Кметът на Москва обяви: Мобилизацията приключи

Призовките, изпратени до домовете, спират да важат
17 окт 2022 16:05, Нели Христова
43
Кметът на Москва обяви: Мобилизацията приключи
Снимка: БГНЕС

Руската мобилизационна кампания в Москва приключи, според кмета Сергей Собянин. Съобщава се, че всички мобилизационни центрове в града ще затворят в 14:00 часа на 17 септември, пишат от Meduza.

"Призовките, изпратени до жилищата и предприятията като част от мобилизацията, ще престанат да важат", гласи изявлението на Собянин. Той каза още, че всички задачи по мобилизационните усилия на Москва са "изпълнени изцяло".

Още по темата

"Москва ще продължи да съдейства на Министерството на отбраната в осигуряването на военни части", допълни Собянин.

В сряда, 21 септември, руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Руската федерация.

"За да защитим страната и народа си, ще използваме всички средства, с които разполагаме", каза той.

Новината последва слуховете края на септември, че руският президент Владимир Путин е отложил редовния военен набор на Русия за есента, часове след като украинският президент Володимир Зеленски обяви същото в Украйна.

Според говорителя на руския президент Дмитрий Песков, поради претоварването на военните комисариати в Русия поради частична мобилизация, "началото на есенния набор беше отложено".

Говорейки пред РИА Новости тогава, Песков каза, че отлагането ще продължи от 1 октомври до 1 ноември, "за да не се изостря ситуацията".

"Това ще позволи да се разделят потоците от мобилизирани и наборни наборници", каза Песков.

Според указа, подписан от Путин на 30 септември, в рамките на есенната кампания ще бъдат мобилизирани 120 хиляди души. Това е по-малко от миналата есен (127 500) и тази пролет (134 500).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха . А бедняците в татарстан, дегестан, якутия и цялата колониална периферия да ***.
34
2
 
11
 
! Отговори
666 преди 1 година
Путин загуби тази война. ,,Великата,, руска армия........
33
0
 
12
 
! Отговори
Саки преди 1 година
Синът на Песков си отдъхна.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има глупци да желаят да стават на тор в Украйна, войната няма да свърши.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо мобилизират само бедни хорица, а синовете на богати руснаци карат яхти в Португалия. За тях война няма. Те са по островите, цъкат Тик Ток. Бравос другарче. За Родино!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха тва с мобилизацията ме кефи вземат най-младите и здравите и ги хвърлят в огъня и остават отре пките, мижи турките и най-големия ши т да ши бат жените и познайте ко стаа после... нация от изр одииии.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците кат получат Ф 15 и АТАКАМС и войната ще приключи .
28
0
 
10
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Язък, синчето-богатир на Песков не можа да се уреди на фронта горкия! А толкова искаше да иде в Украйна и да се бори с фъшизЬма и милитаризъма! Ами сигурно не е получил заповед от самия Путин, както обещаваше в началото на мобилизацията. Е няма нищо, за компенсация ще върти видеа на Тик-Ток с брадатия Кадиров.
27
0
 
7
 
! Отговори
8877 преди 1 година
До Анонимен Изгониха диван-патриотите, които чакаха онези руснаци с дръпнатите очи да им свършат мръсната работа.
26
2
 
3
 
! Отговори
То преди 1 година
Ти пък едни данъци плащаш,Направо ще се видят пари тия от Нато с теб.Уаха ха ха
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как няма да приключи? Не можете да им намерите униформи и патрони на войниците. Пращате ги да се бият по джапанки.
24
15
 
5
 
! Отговори
Путин е най-доброто преди 1 година
П-у-ти-н е най-доброто, което може да се случи на Запада. Умерен лидер, предвидим и си държи на думата. Освен това винаги е искал да е в добри отношения със Сащ и Запада. Замислете се, цялата тази криза в следствие санкциите които НИЕ НАЛАГАМЕ се знаеше че идва, защото Русия много ясно заяви какво ще стане и върви по план. Ситуацията в Украйна в момента Путин я начерта още 2008 година в Мюнхен на срещата на върха на НАТО, когато гръмко беше обявено че Украйна и Грузия ще се присъединят.
23
9
 
5
 
! Отговори
В Москва не знам но преди 1 година
Във Франция се чака по 3-4 часа за бензин. На някои места има квоти. 30 литра на човек. Газстанциите са празни. Багетите поскъпнаха 40% само за 3 седмици. Безредици и саморазправа царуват из цялата страна. На някои места млади хора окупират бензиностанциите и продават бензина за 3.5 евро литъра. Тия обаче от топлите си местенца говорят за промени че трябвало да има. Сетила се Мара! Спокойно, хер Шолц, зимата още не е дошла. Като дойде, промените ще се случат от самосебе си.А вие ще сте само зрив
22
12
 
4
 
! Отговори
А пък в Киев преди 1 година
Укрите били превзели 1000 населени места пишеше! С какво са били населени обаче? Да не би да става въпрос за 1000 курника населени с домашни кокошки? Украинската армия ги е освободила с пръчки и камъни. Други оръжия не им останаха!
21
13
 
4
 
! Отговори
Русия мобилизира преди 1 година
тепърва. А Укроармия не остана вече! Там вече основно се бият разни главорези от Ислямска Държава и други наемници на които НАТО плаща заплати от НАШИТЕ ДАНЪЦИ! А пък на Урсулката и другите роботи им плащаме заплати пак от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за да защитават по екраните това безумие. Да ни е честито!
20
9
 
4
 
! Отговори
Междувременно преди 1 година
Над 600 дупки от артилерийски снаряди бяха освободени и заселени от укрофашяги. Някои от тях бяха интервюирани от ББС и казаха че най-после се чувстват като у дома си. Там където нацистите принадлежат. Под земята!
19
7
 
5
 
! Отговори
Зеленясалия нацяга преди 1 година
Зеленясалия Нацист лично ще ръководи операцията ПРЕД ЗЕЛЕНИЯ ЕКРАН! Хахаха
18
12
 
6
 
! Отговори
Русия подготвя нещо преди 1 година
много мащабно! На фронта заминават стотици композиции с техника. Има и стотици хиляди нови попълнения. След 2,3 седмици ще започне и тогава ще стоим и ще гледаме. Няма да има Нато няма да има Мато.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един руснак се върнал от фронта без крак. Стоял на пейката в парка, когато дошли да му връчат призовка отново. Аз съм вече инвалид с един крак, казал, а те му отвърнали: това е частична мобилизация Серьожа
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иж беше денацификация на Украйна, а сега " да защитим страната и народа си". От какво, бе пияници деградирали