Русия настоява за спешно свикване на съвета за сигурност на ООН

Причината е атаката на Черноморския флот
29 окт 2022 22:35, Нели Христова
287
Русия настоява за спешно свикване на съвета за сигурност на ООН
Снимка: Twitter

Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере на заседание в понеделник заради атаката срещу Черноморския флот (ЧФ), съобщиха агенциите, цитира БТА.

По думите на руския заместник постоянен представител в Обединените нации Дмитрий Полянски Москва е уведомила официално генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, че преустановява участието си в споразумението за износа на украинско зърно през Черно море.

"С оглед на извършената днес от Украйна атака срещу корабите на ЧФ, задействани за обезпечаването на сигурността на плавателните съдове, доставящи украинско зърно в рамките на така наречената черноморска инициатива, постоянното представителство уведоми генералния секретар на ООН, че Русия преустановява участието си в нея", отбеляза дипломатът в личния си канал в социалната мрежа Телеграм.

"Освен това поискахме в понеделник да се състои заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпроса."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
8
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Те вече ще ги гонят, тия тръгнали съвети да свикват !
187
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аайде, Рокчо енда фак, стига си ревал, Украйна от време иношно е руска, така че си дърляй фисташката прозападна.
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия Натетата са отдавна загинали.
185
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е ли ясно? Че кви са Русия да ми кажат дали да си изнасям или не зърното ? Аз пък ако съм на Украйна ще блокирам сега руските кораби :) Руската блядщина трябва да си ходи в тях !
184
18
 
24
 
! Отговори
До Гост преди 1 година
Те да имат късмет да атакуват натовски кораб ,е тогава ще видят кон боб яде ли!
183
23
 
17
 
! Отговори
Наполеончик преди 1 година
Каквото повикало, такова се обадило. Урките сами дават повод на руснаците да им резнат бизнеса със зърно. А по-неприятното за тях е, че рашките бързо възприемат наглостта и жестокостта на англосаксите и я прилагат с пълна мярка. В случая, от корабите на ЧФ бяха нанасяни удари по енергийната мрежа на укрите, поставяйки ги в безизходица - или да се правят, че нищо не е станало, или да отвърнат и да си спрат износа на зърно.
182
21
 
24
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тук е замесена Англия.И затова искат спешно заседание също северен поток.Ако не ще има ответна реакция.Потапяне на натовски кораби взривяване на междуконентални кабели и.т.н.
181
10
 
17
 
! Отговори
ООН преди 1 година
Тия пък кой още ги мисли, бетер африканска държава станаха. Отпаднаха от класацията на хората.
180
24
 
36
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Значи да бухаме 2 седмици по енергийни обекти в цяла Украйна е нормално, а когато украинците бухнат някакъв кораб се реве в ООН? Великая и могучая...
179
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трябва да стане кадиров и с украйна е свършено", даа, това е то истинско Православие!
178
6
 
18
 
! Отговори
Тюрма за ПУТИН преди 1 година
МИНИМУМ 100 000 лет тюрма за представители прокуратура МОсква которие не АРЕСТОВАЛИ ТЕРОРИСТ НОМЕ ОДИН ПУТИН ВЛадимир /рожден 1952 подставлен НЕЗАКОННО НА ВЛАСТ В КРЕМЪЛ>>
177
25
 
12
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До az: Корабите може да са всякакви, но изнасяха украинско зърно. Това стана възможно благодарение на споразумението, подписано на 22 юли в Истанбул, с което Русия и Турция гарантираха коридор за тези кораби. Но дотук. Сега, след украинските дронове, Русия ще изнася зърно с кораби, а Украйна - не. Русия беше и си остава най-големият износител на пшеница с света.
176
1
 
5
 
! Отговори
.. преди 1 година
ето как изглежда руската армия : https://twitter/uasevostianov/status/1584515860646875137
175
5
 
17
 
! Отговори
резил за раша преди 1 година
абе нали вчера в "Днес" пишеше, че Русия отразила атаката с дронове?
174
6
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Сетили се, нали не уважават решенията на ООН и блокират. Приберете се у дома и ако някой ви стори нещо се жалвайте.
173
6
 
15
 
! Отговори
az преди 1 година
До Анонимен Атаките са срещу военни кораби - каквито Украйна вече почти няма. А зърното не се изнася от украински кораби - изнася се от гръцки, панамски и какви ли не други! Включително - руски.
172
10
 
39
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
РОШКИТЕ нападнаха ЦЯЛА ДЪРЖАВА и я бомбят по цялата територия - те сега ще свикват ООН заради няколко пиратки фърлени по корабите им! Леле няма такова безочие и наглост!
171
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им потопят черноморския флот, ще си изнасят каквото си искат --->>> Ще изнасят таратанци. Както укритата стрелят от суша по кораби, да не мислиш че и руснаците няма да стрелят кораби от суша? То Черно Море не е чааааак толкова голямо. Тъй че и укри гемиите ще заминат. Не случайно ФАЩ си дръпнаха коритата отатък Италия, че да не изядат някоя ракетка случайно.
170
8
 
26
 
! Отговори
Смазка 1964 преди 1 година
Хайде сега :)))) Стреляш по трафове и болници от тези кораби и се правят на интересни. Хахахаха :) Мястото им е под водата. Защо изобщо трябват "руски" кораби за да охраняват нещо на което Украйна си има абсолютното право ?!?!
169
7
 
33
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Русия заграби реколтата на Украйна и реши да я продава , но като й потопиха корабчетата се оплаква че не може да продаде открадното жито в съвет за сигрност вООН бива гьонсуратлък на рашисткия надмина всичко.