Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

След това Кремъл ще обяви, че те влизат в Руската федерация
Обновена: 30 сеп 2022 06:05 | 30 сеп 2022 05:58, Елка Василева
273
Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс.

Указите влизат в сила веднага и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в съответствие с принципите и нормите на международното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

В двете украински области бяха организираха референдуми за присъединяване към Русия, като властите, поставени от Москва в двете области, заявиха, че мнозинството от населението на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

Още по темата
За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е необходимо първо те да бъдат признати за независими субекти на международното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този начин, е и формулировката на въпросите, която беше използвана по време на референдумите в двете области: "Одобрявате ли областта да излезе от състава на Украйна, да се превърне в независима държава и да влезе в състава на Руската федерация?".

Именно затова са необходими и указите, които е подписал руският лидер. С тяхното подписване Русия признава Херсонска и Запорожка област за независими държави.

Тази формалност е необходима, за да бъде подготвена почвата за днешната церемония в Кремъл, в рамките на която се очаква Русия да обяви, че присъединява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще сключи договори за присъединяване с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за независими държави. Останалите две области, с които утре се очаква да бъдат сключени договори за присъединяване към Русия, Донецка и Луганска област, вече бяха признати от Москва за независими държави още преди нахлуването на руските сили в Украйна.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
7
 
! Отговори
антихрист преди 1 година
Антихриста Путин в безисходицата ескалира войната и е все по близо до натискате на ядреното копче. Но..важното е Копейкин, Нинова , Доган и Тиква да бъдат на власт....
103
7
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
""""Ще видим, как ще бранят територията зимата"""""Той Хитлер вече видя, марш при него да го питаш.
102
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До ЮдеюСемит Грийнберг 112 Ще се чудиш и след изборите. Хи, хи..!
101
5
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Браво!! Гордея се!! Само да не ме призове макар че съм се скрил много добре в Мармарис имам 3 апартамента там двата са на братовчед ми той има 4 апартамента в Гърция и сега е там мисля че няма как да ни намерят - ако искат да ни мобилизират - лесно е ще влезнем в България и готово. Българите винаги защитават слабите. Затова винаги губят.
100
5
 
6
 
! Отговори
А така преди 1 година
По косовски, хи-хи-хи. Има и прецедент. За нагло-саксите това би трябвало да е със силата на закон, ама кой знае, че в момента не им отърва
99
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво !! Велик президент
98
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подписите едностранно нямат никаква стойност. Като падне руската армия зимата... руските триоляции,ще бягат с торбите към русия ,като сирийците към Европа:))) Ще видим, как ще бранят територията зимата . Да не говорим ,че там има тиха съпротива ,която дава информация за всеки ход на врага.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин обяви, че пак е напълнил чемодана с навоз.
96
5
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 99 Ех мечти , мечти ! Не забравяй че сме членове на НАТО и ЕС за винаги.Иска ти се , но не става.И на мен ми се иска , но не ми става.
95
3
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 1 година
Нарича се НВО и има купища приложения в нормалния живот (при бедствия, аварии, първа долекарска помощ, военно положение). Ама ти понеже си родоотстъпник за такива работи не си чувал. За един нетфликс, спотифай и доминос би продал и майка си, и жена си.
94
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на велика Русия! Браво на Президента Путин! Честито на целия руски народ. Ех ,защо и нашият Президент нямаше топки..и той да се опълчи на господарите си от запада! Време е в Неделя и ние да направим първата крачка ,да гласуваме за Възраждане!
93
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай укро-нацистката чума, Владимире! Укристан да бъде изравнен със земята и присъединен към Матюшка Россия. Западните кучета да бъдат изритани зад границите от 1991 г. преди разпадането на СССР.
92
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жужака пак надхитри Запада! Молодец!
91
7
 
10
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Дрогаре говедаре, """Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област"""" Какво от това изречение не ви е ясно, за да ви го обясня. Скоро ще подпише и капитулацията на зеления наркоартист. Вие пак ще виете и ще се правите на неразбрали. И така докато не секнат центовете. После ще викате Ахмат сила и слава России и всичко ще ви е пределно ясно.
90
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане
89
5
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Стефан 88 Не Стефане. И да измрат дъртите комунисти , техните деца продължават да саботират държавата. Указа се че комунизма се предава и по полов път.Комунист е моя татко , комунист ще съм и аз.Не се надявай.
88
1
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 година
много на дребно играе язе ке анексирам целата украйна поне на документи хи хи хи
87
5
 
6
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
...но СВЕТЪТ НЕ ПРИЗНАВА..."Зли времена вещае Небето за Русия, люде" - предрича Стойна още през 30-те години на XX век. - Няма да мине и век - помнете ми думата - и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша...
86
6
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Воят на сороспиитее достигна кресчендо. Найс, а!
85
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са Ф-16 ките ве гepбaджийски нeкaдъpници, американците са търговци освен това ние не купуваме най-новото им поколение Ф-35, вярно да съгласен с вас дори Ф-16 пак е с класи над руските изгнили бapaки, НО все пак въпроса е къде са самолетите господин Борисофф ?!?