Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия

Все още не са ясни границата на Херсонска и Запорожка област
30 сеп 2022 15:10, Нели Христова
342
Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Русия ще приеме ударите срещу своите нови територии от страна на Украйна като акт на агресия, заяви днес прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„Няма да е нищо друго”, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали ударите на Украйна по новите територии ще бъдат възприети като акт на агресия срещу Русия.

Освен това е необходимо да се установят точните граници на два украински региона, които Русия възнамерява да анексира, но над които нейните сили все още не са установили пълен контрол.

Още по темата

"Донецката и Луганската народни републики са признати от Русия в границите от 2014 г. Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, трябва да се уточни, не мога да отговоря на този въпрос в момента", заяви Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка народни републики, както и в Херсонска област и в части от Запорожка област се проведоха референдуми за влизане на тези региони в състава на Русия.

Късно снощи руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими територии.

За днес е насрочена церемонията по подписването на договор за влизането на Донецка и Луганска народни републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно международната общност заяви, че няма да признае резултатите от проведените незаконни референдуми.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът определи като "фалшиви", и ще поиска от държавите членки "да не признават никакъв променен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви американският пратеник Линда Томас-Грийнфийлд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
6
 
12
 
! Отговори
До 248 преди 1 година
Аз лично съм много добре! По добре от колкото през 1989а, когато заплатата ми беше 320 лв като млад инженер, колата ми беше Москвич, а за собствено жилище в панелка беше мечта! Освен това имаше милиция, държавна сигурност а да пътувам до ГДР с кола ми скъсаха нервите от интервюта в задграничното в милицията! Добре съм, ама ти мисля че не си! Ходи на лекар и се лекувай!
241
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не само да не пускаме, м.и и да върнем всички руснаци в раша. Те са опасно луди....щам се "освобождават" като убиват и нахлуват в чужди земи!!! АУТ!!!
240
5
 
15
 
! Отговори
Sandman преди 1 година
То понеже до сега не се водеше война между Русия и Украйна! Тепърва ще се смята нещо си...! Чудя се, когато всичко приключи и руските *** от глад излязат по улиците, за да отнесат тези престъпници- къде ще се скрият такива като Песков, Захарова, Шойгу, и при герои???!!
239
5
 
8
 
! Отговори
Хага те зове преди 1 година
Там ще ви е края на цялата компания !
238
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми вие удряхте по украински райони, защо това не беше акт на агресия?
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костенурките-нинджи са забеляни в Лиман да притичват на прибежки на фронтовата линия.Започва се Обратът във войната.
236
17
 
14
 
! Отговори
Хикса преди 1 година
Моля най-учтиво тролчетата на евро хранилка да си кажат кога им свършва работният ден,за да започнат сериозните политически анализи.Иначе това ми прилича на заяждане в междучасието между шестокласници.
235
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До противниците.... Яд ви е и затова плюете срещу Русия.. Не искате да сте добре, а искате другите да са зле.
234
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом краварите щели да приемат лично, ударите на Китай срещу Тайван, защо и Русия да не го направи..
233
23
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
САЩ взеха хиляди територии и в Сирия и в пустинята и никой нищо не можа да им каже! Сега е ред на Русия и колкото да пищи еврейския клоун, който носи дамски маратонки с висока платформа демег зелю никой няма да го чуе!
232
6
 
6
 
! Отговори
urist преди 1 година
Абе, човек женен 3 пъти, и три пъти се е клел във вярнот - как да му вяевате. Айде, ути само един път и се парясал, ама направил деца барем на още две булки. Туй са чорбаджиитев на РАсиия, то Русия няма, До нас има паметник на починалите от битката при Стара Загора=само украински , молдавски и белоруски фамилии и много българи. И 17 хиляди старозагорци без имена..
231
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щял да го приема за агресия. А, здравия пердах, който яде досега - от Буча до Изюм /600км/, за какво го приема? За гъделичкане?
230
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези територии всъщност се водят за независими, а не руски. Смисъл Русия не ги владее и могат да се присъединят към Украйна. Така че не знам какво се радват рашите.
229
7
 
14
 
! Отговори
Off преди 1 година
Скоро *** в Кремъл ще получи още няколко хиляди км граница с НАТО. Все по-трудно ще му е да не си пие хапчетата и да остане жив.
228
8
 
15
 
! Отговори
до 240 до Катя преди 1 година
по времето на Тодор Живков си пишехме домашните на газена лампа, имаше режим на тока. Когато Москва раздава демокрация в Европа, има режим на тока. Но Кремълският Цирк е пред затваряне.
227
4
 
11
 
! Отговори
ВОЕНКОМАТИТЕ преди 1 година
ИМАТ ИНЦИДЕНТИ, ИДЕ РЕД НА КРЕМЪЛ ! ПЕСКОВ, СЛИЗАЙ В БУНКЕРА !
226
11
 
7
 
! Отговори
КАТЯ преди 1 година
ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ ЕВРОПЕЙЦИ ОТ ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ ОФИЦЯЛНО РЕЖИМ НА ТОКА !!!!!!!!
225
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радоста им ще е кратка , лудите украинци не прощават, само САЩ да дават каквото трябва ,
224
10
 
19
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Ако разрешат Русия да вземе тези територии очаквайте продължение по целият свят например : Турция влиза в Родопите прави референдуми и ние гледаме опулени защото нямаме армия, а тогава такива " патриоти " като Иво Христов , Валентин Вацев , Велизар Енчев и Копейкин ще избягат в Русия , защото тук ще им отрежат главите .
223
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третата Световна ще започне от там. И внимавайте с дипломацията и тук пишещите. Че нито ай ти ще останат, нито собственици на апартаменти - наемодатели. Нито пазар на имоти. Под бомбите на войната само спекуланти просперират. Трябват спешни преговори от цял свят за мир. Иначе с тази агресия всички отиват при Създателя неминуемо. Това е.