Руски ракети удариха град Запорожие

Поне 14 души са загинали
8 окт 2022 11:56, Петя Славова
65
Руски ракети удариха град Запорожие
Снимка: БГНЕС

Най-малко 14 души загинаха, след като 7 руски ракети удариха индустриалния град Запорожие в Южна Украйна, съобщи късно петък секретарят на градския съвет Анатолий Куртев.

Ракетите удариха преди зазоряване в четвъртък, три паднаха в центъра на града, само на 40 км от артилерийските битки на южния фронт, предава БГНЕС.

"Продължават да идват тъжни новини за ударените при атаката сгради", написа Анатолий Куртев в Telegram. "Засега броят на загиналите достигна 14. Първите официални данни от ракетните удари бяха един убит и седем ранени. Спешните служби увеличиха броя на загиналите в петък до 11. Пететажна жилищна сграда на главната улица беше почти изравнена със земята".

Президентът Володимир Зеленски разкритикува в Telegram, че Запорожието "е подложено на масирани ракетни атаки всеки ден... (това е) умишлено престъпление".

Градът, контролиран от Украйна, се намира в едноименната Запорожка област, където се намира и окупираната от Русия атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: жертвиракетиЗапорожие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да изчака да задуха към северозапад, и да пусна по една царска бомба на киев и льов, па да видим кой ще се репчи след това
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укропите се сбират за ръш, правят казарми в жилищни сгради като тоталните *** които са, тия съобщават за 14 цивилни жертви, но истината е по кум 80 укронацита
46
6
 
5
 
! Отговори
Руските Генерали преди 1 година
воюват срещу мирното население. Руските войници отстъпват, изоставяйки повече бойна техника, отколкото НАТО предостави на Украйна за последните 7 месеца. Убеждавам се, че военната наука е пълна мистерия за мен !
45
1
 
4
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 47 - Извинявам се че се намесвам, но може ли аз да ти отговоря на въпроса за патриота. Патриот е този, който милее за родината си - не за САЩ, Канада, Украйна или Русия, а за България. Този, който не иска Българи да бъдат мобилизирани, да изоставят дом и семейство за да се бият и умират в чужди войни. Даже ще ти кажа и друго - този който не си знае историята е като ***, което не си знае родителите. Когато не си знаеш историята си обречен да я повтаряш, а в България има много неграмотни.
44
1
 
3
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 53 - Да ти кажа и аз се надявах натиска да е директен, можеха да сложат ядрени ракети във Венецуела и Куба, но това нямаше да спре членството на Украйна в НАТО, както и подготвяната от Украйна инвазия в ДНР и ЛНР. Тоест за мен конфликта в Украйна е бил по-скоро неизбежен. Друг е въпроса, че според мен когато пипаш плахо това довежда до ескалация. Представи си да те закачат и ти да отвърнеш бутайки този който те закача... А сега си представи че до удариш силно с чук по пръста. Кога ще отвърне?
43
1
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Аз ще ти кажа. Те се карат за Украйна, и двете държави искат Украйна за себе си, с разликата, че Украйна == Русия. Русия не е нападала сериозно Украйна, пратила е 4 танка и пехота, точно, защото там е съседката Украйна, а не САЩ. Чак гальовно води война Путина. Русия може да изравни Украйна със земята, ако това е нужно. САЩ искат да разположат бази на НАТО, на ~400 км от Москва.
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз едно не разбирам ако има някой да е много вътре в нещата да ми разясни, защо Русия не нападна за всичко виновните САЩ , а нападна невинната Украйна .
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези КОИТО ЗАЩИТАВАТ америка ИСКАМ ДА КАЖА: Поровете се и вижте колко войни е водила вашата америка. И питам защо американците хвърлиха атомни бомби в ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ.
40
3
 
2
 
! Отговори
За такива преди 1 година
До Малко за политикапостъпки се използва и думата СОЛИДАРНОСТ. Вие как слагате етикет "родоотстъпник"?Не искам война, не одобрявам нахлуването на Русия на територията на Украйна, не одобрявам предлога. че единственият начин Русия да постигне целите си е като убива мирни граждани, репресира собственото си население и създава ескалация на напрежението, главно, в Европа - затова трябва да сме солидарни с Украйна.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да ритате и да не ритате в тази война ПУТИН Е ПРАВ.Бил съм в УКРАЙНА и знам за какво става въпрос. Единственото което иска Г-Н ЗЕЛЕНСКИ Е ПАРИ. Изобщо не го интересува какво се случва с обикновените ХОРА.
38
0
 
4
 
! Отговори
до 9898 преди 1 година
До 9898 - какво виждаш? Виждаш каквото ти покажат медиите!
37
8
 
4
 
! Отговори
9898 преди 1 година
От статията се вижда различния подход на руснаците и украинците. Руснаците изстрелват стотици ракети по посока някаква цел с надеждата все една да уцели целта. Украинците изстреляха 2 ракети по крайцера Москва и той е на дъното. Докато руснаците настъпваха, просто заличаваха всичко пред тях с артилерия. Сега когато настъпват украинците виждаме кренно различен подход - малко на брой точни удари по конкренти цели.
36
2
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До до 43: Интересни са хора като теб. Хайде, направи си труда и напиши как определяш ти кой е патриот и кой не. Да кажем, единият е за участие на България във война с Русия, а другият - против. Кой от двамата е патриот според теб и защо?
35
3
 
1
 
! Отговори
Да, ама преди 1 година
До Нищо новоможе пък да са били пияни, нали стрелят с "високоточни" ракети
34
3
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Да, ама: Надали са целили центъра на града. Сигурно са целили военен обект, но от седем ракети една е улучила жилищен блок. Така става на война. А Зеленски не пропуска да си направи пропагандата.
33
5
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
Хвани и си заври нещо отзад. Такива патрЕоти като теб, дето гласуват за ***, са най глемите родоопстъпници и тая мантра като цяло вече се изтърка. Измислете си нещо друго с пилешките мозъци.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наблюдавайте се всики бг и ще видите че господ бави но не забравя и ще видите какво ще стане с нашите родоотстъпниците. Защото бг да развява украински флаг е родоотстъпник !!!
31
5
 
3
 
! Отговори
Да, ама преди 1 година
нали в Запорожие населението е руско и затова го анексират, що гърмят по своите в центъра на града - пак ли са се напили?
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този конфликт е от години Русофоби без причина взели украинска страна пък сега се страхуват от Путин. Защо вземате украинска позиция но не искате бомби. Къде дават така. Каквото сте дробили това и ще сърбате. Ние не сме развявали чужди знамена. Който ги развява да се страхува. Аз не се страхувам. Не съм родоотстъпник. Родоотстъпниците ги страх
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато бг предатели развяват безсмислено развяват укри знамена и дразнеха Путин помислиха ли за бг народ и за бг деца. Всичко се връща закон на физиката.