Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искахте да кажете, че тоя дето му подава написаните пищови го е казал. След като този зеленчук повика миналата седмица мъртвата сенаторка, би трябвало да ви е ясно, че не е в състояние дори да мисли самостоятелно.
35
9
 
5
 
! Отговори
КОФТИ преди 1 година
Зеленяка - US мъпета на единя пръст - също чете дедовите текстове за 'превантивен удар' срещу Русия. На запад се канят да унищожат света ли що ли?
34
5
 
10
 
! Отговори
Ти добре ли си? преди 1 година
До Москва потъна: Я намери знещо за 'Царь бомба' - водородна бомба, после се осведоми за 'Посейдон' - и спри да се кахъриш! По- вероятно е Вашингтон и 2/3 от америка да потъне - буквално!
33
7
 
12
 
! Отговори
ЛОША РАБОТА преди 1 година
Тия западните кръволоци заговориха за ядрена война - както предизвикаха Русия говорейки за война с Украйна преди! Явно се готвят?!
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън говори, това, което е нужно... за да се аргументира за военната помощ за Украйна... Това определено не се разбира от руските изтривалки тук... Целта е да се свали кремълския пcиxoпат от трона му, защото именно той започна войната.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да не забравяме че този старец и сина си са наи голомите трафиканти в Украйна.
30
2
 
7
 
! Отговори
Байдрън-дрън преди 1 година
"Звездите ми го говорят"
29
4
 
10
 
! Отговори
Даам преди 1 година
На такива като него не им дават да шофират автомобил...... я ми обяснете как шофира цяла държава тази деменция.Тръмп идва
28
9
 
0
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Има и термоядрени оръжия които не оставят радиация след детонацията и са много по-мощни не знам Расия дали има такива има и неутронни бомби които унищожават само всичко живо и запазват сградите но Путин явно има само от старата техника дето американците вече са я забравили.
27
0
 
8
 
! Отговори
цървул преди 1 година
Абе струва ми се, че маите са сбъркали с 10 години.....
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя старец е вече време да отиде в старческия дом и да разлиства албумите със архивни снимки...Разбута целия свят за кефа на демократите и оръжейните лобита...Тръмп идва на бял кон след няколко месеца и цялата буря в чаша с вода ще приключи за ужас на безбройните НПОта и партии като ДБ у нас...На никой не му пука за Украйна нито за напъните на жълтопаветни красавци да преекспонират темата навсякъде !!!!
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо ще покажат какво ще се случи на другаря Ким, малко за размисъл...
24
3
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Бай дьн помни ли кой е кенеди
23
3
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Байдън говори глупости, дига си акциите на партийния конгрес.
22
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе бидона да не тръгна към бункера? Ще намери ли вратата изобщо?
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джо Куку от САЩ. Евала
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо много тишина сред русофилията.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Лиз Тръс шегуваше ли се като цялата й кампания се градеше около това, че ще натисне червеното копче? Цялата й работа такава на западната пропаганда.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умник ми е Зеленски! Накара руските войничета да снабдяват украинската армия с оръжие и техника на цени "секън хенд" и да се предадат, като им гарантира живота и свободата! И вълкът сит, и агнето цяло! ЕВАЛАТА ЗЕЛЕНСКИ!
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вкара Украйна в НАТО, Русия в блато!