на ядрено оръжие за постигане на военни цели е забранено, затова ще последва незабавен обратен удар!Но, Медведев доколкото знам вече е уведомен (по частни канали) за това.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са онея години от 40те. Сега хората и младите, не са военно настроени. Светът е друг. Използването на такова оръжие, ще сложи ужасно черно петно върху русия. Което ще нанесе щети на руския народ много по големи от самата бомба. Добре е да мислите добре преди да правите глупости. Това е присъщо за децата да не мислят. Ядрено замърсяване е прекалено голяма хапка за всеки един човек в този момент.