Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви

Това е станало със санкциите, наложени след инвазията в Украйна
24 окт 2022 22:20, Елка Василева
303
Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини днес западните държави, че "на практика са откраднали" руските златни и валутни резерви със санкциите, наложени след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс.

Още по темата
В разговор с журналисти Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, беше попитан за предложението на Европейския съюз да се дадат замразени руски активи на Украйна.

"На практика значителна част от нашите резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави", отговори той.

Безпрецедентните санкции, наложени на Русия, замразиха около половината от нейните златни и валутни резерви, които преди началото на войната се равняваха на близо 640 милиарда. Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи ЕС да обмисли прехвърляне на част от замразените активи към Украйна, отбелязва Ройтерс.

Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да поправя анонимния който пише че руснаците са отраднали 200 тона злато от Испания - не са 200 тона, а точно 550.43 тона. Но това е в кръвта им - нали видяхте "освободителите" на украинския народ какво правят в магазините и къщите на хората?Очаквате от тях някакъв морал и съвест.
197
13
 
24
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
а на нас българите кога Русия ще върне 32 т злато от 1878г, 26 тона злато от 1959г , и уран за 85 милиарда долара откраднат и не платен от руските окупатори.
196
0
 
16
 
! Отговори
какви дураци преди 1 година
Приберети си жените и децата от запад ,че и тях ще откраднат !
195
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големи кражби и най-много избити хора от ВСВ насам са извършени от САЩ. Какви санкции има срещу тях?
194
12
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Ами всичко това което разрушиха и заграбиха Русия ,кой ще го плаща??? Трябва да им вземат всичкото злато и валутен резерв и след въстановяването на Украйна ако нещо остане да им се върне,но едва ли ще остане .
193
3
 
20
 
! Отговори
him преди 1 година
Хи, хи, хи и кой замрази авоари на Иран, кой открадна резервите на Либия, кой краде сега петрола на Сирия и Ирак, кой крадеше петрола на Венецуела и като венецуелците се взеха в ръце, Венецуела стана най недемократичната и диктаторска страна и и наложиха всякакви ембаргота? Петрола на Нигерия мислите ли че е на Нигерия? Въпроси мноого!
192
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Нека да бъдем коректни :) Не се е сбил а се е настанил в апартамента ти ! Това е истината :)
191
4
 
7
 
! Отговори
Free Power преди 1 година
А ти крадеш земя и убиваш хора ! Какво си недоволен ?!?! Дано ви обесят и то вашата свободна републиканска армия която ще вземе властта в Русия рано или късно !
190
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на вас банката ви каже, че ви блокира парите и ще ги даде на комшията с когото сте се сбили, как ще реагирате?
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КитАбе ти добре ли си, чел ли си историята или само интернет. ***
188
4
 
1
 
! Отговори
какво? преди 1 година
...се равняваха на близо 640 милиарда.? гроша, копейки, юани ... за вас $ е *** дума, като *** бомба или мръсни постановки, факе нюз!
187
12
 
12
 
! Отговори
Кит преди 1 година
Русия да ни върне архива и златото което ни взе през социализма! Слаба гъска нарече Китай руската армия. Тез кпути станаха за смях на целия свят. Да се разпада тая империя на злото вече, че на всички ни писна от тякната простотия. Още малко и Зеленски ще приема украинския парад на червения площад, то се видя, че Зеленски е по корав и находчив от п уткин.
186
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я виж ти Путин очаквал лихви по депозитите от САЩ
185
10
 
16
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Песков - ше видите къде cepaт гладните!
184
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има руснак- има проблем, няма руснак- няма проблем!!!
183
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво безочие!!! Тези азиатски варвари, които окрадоха половината свят, а за Европа да не говорим, се оплакват, че ги окрали!?!?!? Там където са минали ушанките и чумата не може да нанесе по големи опустошения и злини!1945 г Германия я оглозгаха като скакалци, от БГ откраднаха 30 тона злато , кораби, фабрики.. от Испания Сталин отмъкна над 200 тона злато, за да бъдело на сигурно!?!?! До като тази *** не изчезне от лицето на земята, спокойствие няма да има!
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1939 г. икономиката на България заема 18-то място от 24 европейски държави. Това, от една страна, говори добре за тогавашна България, тъй като през 2016 г. в списъка със същите държави сме на 23-то място. Единствено обобщените данни за бивша Югославия, земя разпокъсана и претърпяла войни и етнически вражди, са малко по-ниски от българските.
181
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... а знаете ли къде е българското злато от златния резерв - ами в Банк ъф Ингланд... робсдтво без лимит...индийския Кохинор знаете ли къде е .. ами на рептилската корона...
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да те е карал на крадеца да напълниш сам чувала? Извода какъв е - властите в Русия са извършили национално предателство.
179
5
 
8
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 година
А те, руснаците, колко откраднаха от Германия след войната? А от България и от другите "освободени" от тях?