За да се върне към зърнената сделка Путин иска "реални гаранции" от Киев

Руският президент проведе разговор с Ердоган
1 ное 2022 20:29, Нели Христова
44
За да се върне към зърнената сделка Путин иска "реални гаранции" от Киев
Снимка: БГНЕС

Путин иска "реални гаранции" от Киев, преди евентуално да се присъедини към споразумението за зърното, след разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

В телефонен разговор Путин е казал на Ердоган, че Русия иска "реални гаранции от Киев за стриктното спазване на Истанбулското споразумение, по-специално за неизползването на хуманитарния коридор за военни цели", се казва в изявление на Кремъл.

Междувременно Съвместният координационен център - органът, който наблюдава сделката за износ на украински хранителни продукти - заяви, че няма планирано движение на кораби със зърно в Черно море за сряда.

"Секретариатът на ООН към Съвместния координационен център съобщава, че делегациите на Украйна, Турция и ООН са се договорили да не планират никакво движение на плавателни съдове в рамките на Черноморската зърнена инициатива за 2 ноември".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
За 3 дни в Киев преди 1 година
От заканите ,че за три дни щв превземе Киев , малкото пу започна да моли Украйна за гаранции за черноморският си флот.
26
2
 
1
 
! Отговори
Fuck путьо преди 1 година
.
25
1
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
До Анонимен- Олелее. Май точно на тебе не ти е ясен Меморандума от Будапеща 1994 с който бе измислена "Украинска държава" от покрайнините? И кой го наруши! Или знаеш, но по метода на Зеленски и британското разузнаване обръщаш наопаки фактите. Съсипахте и този сайт. Поздравление.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ ГО ПИТА БУНКЕРНИЯ ФЮРЕР,ЧЕ СЕ ОБАЖДА ?
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никакви такива единствения му избор е литар нови4ок на екс или 7.62 в главата
22
1
 
5
 
! Отговори
Бай русо комунъс преди 1 година
Много се притеснявам Англия,Франция,Монако,Белгия,Норвегия,Швеция,Германия,Холандия и въобще Европа с тез черни пътища,външни тоалетни,ниски пенсии и заплати,мобилизация,непроизеждаща икономика и ходене в тайгата за дърва,да не загинат от студ и глад! Хахаха! Дано европейците успеят да избягат в Русия и да се спасят! Хахахаха!Боже,божеее,колко простотия има по светът!
21
3
 
2
 
! Отговори
АльоУуу преди 1 година
Още вчера Ердоган заяви,че продължава износа на зърно от Одеса под гаранциите на Турция и ООН,без Русия.Днес 40 кораба са напуснали пристанището и са отпътували към Босфора. Новината присъства във всички световни медии,има и заявления от Кремъл.Айде стига рубла джийски напудрени историйки за проваления ментеДиктатор изгой!
20
4
 
6
 
! Отговори
kirilenko преди 1 година
Москва с околиите..това трябва да е Русия...
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви гаранции може да иска Русия, след като самата тя не изпълни Договора от Будапеща и нападна Украйна.На Путин никой вече няма да предложи гаранции,дори за неговия живот..
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един не задоволен рускии ***, но те са си такива със медвеедеефф и все пак сът на едно легло!
17
7
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Гаранции от Кокаински ?!?!?!? В някоя и друга паралелна реалност съществува, макар и хипотетичена възможност за това, но тук е невъзможно и нереално!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Spiegel: Катар заплаши, че няма да продава газ в Европа, ако ЕС въведе лимит на цените за енергонисители от Русия.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаранция - Франция, Британия и САЩ.
14
3
 
6
 
! Отговори
ВСУ преди 1 година
Споко. Като превземем цял Херсон, ще ви потопим флота откъм брега. Няма да се налага да го обстрелваме откъм морето.
13
2
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко - ЕС минава на изхранване с насекоми - щурци, xлeбаpки , копринени буби и на подмиване само на 4 точки, и до дни, дори до часове кремълският изнудвач ще фалира.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК одобри консумацията на насекоми. Още през 2019 г. около 9 милиона европейци са яли насекоми. До 2030 г. се планира техният брой да достигне 390 милиона. "Децата ще бъдат хранени с насекоми като част от план за принуждаване на следващото поколение да премине от месо към насекоми и да убеди родителите си да последват примера. На учениците от четири основни училища в Уелс ще бъде предложена храна от насекоми като част от проект за измерване на апетита на децата към "алтернативни протеини" като щурци, скакалци, копринени буби и червеи.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо срамно да загубиш война срещу целия свят. Срамно е да не можеш да си го признаеш и да убиваш цивилни в яда си.
10
0
 
0
 
! Отговори
Ама преди 1 година
има ли му нещо на Макаров?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко хуманитарни коридора му отпускаха да ги използва с военни цели от цели колони след демонстрацията на докарани маскирани в зелено-кафяви-оранжеви дрешки с маски и кепки,че Георгиевски лентички и пълно бойно снаряжение техни воини,появили се как набързо мобилизирани,като от кого д пазещи щом веднага след преврата с/у Президента Янукович Председателя на Радата Турчинов главен съзаклятник като по уговорка му докараха от САЩ подобна армия и легална свикана мобилизация не е имало от подмяната.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох милинкият гаранции искал . Изнесете се от Украйна и няма да имате проблеми с черноморският си флот повече . Току виж и Масква изплувала от някъде