Кметът на Москва обяви: Мобилизацията приключи

Призовките, изпратени до домовете, спират да важат
17 окт 2022 16:05, Нели Христова
43
Кметът на Москва обяви: Мобилизацията приключи
Снимка: БГНЕС

Руската мобилизационна кампания в Москва приключи, според кмета Сергей Собянин. Съобщава се, че всички мобилизационни центрове в града ще затворят в 14:00 часа на 17 септември, пишат от Meduza.

"Призовките, изпратени до жилищата и предприятията като част от мобилизацията, ще престанат да важат", гласи изявлението на Собянин. Той каза още, че всички задачи по мобилизационните усилия на Москва са "изпълнени изцяло".

Още по темата

"Москва ще продължи да съдейства на Министерството на отбраната в осигуряването на военни части", допълни Собянин.

В сряда, 21 септември, руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Руската федерация.

"За да защитим страната и народа си, ще използваме всички средства, с които разполагаме", каза той.

Новината последва слуховете края на септември, че руският президент Владимир Путин е отложил редовния военен набор на Русия за есента, часове след като украинският президент Володимир Зеленски обяви същото в Украйна.

Според говорителя на руския президент Дмитрий Песков, поради претоварването на военните комисариати в Русия поради частична мобилизация, "началото на есенния набор беше отложено".

Говорейки пред РИА Новости тогава, Песков каза, че отлагането ще продължи от 1 октомври до 1 ноември, "за да не се изостря ситуацията".

"Това ще позволи да се разделят потоците от мобилизирани и наборни наборници", каза Песков.

Според указа, подписан от Путин на 30 септември, в рамките на есенната кампания ще бъдат мобилизирани 120 хиляди души. Това е по-малко от миналата есен (127 500) и тази пролет (134 500).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Путлериското Тото 1 и Тото 2 и на "печелившите" честито!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руската мобилизационна кампания в Москва приключи" - аха, т.е. извън града продължава. Да не говорим и колко пъти лъгаха, че няма да мобилизират студенти, работещи и т.н.
13
8
 
27
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Путин си вкара следващ автогол. Днес израелския министър Нахман Шай каза, че при нападенията в Киев са използвани ирански дрони Шахид-136 и ракети Фатих-110 и Золфагхар и че с това неутралитета на Израел в конфликта Украйна-Русия приключва въпреки еврейското малцинство в Русия. Израел ще предоставя не само разузнавателна информация от МОСАД, но и оръжия и ракетни системи на Украйна. Не е много умно да ядосаш Израел, Путин трябваше да пита най-напред арабските страни, съседи на Израел, те знаят.
12
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами не е много сигурно че е приключила, щото изявленията на официалните органи в путинова раша не си кореспондират с истината, но дори и да е приключила това ще е докато тази партида зелени човечета даде фира на украинския фронт, след което ще последва нова вълна на мобилизация, докато в раша все още има останали мужици и докато въховният кремълски върколак все още е жив, за да лочи кръв ... !!!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгониха ЛГБТ феновете, изгориха си паспортите, страхотно прочистване без да ги гонят.
10
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Кой се скатал - печели. Кой не успял - груз 200, 300, както дойде.
9
4
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
По голямо наказание от това да се родиш руснак няма:):):)Руснак и Севернокореец:):):)Тва е дъното на дъното в момента:):):)
8
4
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Никой не е плашел, че ра6истите ще нападат Европа. Всички знаят, че нямат сила за това. Обаче запада се притесняваше колко много руснаци ще умрат излишно.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как? Свършиха ли бурятите,дагестанците и таджиките в Москва? Всички екскурзианти в Украйна!
6
16
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава России, слава Путину!
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 300 годишната си история по - г лупави управляващи Русия не е имала .
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко бяха мобилизирани от 10-милионна Москва при 220 хил.реални запасняка? Сигурно тези, които бяха хванати по улиците? И нито един синковец на руски политик.. Големият патриотизъм,голямата руска душа...тц,тц!
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'в рамките на есенната кампания ще бъдат мобилизирани 120 хиляди души. Това е по-малко от миналата есен (127 500) и тази пролет (134 500)' --- значи не е за пръв път подобно нещо, а западните *** плашеха че Русия щяла да напада цяла Европа като мордорските 0рки Средната Земя
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахаххаааа. Наиграха ли се ра6истите...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната да приключват!