Руската ядрена подводница се е активизирала

НАТО е изпратила разузнавателна нота до членките си
2 окт 2022 21:20, Нели Христова
152
Руската ядрена подводница се е активизирала
Снимка: БГНЕС

НАТО изпрати разузнавателна нота до своите страни членки, предупреждаваща за мобилизирането на руската ядрена подводница "К-329 Белгород", носеща ядрената ракета "Посейдон", известна още като "Оръжието на Апокалипсиса", съобщава в неделя италианският ежедневник "La Repubblica".

Новата подводница беше пусната във вода през юли. Сега се съобщава, че е потопена в арктически води след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника.

Още по темата

НАТО се опасява, че мисията му сега е да тества суперторпедото "Посейдон" - снаряд, способен да измине до 10 000 километра под вода и след това да експлодира близо до брега, за да предизвика радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо беше представено през 2018 г. от Русия като начин за гарантиране на руското военно надмощие, въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век.

Съединените щати са активирали сателитната мрежа за проследяване на торпеда, която се възползва от високата топлина, отделяна от снарядите, когато са активирани. Но те не могат да ги открият под морето.

"Белгород" е дълъг 184 метра и широк 15 метра и може да се движи с около 60 километра в час под вода. Смята се, че може да издържи до 120 дни, без да се налага да се връща на повърхността.

Сред арсенала му е суперторпедото "Посейдон", 24-метров снаряд, способен да носи ядрена бойна глава от около два мегатона. "Това е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните военноморски сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казна експертът Х. И. Сътън, според La Reppubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
26
 
17
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Руското,, чудо на апокалипсиса,, да не се окаже само толкова чудно като 65 км конвой пред Киев на втората по сила и чудност армия в света:))
103
23
 
16
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
Пак нещо невиждано и безаналогово. *** освен да копаят и продават суровини за друго не стават. Икономика от африкански тип Капацитета им стига до производство на ***,материал от който си правят домашните потреби,колите и всичките *** които произвеждат само за собствени нужди...,щото са много хубави
102
15
 
17
 
! Отговори
РL преди 1 година
Само дето тази никога няма да я извадят:))
101
21
 
16
 
! Отговори
PL преди 1 година
Курск2 :))
100
20
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
После да не стане пак...леле майко, стана немислимото.Ами ще стане като не мислите.
99
15
 
36
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе драскайте си колкото искате. Вие драскате, Путин действа.Простичко.
98
19
 
15
 
! Отговори
PL преди 1 година
Курск2
97
23
 
11
 
! Отговори
😀&#1 преди 1 година
Да не се окаже торпедо бумеранг, като ракетата бумеранг използвана от ***. Сигурни ли сте, че торпедото не е само корпус от пластмаса, а вътре всичко да е окрадено от плутократите на ***?
96
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апокалипсиса отдавна е настъпил в самата Русия...
95
21
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Посейдон" е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казал експерДът. Уникалният подводен робот може да лежи на 6 000 м дълбочина на дъното на океана в продължение на години, да се активира в нужен на Кремъл момент и да удари атлантическото или тихоокеанското крайбрежие на Пиндостан. За какво противодействие си мечтае този експерД? Та това е руското "Оръжие на Апокалипсиса".
94
20
 
41
 
! Отговори
До Аха 104 преди 1 година
Точно това е проблема на запада. За 100 години се научиха да правят ножчета за бръснене , коли , парфюми и .......... ***. Дано никога не се наложи, но какво ли че е това чудо натовска мобилизация - 80 % от мобилизираните ще бъдат презадоволени и изнежнени *** и хомота със силно изострено чувство за криворазбрана демокрация и граждански права и никаво чувство за дълг.
93
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиш пиш. Пиш пиш. Ой, напикаха се в гащите от отбранителния съюз.
92
28
 
13
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Напишете кога ще прожектират мултика на Москалите.За 100 години кола не направуха и ножчета за бръснене внасят
91
26
 
11
 
! Отговори
Либераст преди 1 година
Да не се окаже, като супер-дупер овенните нано технологии и оружията, с които се бият рашистите. Пак отнякъде е изскочило Най-Голямото джудже.
90
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската "К-329 Белгород" е носител на няколко подводни дрона "Посейдон". "Посейдон" не е просто суперторпедо, а уникален подводен робот, който може да лежи на 6 000 м дълбочина на дъното на океана, да се активира в нужен на Кремъл момент и да удари атлантическото или тихоокеанското крайбрежие на Пиндостан. Схванахте ли новината, либерасти? В Укропия Кремъл използва оръжия за утилизиране останали от СССР, а "Посейдон" е активиран директно срещу наглия Хегемон.
89
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 90 от славянин "Изброеното се нарича ШИРПОТРЕБ и не изисква особена интелигентност" Ами, щом не "изисква особена ителигентност" , дай да видим къде ги такива в Просия. Или там си падат само по "интелигентните" неща: водка, самагон, картожки, елда, одеколон Тройной, наркотици с нестерилни спринцовки, и др.
88
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руснак Русофилите живеят добре и се чувстват добре само във фантасмагориите си.
87
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тие нещо нормално може ли да направят егати племето n£Щасно гнусно
86
16
 
6
 
! Отговори
Худжо преди 1 година
Болни мозъци... фейк новини, червен днес. бг
85
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москвич под вода хахахах