Руската ядрена подводница се е активизирала

НАТО е изпратила разузнавателна нота до членките си
2 окт 2022 21:20, Нели Христова
152
Руската ядрена подводница се е активизирала
Снимка: БГНЕС

НАТО изпрати разузнавателна нота до своите страни членки, предупреждаваща за мобилизирането на руската ядрена подводница "К-329 Белгород", носеща ядрената ракета "Посейдон", известна още като "Оръжието на Апокалипсиса", съобщава в неделя италианският ежедневник "La Repubblica".

Новата подводница беше пусната във вода през юли. Сега се съобщава, че е потопена в арктически води след възможното й участие в саботажа на газопроводите "Северен поток", според няколко неофициални източника.

Още по темата

НАТО се опасява, че мисията му сега е да тества суперторпедото "Посейдон" - снаряд, способен да измине до 10 000 километра под вода и след това да експлодира близо до брега, за да предизвика радиоактивно цунами.

Ядреното торпедо беше представено през 2018 г. от Русия като начин за гарантиране на руското военно надмощие, въпреки че ядрени експерти твърдяха, че същият ефект може да бъде постигнат с междуконтинентална ракета като тези в експлоатация от 60-те години на миналия век.

Съединените щати са активирали сателитната мрежа за проследяване на торпеда, която се възползва от високата топлина, отделяна от снарядите, когато са активирани. Но те не могат да ги открият под морето.

"Белгород" е дълъг 184 метра и широк 15 метра и може да се движи с около 60 километра в час под вода. Смята се, че може да издържи до 120 дни, без да се налага да се връща на повърхността.

Сред арсенала му е суперторпедото "Посейдон", 24-метров снаряд, способен да носи ядрена бойна глава от около два мегатона. "Това е напълно нов тип оръжие, което ще принуди западните военноморски сили да променят плановете си и да разработят нови мерки за противодействие", казна експертът Х. И. Сътън, според La Reppubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа, ние сме от тях, в момента се нуждае от мир и нищо друго и точка.
43
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само едно от демоничните оръжия на Путин.Не виждате ли как американците само от една подводница сънуват кошмари.Посейдон е ужасяващо оръжие преизвиква цунами и е практически неоткриваемо за американските противозащитни системи.
42
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Поредният руски ФЕЙК...
41
13
 
32
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
Използването на голяма атомна подводница за саботаж срещу газопровод в чужди / и много плитки!/ териториални води е като да гръмнеш муха с атомна бомба и да си мислиш, че никой няма да забележи. Хубава стръв са пуснали в статията и шараните не са пропуснали да я налапат ентусиазирано. Междувременно, руснаците започнаха да вадят факти за диверсионния акт от ръкавите, оказва се, че вече знаят имената на двете британски момчета, изпълнили мръсната поръчка...Да видим какво ще стане по-нататък!
40
14
 
18
 
! Отговори
Мнооо мило преди 1 година
Хайде вече да Русия да издумка останалия свят , че БеГеТо начело с Тиквата....нищо хубаво не ни чака....
39
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази супер подводница и супер торпедо сигурно са от супер войската на супер джуджу Хахахахахахах :)
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе шляпат си и не мислят, мерикофилите, колко му е да пратнят едно торпеденце до Варна русите, дълбоководно и неоткриваемо и ще им замлъкнат устите за винаги, както и моята, затова трябва мир.
37
6
 
20
 
! Отговори
Метеоролог преди 1 година
"възможното й участие в саботажа", съчетано с "според няколко неофициални източника" цепи мрака....
36
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ се правят фенси шменси неща, но нямат индустриалната мощ да са работилницата на света.
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ ще избягат трилиони кпитали от Европа, но не и производства.
34
24
 
21
 
! Отговори
Попа от Ереван преди 1 година
Руските ПВО - нищо не става от тях, руските танкове - нищо не става от тях, руските ракети - нищо не става от тях, руските артилерийски системи - нищо не става от тях, дронове - пълна щета, армия - пълна щета. Обаче супероръжието ще е безаналогово. Веееервайтеееее :)))))
33
1
 
15
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Абе ти по-добре агитирай за повече танкове, пари... бело! Другото не коментирай че се излагаш!
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Нямат работната ръка отатък океана за да поемат производството на европейските гиганти, те техните американски от Китай не могат да върнат поради същата причина. В САЩ какво ще прави BASF доставка на пица ли?
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директно към сащ бря ,да духат супата
30
16
 
18
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
руzките фантазии в действие, след котела при Лиман и пленяването на 3К Z ки в горите край града отново анимационни филмчета ще пускат в кремал, друго не им остана на завалиите
29
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 "Може един тостер да не могат да направят като хората, но за оръжията им вярвам." Хихихи. Видяхме им оръжията. Обосралис се ама ЯКО. Страни, на които са продавани руски оръжейнис системи тръгват да ги съдят, след като разбраха за какъв СКРАП са плащали :))))
28
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да имат подводници, но Америка направи блестящ код с зривяването на северния поток, големите инвеститори като немското автомобилостроене и химически заводи ще се прехвърлят със сигурност зад океана, това ще позволи да догонят Китай, европейските лидери ще бъдат по послушни, не искат и други инфраструктури да им отидат по дяволите.
27
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО много миролюбиво е станало.
26
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия едно време е била фактор и сила. В днешно време могат само да шпионират, крадът технологии и да копират. Дори и в копирането не стават. Никога не съм харесвал Руснаците, но заради Путин.... смятам, че всички руски граждан са 10 хода назад във всичко и с всички
25
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може един тостер да не могат да направят като хората, но за оръжията им вярвам.