Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман

Градът е в района на Донецк, който Русия анексира в петък
1 окт 2022 16:12, Анисия Иванова
484
Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман
Снимка: БГНЕС

Украинската армия съобщи, че нейните сили са обкръжили няколко хиляди руски войници близо до ключовия източен град Лиман, който е под контрола на Москва от пролетта.

„Руската групировка близо до Лиман е обкръжена“, каза Сергей Череватий, говорител на източните сили на Украйна, според агенция Интерфакс-Украйна. Той каза, че преди това е имало "около 5000-5500" руски войници в района, но военните действия може да са "намалили" броя им. Според Череватий пет села близо до Лиман в източната Донецка област са били освободени.

Също в събота губернаторът на съседната Луганска област Сергий Гайдай каза в социалните медии, че близо 5000 руски войници са се озовали в „Лиманския котел“. Той каза, че обкръжените войски имат три възможности: „да се опитат да пробият, всички да умрат заедно или да се предадат“. Лиман се намира в района на Донецк, който Русия анексира в петък заедно с три други контролирани от Москва територии в Украйна - Луганск, Запорожие и Херсон

Подкрепяният от Кремъл донецки лидер Денис Пушили призна в петък, че руските войски и техните съюзници държат Лиман с „последните си сили“. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
1
 
! Отговори
Без паника. преди 1 година
Градът се държи геройски. Слуховете за тежки загуби по време на паническо бягство са силно преувеличени. Няма информация за пробив към Херсон.
314
2
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
До БобиОх трудно е с теб. и колко броя има РФ от тези ракети? Много малко, нали. А САЩ колко ттомахавки има, знаеш ли? Минимум по 10. Я сега си оправи калкулацията. Да не говорим, че ВПК на САЩ е пъри по-голям от този на РФ и могат за залея Украйна с нови ракети. Справка ВСВ, когаато военото прозиодство на САЩ, е надминало това, на целият останал свят. За СТЕЛТ, ддори да не сппоменаваме. Само станд. версии, ще разтурят Русия. Затова и твоят кумир, реве на умряло, да не би да им дадат от тях...
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече са се изтеглили, стара информация
312
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Лиман, днес украинците си върнаха Золота Балка и Кившаривка. А и относно нацистите вижте кой е Алексей Милчаков? На страната на кой се бие, от къде е? Подразделението Имперский легион, какви са, на коя територия са били след 2014?
311
2
 
5
 
! Отговори
PL преди 1 година
Ех Вова Вова жалка работа братле. Жалка. Ти обаче си се пъни. Продължавай.Те така и в Кремъл си лаят ама той караванът си вървиии.От тук нататък много скоро раша ще се върне до границите си от преди 2014г и това ще допринесе за разпадането на руssката фед ер ка. Свиквай и ти и отборът ти с тази мисъл че няма време.:))
310
2
 
5
 
! Отговори
PL преди 1 година
Колко приятно е да четеш такива прекрасни новини в изборния ден. Е щом е така остава да се молим на господ за тях, че пооодочух случайноооо, че тези който вчера са тръгнали да сменят позициите си :))), както казаха от Кремъл, не са достигнали до новите си позиции:))) Биле са около 500 човека-по визши военни и останки от Вагнер.Останалите в МОМЕНТА започват полека да се предават. Хе хеее. Какво ли се е объркал толкова с изтеглянето:))
309
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До КОИ ЛИ ГЕНЕРАЛИ? Лиман е под командването на ЦВО ако някоя глава ще хвърчи ще е от там.
308
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Mr. Javelin преди вече 3 нощи Рашките организирано и целокупно се изнесоха. Предишния ден имаше някакви действия които приличаха на контра удар и вкарване на подкрепления от срана на РФ. Реално се е правила скрита евакуация още тогава.
307
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 1 Понеже си чукча писател не читател просто няма повече да ти отговарям. На този въпрос в различни постове няколко пъти отговарях.
306
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪВ ЛИМАН НЯМА РУСКИ ВОЙНИЦИ. МИСЛИТЕ ЛИ КЪДЕ МОГАТ НАПРИМЕР ДА СЕ СКРИЯТ ВЪВ ГРАДЧЕ СЪС ХОРА КОЛКОТО ЕДНО СТАДИОНЧЕ.
305
10
 
11
 
! Отговори
Mr. Javelin преди 1 година
В Лиман е същинско клане на рускофашистки окупатори. Беше им предложено да се предадат, но не го направиха. Сега си получават заслуженото. До тук са избити над 1500 от окупаторите само за два дни. Жалко, че на джуджето не му пука за човешките животи.
304
4
 
12
 
! Отговори
КОИ ЛИ ГЕНЕРАЛИ? преди 1 година
КОИ ЛИ ГЕНЕРАЛИ ЩЕ "САМОУБИЯТ"? ЗАЛАГАМ ЗА ШОЙГУ- ИЛИ ПОНЕ ЩЕ ГО ЗАТОЧАТ НЯКЪДЕ В СИБИР.
303
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинска военна катастрофа за рашистите. Както е тръгнало скоро ще се евакуират зад Урал.
302
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провали се "изтеглянето" на руските окупатори в Лиман. Водят се боеве - или ще се предадат или ГРУЗ 200
301
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те украинците си го анексираха Лиман, също ка Изюм.. още доста градове ще бъдат повторно анексирани
300
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 година
Боби, какво стана с "чувалите " на руската армия, за които говори между април и юни, у с които уж руснаците щяха да разбият украинската армия? :)))) Как може военен експерт като теб да се омаже така жестоко? :)))))
299
3
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
До БобиИ да си чул, на НАТО да му трябва сухопътна армия, за каквото и да е, каму ли да прави мобилизация... С тактики и средства от преди 50 години, РФ няма как да не загуби.
298
6
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
До БобиБоби, колко ЗРК С 400 имат в Украйна? Знаеш ли, че Чичо Сам, има хиляди ракети с голям обсег на склад, пъти повече от наличните в РФ. Ако решат, ще ви погребат само с дронове и управляеми ракети, червени *******... Едно ядрено оръжие Ви е останало, но и с него, ще загубите. Силите са несравними.
297
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте да не гласувате за партиите, които поддържат Путин. Това е решението.
296
5
 
11
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Просто не обръщайте внимание на Боби. Не му четете глупостите, като че ли не съществува...