Отстранен е течът от петролопровода "Дружба"

Продължава разследването на причината
15 окт 2022 22:45, Анисия Иванова
10
Отстранен е течът от петролопровода "Дружба"
Снимка: БГНЕС

Полският оператор на петролопровода PERN съобщи, че е отстранил теч, който е довел до затварянето на част от петролопровода "Дружба" между Русия и Германия.

"Техническите служби на PERN възстановиха пълната функционалност на повредената линия на тръбопровода, която доставя суров петрол на германските клиенти на компанията", се казва в изявлението на оператора.

"Продължава разследването на причината за теча", допълва той.

Още по темата

По-рано компанията заяви, че предварителните проверки показват, че изтичането вероятно е случайно.

Инцидентът се случи, след като четири теча повредиха подводните газопроводи "Северен поток" от Русия до Германия.

Течът в "Дружба" - в подземен участък на една от двете линии - беше открит във вторник близо до село Зуравице в Централна Полша.

Тръбопроводът захранва основно рафинериите Шведт и Леуна в Германия.

Мрежата от тръбопроводи "Дружба" започва да функционира през 60-те години на миналия век и изпомпва петрол от Урал към Европа чрез северно разклонение през Полша и южно разклонение през Украйна. /БГНЕС, АФП


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Украинка: Европейците дължат ли нещо на Украйна?
6
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 1 година
И никой нищо не казва, че вчера в резултат на бомбардировка в Белгородска област е взривена подстанцията, която захранва петролопровода Дружба?!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за Путин си го забравил пиши че е лош и ще ти помогнат. сега такава тенденция в Европа. ако срещу Путин значи си браво и ще ти помогнат
4
13
 
6
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Според проучването около 45% от украинците в ЕС са в стрес и депресия. Почти половината изпитват несигурност, безнадеждност, страх да правят планове. Всеки четвърти човек няма комуникация в тези градове и села, където живее сега, а една четвърт страда от бюрократични бариери. Европейците не помагат много, не дават достатъчно пари, не им стигат парите за пътувания, развлечения и ресторанти. а украинците имат нужда от масаж, нощни клубове, дискотеки, добра храна. Българи, повече пари за издръжката на украинците, споделете с жилища, пари, с мъже... помагайте, който може
3
5
 
12
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
Зеленски се опитва да въвлече Съединените щати в ядрено противопоставяне с Русия, каза колумнистът на Fox News Тъкър Карлсън. Освен това журналистът е възмутен, че украинският президент моли милиарди долари за ескалация на конфликта.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"четири теча повредиха газопроводите "Северен поток" от Русия до Германия" ----------- 20 дни след взривовете, Германия, Дания и Швеция не изключват целенасочена диверсия.
1
4
 
11
 
! Отговори
К'во да кажем преди 1 година
сменете му името на тоя тръбопровод, че това не отговаря на истината, звучи лицемерно. По-добре ще е например: "Мразим Путин" или "От омразна Русия за демократична Европа" По-тъпо не можах да измисля, ама вие сте умни и ще си го турите, както ви харесва.