Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия

Все още не са ясни границата на Херсонска и Запорожка област
30 сеп 2022 15:10, Нели Христова
342
Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Русия ще приеме ударите срещу своите нови територии от страна на Украйна като акт на агресия, заяви днес прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„Няма да е нищо друго”, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали ударите на Украйна по новите територии ще бъдат възприети като акт на агресия срещу Русия.

Освен това е необходимо да се установят точните граници на два украински региона, които Русия възнамерява да анексира, но над които нейните сили все още не са установили пълен контрол.

Още по темата

"Донецката и Луганската народни републики са признати от Русия в границите от 2014 г. Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, трябва да се уточни, не мога да отговоря на този въпрос в момента", заяви Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка народни републики, както и в Херсонска област и в части от Запорожка област се проведоха референдуми за влизане на тези региони в състава на Русия.

Късно снощи руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими територии.

За днес е насрочена церемонията по подписването на договор за влизането на Донецка и Луганска народни републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно международната общност заяви, че няма да признае резултатите от проведените незаконни референдуми.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът определи като "фалшиви", и ще поиска от държавите членки "да не признават никакъв променен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви американският пратеник Линда Томас-Грийнфийлд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен227 Ще си останете само с очакването
221
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нашата улица направихме референдум да се присъединим към Париж. Зачита ли се?
220
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Путин така ще си анексира цяла Европа. Завладее малко и айде референдум. Анексира. После пак и т.н.
219
6
 
11
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Скоро ще има "Кратка беше майко радостта на зайко"!
218
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков да взима калашника и да заминава на фронта защото нещата са зле.
217
19
 
6
 
! Отговори
Егати преди 1 година
Не е вярно, не е казал това. Каза "към присъединените". Бяха доброволно присъединени, след референдум с 97% от гласовате ЗА присъединяване. Не се бъркайте на правото на хората да определят къде искат да живеят!!!
216
4
 
9
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Ей тоя хамстер на снимката има нужда от яко три.ча.не като резбата зелката на лилипута.
215
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме Украйна да си ги вземе териториите и да продължи на Руска територия и да започне да прави референдуми там !
214
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да издава укази закони да си анексира каквото иска да си рисува земното кълбо с руски знамена :) Путин може да се провъзгласи и за император на света утре това ще промени ли света :)
213
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 хиляди черни чували за една незаконна анексия която няма да бъде призната от никой е това вече е пълна шизофрения В 21 век знаех че има трети страни но не знаех че има варвари от миналите векове спрели с цивилизационното си развитие Блатниците са номер едно по първобитност и зверства
212
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките дори са незаконо на територията на суверена държава не са обявили война а спец. операция какво са спечели за да анексират ???
211
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Черно Море имаше едно украинче - много добре играеше. Правеше им играта в нападение, В Черно море там му дадоха му шанс там и украинчето израстна като футболист. Сега и украинчето и морето се полакомиха за пари и го продадоха на ЦСКА 1948 - според мен грешка, но да видим? Там дали ще продължи да се развива, дали ще стане голям футболист от него? или червените ще го срежат и от футболиста няма да излезне нищо? Вие как мислите?
210
10
 
18
 
! Отговори
Хаймарс преди 1 година
На Украинците не им пука за болните руски мозъци!Ще бият ЛНР, и ДНР както до сега!
209
5
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
За тези, които смятат, че резолюциите на ООН имат някаква стойност (на Лайен декларациите имат същата стойност): От 1967 г. до днес има приети СТОТИЦИ резолюции на ООН срещу окупациите на Израел! Стотици. Само преди 5 години Израел обяви Йерусалим за своя столица в разрез с всички международни документи. Е, и? ООН прие резолюция, осъждаща новата столица на Израел. Е, и? Единствената държава, признала Йерусалим, е САЩ. Е, и? Тази безполезна институция ООН да си приема каквото си ще!
208
7
 
8
 
! Отговори
Да видим преди 1 година
Ще успее ли днес Путин да защити Лиман?
207
1
 
4
 
! Отговори
Газета ру преди 1 година
Полковник от МВР на ЛНР съобщи за тежък бой в Красни ЛиманКсения Максимова. Виктор Антонюк/РИА НовостиВиталий Кисельов, помощник-министър на вътрешните работи на Луганската народна република (ЛНР), каза, че в село Красни Лиман се води "трудна битка". Той написа за това в своя канал в Telegram.
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко прецакват тези комунисти.
205
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не кажете, че вашите удари по Украйна ъщо са акт на агресия, противни комуниsti?!?!
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ ще има изненади
203
3
 
1
 
! Отговори
Тича Варна? преди 1 година
Гледам мач и се чудя: "Що не му върнат старото хубаво име на отбора: Тича Варана - Шампион на България по футбол от 30-те години? Защо все още използват името комунистите, които ДА са прецакали клуб, са му дали Черно Море? а?"