Москва чака промяна в позицията на Киев за преговори

Вече са мобилизирани 200 хил. души
4 окт 2022 14:24, Нели Христова
55
Москва чака промяна в позицията на Киев за преговори
Снимка: БГНЕС

Русия ще чака промяна в позицията на този или на следващия президент на Украйна относно преговорите с Москва. За преговорния процес и постигането на споразумение е необходимо участието на Киев, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„За да се водят преговори, са нужни две страни... Ще чакаме или промяна на позицията на сегашния президент [на Украйна Володимир Зеленски], или ще дочакаме следващия президент, който да промени позицията си в интерес на украинския народ”, каза Песков в отговор на журналистически въпрос относно възможностите за постигане на споразумение без официален Киев.

Зеленски одобри постановлението на Съвета за национална сигурност и отбрана относно невъзможността за провеждане на разговори с руския лидер Владимир Путин. Съответният указ беше публикуван днес на уебсайта на канцеларията на украинския лидер.

Повече от 200 000 души са били призовани в руската армия, откакто президентът Владимир Путин обяви мобилизация на 21 септември, заяви министърът на отбраната на Москва Сергей Шойгу.

"Към днешна дата в армията са постъпили повече от 200 000 души", заяви Шойгу, съобщават руските информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промени има...руската армия е изтласкана от завзетите територии.Питин какво чака.Да почва преговори за капитулация.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен ако Кюрдите не завладеят Турция скоро, при 20 милиона хора и двойно по-голяма раждаемост от останалите.
38
6
 
0
 
! Отговори
Тюркиемспор Берлин преди 1 година
скоро цяла Европа ше е турска - англия, хуландия, белгия, франсия, и така нататак - сичко в европа е турско- самолети кули, храни , дрехи сичку се прави в Тюркие. И скоро ще сме 200 милиона турците и ще видите
37
0
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
тоз турчин Тюркиемспор Берлин е като повечето турци в БГ , 10 правописни грешки за 3-4 реда -"сичко, сички,подпумагаме, насякъде" , онзи ден на изборите същите излагации на турците, не знаели, че те мангалллите в Бг по-лесно гласуват от турците, брей. Ама така става всички турци нон стоп на турски говорят как да го знаят
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га ядати кебапчаата , не плакахти, а?
35
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви преговори с подлите ***? Първо да напуснат веднага суверените украински територии, света на състави международен арбитраж, да бъдат оценени щетите , които дивите азиатци са причинили на Украйна и Русия да плаща! Диктатора Путин съден и в затвор доживотно! Репарации за всички престъпления извършени спрямо народа и разрушената икономика!!!
34
1
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Аха, значи трябва да прославяме делото на пРезидента - "Крим е руски", да слушаме Янев, които заявява, че е НАТОвски генерал, да вникваме в думите на Корнелия за оружията, за да може съобщенията ни в това пространство да се толерират. То затова и вестникът изчезва и се появява отвреме на време и винаги без време.
33
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия иска да бъде в центъра на света и си мисли, че с нейният газ може да командва всички. Да ама не, света е гъвкав, динамичен и всяка празна ниша, се запълва бързо.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масква да се оплаче на арменския поп, ама той май има много работа в момента с арменците, така че нема им обърне много внимание:)
31
4
 
9
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
30 000 мутантий в подкрепа на руската армия !
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това подло и тАпо азиатско племе трябва веднъж за винаги да бъде изтребено, за да може света да се развива мирни спокойно!
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Кремъл си мислят, че като фслшифицираха два референдума и са в позицията да диктуват правилата на играта. Карат резервистите да си купуват само и униформите дори, а на украинците им дадоха бронежилетки..кой е в по-силна позиция?
28
4
 
29
 
! Отговори
ами преди 1 година
Русия една много сбъркана държава която има всичко като ресурси. много крадци и беден народ
27
11
 
27
 
! Отговори
.... преди 1 година
Веско, не приравнявай Путин със Зеленски! Тъпо е ! Единият си е агресор и варварин, а другият си защитава Родината, семействата, и земята си!
26
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези мамуни не знаят какво искат, един път ще свалят "режима в Киев", друг път ще денацифицират Украйна, трети път чакат преговори. Да уточнят точно какво искат!
25
7
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Един от най-бързите начини да свърши тази война, е в самата Раша да проумеят, че ги управляват луди, и че няма смисъл в тази война! Каква е ползата на обикновеният руснак? Путин да докопа ресурсите на Донбас, и да си назначи свои олигарси-милиардери за собственици ? А мужика...за пушечно месо ? Вече и с една пералня не могат да се върнат, щото украинците ги разчистиха!
24
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво да преговаря Украйна с гадните руски окупатори? Само си вижте *** заглавие, с което внушавате вина на Украйна, че не иска да преговаря! Всички наши сайтове за купени с кървавите пари на Русия,а нашите журналисти са с авторитет на памперс и също такъв респект!
23
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19 и 20 ; - Не им обръщайте внимание на американо-*** тролчета , те си живеят в тяхна си ,паралелна (джендърска) вселена ...
22
18
 
14
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Чудя се на търпението на Путин. Явно Зелето си повярва, че украйна може да победи, но е в голяма грешка.
21
8
 
7
 
! Отговори
Ееее преди 1 година
До до 16 сега със новите ракети хаймарсите ще трепят основно жива сила. рашките ще дадат много груз. гадни американци ееееей!