Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Зеленката преди 1 година
най-върлия нацист и наркоман решил доеи да си аправи свой референдум в Туитър. Колко черти може да изсмърка за един ден 10 или 100?
30
3
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
НАТО Крим го остави без бой!И в днешно време Крим и Херсон не са никак опасни за НАТО!Защото си има Източна Европа за буфер и бойно поле при война с Русия!А Русия в конвенционална война срещу НАТО е сразена за под 48 часа!Видях ме и вече войниците и техниката колко струват! Провери малко цифри и технология!Война НАТО - Русия, означава край на света защо няма да се ограничи само до конвенционални оръжия!
29
6
 
13
 
! Отговори
София преди 1 година
Разбира се, че украинците са му казали да върви на тутурутка си, защото им е по-лесно да им пращат постоянно помощи, които да изчезват нейде по трасето. Едни хора да си въртят бизнес на черно с чуждите помощи, а другите, за които са предназначени - да мизерстват в окопите. Кой луд би искал тая далавера да спре с някакъв си мир?!?
28
3
 
8
 
! Отговори
Мръсните фашаги преди 1 година
са го захапали Мъск, и не пускат. Като питбули са. Наспамиха му Туитъра!
27
5
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Бяхай бе, промит :D
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремъл вече търси мир ноо Украйна има още да освобождава, преди да се съгласи да седне на масата за преговори. Ето и днес ВСУ напрдна 20 километра в Херсон и освободи минимум 5 села. Ще обради руските сили в града от всички страни и ще трябва да бягат през реката за да се спясят.
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
подли мазни рашки, уж мразят америка , а как му изпердаши една мазна шпакла на Мъск. Мир ще има когато путлера се разкара от суверена Украйна
24
2
 
4
 
! Отговори
Талибан преди 1 година
Преди много години китайските генерали казват на Мао че американците са книжен тигър,той им отговаря ама с атомни зъби,та същото е и с руснаците,видяхме ги колко им струва армията,момчетата се бият,корумпираните началници са крадяли,крадат и ще продължават докато не ги изпозастрелят,същото правят и братята им украинци.Руснаците ще си платят,но цената трябва да е поносима иначе Путин като падне не се знае следващия колко ще е луд
23
0
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Не мислят чак дотам. Не ги надценявай нашите съотвчественици! :D
22
6
 
20
 
! Отговори
Това което Мъск преди 1 година
предложи са Минските споразумения от 2015 които слагат край на конфликта. И са с гаранти Франция, Германия и Израел. Е Украйна не спази споразуменията, Порошенко започна войната пак и обяви За нас ще има пенсии за твх не, нашите деца ще са в градините, техните по бомбоубежищата. Та днес всички виждаме докъде се докараха с тази идеология.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой сеща ли се какво означава жеста му ?!
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще стане ясно на американските избори през ноември. Ще видим, дали обикновения американец наистина много иска да воюва с Русия и да унищожим света, в който живеем, или както навсякъде по света, така и хората там искат всичко да се нормализира. За мен обикновения американец не одобрява това, което забърка администрацията на Бай Дън. Та ще стане ясно съвсем скоро.
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че казва какво мисли, не го прави герой :) В случая го прави глупакк. Няма грам идея от Гео политика. Няма доори грам идея, колко е важен Крим и херон военно за бъдещи "опеерциии" на русия на запад, черно море или Балканите. Нато Няма да остави ей така тези региони на русия, без бой . Тоя да си гледа електрокарите, че е мн бос...
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
между другото цените на апартаментите в Крим са с рекордно ниски цени, 2 стаен може да се купи и за 5 хиляди долара, мисля пазава достатъчно ясно показва какви са шансовете на Путллер
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа на сниката с "мишите очички" от къде са му корените, Азия?
16
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от казаното от Кремъл става ясно, че те са склонни и да останат само с Крим, ама лошото е че вече никой не възнамерява да им го оставя, не само че ще върнат всичко а и ще плащат милиарди репарации, точно затова им се иска нещо като предложението на Мъск да се приеме, ама няма как, просто вече това е невъзможно, след десетките хиляди невинни жертви, разрушените градове, едва ли има украйнец който би приел подобно нещо
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е един от малкото, на които не им пука и биха казали това, което мислят.
14
8
 
9
 
! Отговори
Не те е грижа преди 1 година
За народа на Украйна "Приятелю Мъск".Тук има нещо друго.Нещо,което ти е обещал другаря Путин....Но и това ще излезе наяве.Когато лъжата се качи в асансьора истината се качва по стълбището.И тя стига за където е тръгнала,но се изисква време.....
13
8
 
19
 
! Отговори
Талибан преди 1 година
Мъск знае повече от вас форумни професори,пича не е случаен,никой от елита не би оставил някой да стигне до нивото му ако не е тяхна пешка,спрете малко телевизия и интернет пропаганда било западна или руска и помислете ако войната стане тотална какви ще са последиците НАТО има много оръжия и Русия няма шанс ,но ядреното оръжие само да си го взривят във силозите и ни праща в каменната ера.Знам че всичко разбираме българите и всичко знаем затова сме в това положение.
12
8
 
9
 
! Отговори
Наглост преди 1 година
Pyшляците изкарват все едно те са нападнати а не че Украйна е нападната както е реално едва ли не те търсят мир а Украйна не иска. Все едно някой да му вземе заводите на Мъск и после като дойде полиция крадеца да каже ами той не ми ги дава доброволно и за това си ги откраднах и му убих хората...