Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото Зеленски набутва непабедимая в кюшето, толкова повече русофилията негодува! Човека си гледа работата! След като разпердушини Русия и се разфърчат пера, негодната руска армия не може да инициира световна война! И ние сме благодарни за това на велика Украйна! СЛАВА УКРАИНЕ!
15
2
 
11
 
! Отговори
pronto преди 1 година
Я виж ти, бай Дън май се е уплашил нещо и не толкоз отворен като преди!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18Турците са слаби, щото не верват на Ердо, дори го наричат кюрд... :)))
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Ердоган не се шегува, че някоя тъмна нощ може да дойе на гости на Гърция, и го каза в Чехия пред очите на всички *** !
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали ще запалят ядрените безаналогови... :)))
11
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Путин не се залюлее на въжето мир в света няма да има.
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая някой да даде отговор на ежедневните заплахи за ядрени удари, които Русия отправя.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударът ще е при вас,по центърът на взимане на решения.Зарязвайте Зеленски и сключвайте мир
8
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това му остана на джуджа, да заплашва с "безаналогови ядрени ракети", това показва признак на слабост :)))
7
3
 
17
 
! Отговори
F преди 1 година
Управленския световен елит абсолютно е изплискал легена. Защо да ползваш тактическо ядрено оръжие като имаш и конвенционално със същата мощност?
6
10
 
24
 
! Отговори
:) преди 1 година
реално погледнато САЩ вече нямат ресурси......и са една икономика все още съществуваща благодарение на същите откраднати от другите държави...за сметка на това Русия е пълна с ресурси...безсмислено е да нападаш една куха държава..и Путин го знае отлично
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един- То затова протежето му Медведев всеки ден повтаря как ще използват ако се наложи. А другото му протеже чеченският гъзолизе ц Кадиров каза,че трябва да се ползва,за да обърнат хода на войната. Все хора с които е всеки ден и споделят еднакви идеи
4
16
 
9
 
! Отговори
? преди 1 година
Много хора живеят в заблуда, че някой може да живее извън еднополюсният свят създаден от САЩ. Да, наистина някои страни се опитваха да променят статуквото, но американците така доминират навсякъде, че просто е невъзможно някой да им се опълчи. Аз твърдя, че САЩ е единствената страна в света, която има капацитет да се изправи срещу целият останал свят. Друг такъв аналог няма по света. Това е показателно, каква световна доминация са наложили...
3
5
 
23
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Вече е забравил какво е казал , склери !
2
21
 
21
 
! Отговори
Един преди 1 година
Путин никой не е заплашвал с ядрени оръжия, всичко тръгна от бившия генерал командващ силите на НАТО в Европа. Явно са замислили някоя провокация американците.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали оня ден ни обясняваше,че Путин нямало да използва ядрено оръжия щото бил предупреден какво щяло да му се случи и се уплашил...