В Беларус пристигнаха руски войници от съвместната войскова част

Те били посрещнати с хляб и сол
15 окт 2022 16:41, Анисия Иванова
62
В Беларус пристигнаха руски войници от съвместната войскова част

В Беларус пристигнаха първите руски войници от новата съвместна войскова групировка на Москва и Минск, предаде Франс прес, като се позова на изявление от днес на беларуските власти.

"Първите руски войници, които ще участват в регионалната войскова групировка, пристигнаха в Беларус", съобщи беларуското министерство на отбраната, без да уточнява броя на разположените войници.

Министерството публикува изображения на влакове и на военни камиони, а също така и на руски войници, посрещани с хляб и сол от жени, облечени в народни носии.

Още по темата

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви в понеделник, че Полша, Литва и Украйна подготвят терористични нападения и безредици в Беларус и обяви създаването на съвместната войскова групировка, припомня Франс прес.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вторник, че Москва иска да намеси Беларус във войната в Украйна.

Република Беларус, която е в съюзнически отношения с Русия, предостави на руските сили възможността да използват територията ѝ в рамките на офанзивата срещу Украйна, но засега беларуската армия не участва в сражения на украинска територия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 1 година
Не взимам страна,война се очакваше,дирижирана с години от Америка. НАТО в Украйна!!! Все едно бази на Русия в Мексико. Страшно
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така няречените високоточни руски ракети (колко са високоточни видяхме по ямите в парковете и градинките) останаха само 600 броя. 124 Искандер, 272 Карибр и 213 Х101 и Х55. При 50% отразени от остарялото украинско С300 означава най-много още 300 разрушени жилищни блока в Украйна. Ако снабдят Украйна систинска ПВО процента на отразените ракети ще бъде 95% което означава най-много още 30 засегнати жилищни сгради след което на Русия и остават само ядрени ракети.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Путин си е водил дежурните клакьори и мажоретки със скапаната войска, напълно е възможно да е посрещнат с хляб и сол.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват араш-2 !
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готови са за атака на Киев.
40
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тая война, ще трябва да легализират и насърчават многоженството в Русия.
39
11
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Срещу западната фашистка ппаплач Беларус и Русия са едно цяло !
38
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саша Лукашенко е голям лидер !!
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жужето хаяско ще отвори втори фронт
36
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се приберат в чували
35
11
 
15
 
! Отговори
Солнцев преди 1 година
Двама отвратителни убийци жадни за още украинска кръв ! Ама дали ще е само украинска или и други ще последват тази участ ?! И това може да стана - за агресорите граници няма И докато тук много наивници пеят дитирамби в чест на путиновата " непобедима " армия и това може да стане факт...
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашка ще върти и ще суче само и само да изчака още малко да порасне синчето Коля, за да му връчи властта!
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батката Лукашенко, направи шах с пешката на цар Путин! Това където говори, че има заплаха от Полша и Литва е само за да оправдае отказа си беларуската армия да не воюва в Украйна. Демек нас ни заплашват ние ще се защитаваме и не може и в същото време да воюваме в Украина.
32
11
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОЩЕ ПРЕЗ АПРИЛ ЛУКАШЕНКО ЗАБРАНИ ВЛИЗАНЕ И ПАЗАРУВАНЕ НА ОГЛАДНЯЛИТЕ ,,ЕВРОПЕЙЦИ" ОТ ЛИТВА ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ , ЗАЩОТО ОПУСТОШАВАХА КРАЙГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ ИЗКУПУВАЙКИ ВСИЧКО ОТ МАГАЗИНИ , АПТЕКИ И БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ !!!
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и? Беларус е на границата с Полша и народа там се снабдява контрабандно с европейско-американски стоки и много добре знае за разликите в качеството и цените. Все пак беларусците не са буряти. другото е силовите структури дето се хранят от руската дружба и много добре знаят че ако стане като Украйна те са излишни и ще трябва да си заработват хляба. При една мобилизация, обаче те няма да са на първа линия, а тия дето ще бъдат пратени знаят силата на бялото знаме. Беларусците не са буряти
30
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Този Лукаш е точно толкова откачен и параноичен колкото дружбана му Вовочка. Все им се привижда в болните мозъци, че някой се кани да ги напада (което много далеч от реалността), затова те нападат първи.
29
10
 
8
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Продължават да си търсят белата !
28
11
 
13
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
До Монетный двор Прав си. При СССР икономиката на България беше по-голяма от тази на Турция и Гърция взети заедно. Сега това е задният двор на Европа без икономика изобщо.
27
4
 
6
 
! Отговори
За мисирките преди 1 година
Запомнете добре, ако руски войски влязат в Беларус, това не е агресия, инвазия или нападение, а съвместни военни учения, това се отнася и за бивша Украйна.
26
10
 
9
 
! Отговори
Генерал Армагедонски преди 1 година
Ей я млъквайте вие тук в БГ и не си правете майтап с Русия,че да не ви метна няколко сармата и кинжали.:)Ток нямате и топла вода да се изкъпете:)