Кръщелницата на Путин, избягала от Русия, се върна в страната

Собчак е подведена под отговорност в наказателно дело
Обновена: 7 ное 2022 15:27 | 7 ное 2022 14:08, Йоана Цонева
81
Кръщелницата на Путин, избягала от Русия, се върна в страната
Снимка: БГНЕС

Журналистката Ксения Собчак се е завърнала в Русия след 12-дневно отсъствие, като е пресякла границата в Псковска област.

Според руските медии Собчак се е върнала заедно със съпруга си Константин Богомолов вчера.

Собчак е подведена под отговорност в рамките на наказателно дело за изнудване с 11 млн. рубли на ръководителя на "Ростех" Сергей Чемезов.

Телевизионната водеща е заминала на 26 октомври с израелски паспорт. По-късно бе съобщено, че Собчак е пресякла беларуско-литовската граница пеша.

В същия ден руските правоохранителни органи претърсиха дома ѝ. Първоначално тя бе заподозряна, но по-късно стана свидетел.

Още по темата
В делото е замесен и търговският ѝ директор Кирил Суханов. Той е задържан в Москва на 25 октомври и е обвинен по буква "б" от параграф 3 на член 163 "Изнудване с цел получаване на имущество в особено големи размери" от Наказателния кодекс на Руската федерация.

Бившият главен редактор на списание Tatler Романовски също е задържан по делото. Твърди се, че на ръководителя на "Ростех" е била поискана крупна сума за премахване на клеветническа информация в Телеграм канала Tushite Svet.

Телеграм каналът на Собчак, в който често се публикуват репортажи, критикуващи политиката на Кремъл, има 1,4 милиона последователи.

През 2018 г. тя се кандидатира за президентския пост в Русия. Тогава значителна част от либералната опозиция я обвини, че с участието си в изборите легитимира Владимир Путин и е карикатура на опозиционен кандидат.

Ксения Собчак е дъщеря на покойния кмет на Санкт Петербург и ключова фигура в политическата кариера на Путин Анатолий Собчак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кон се ***. Aма нищо няма да й направят. В сащ вече щеше да е с оранжев гащеризон на един карибски остров...
35
3
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
и Петин е чефут по майчина линия .. всички пари му са на Запад има само един дворец в Русия.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2018 г. тя се кандидатира за президентския пост в Русия като се кълнеше, че е руска гражданка и не притежава израелски паспорт. На 26 октомври стана ясно, че е лъгала руския народ, тъй като премина на литовска територия с израелски паспорт.
33
2
 
16
 
! Отговори
Ъ? преди 1 година
"Журналистката Ксения Собчак се е завърнала в Русия" Не знаех, че "жриците на любовта" в Русия ги наричат журналистки! Тази сигурно от "заслужилите журналистки".
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирките пак не са яли та затуй Собчак е изягала! Гулю-гульо!
31
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е абсурдна държава, само арести и преследване на хора.
30
3
 
10
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Изягала ли е кръщелницата на Путин? Аз пък разбрах, че била избягала, ама щом сте рекли, че е изягала....нека да е изягала!
29
7
 
3
 
! Отговори
Олигархат! преди 1 година
Чичко Пу обещал да не я съди за пореден път! -))))
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре от всички е българския тролей, взима си копейката и си *** с уста
27
6
 
14
 
! Отговори
Гащ капут преди 1 година
В Самарканд започна дълготраеннпроцес на изхвърляне на САЩ. Руската мечка тепърва се събужда. Русия още нищо не е започнала. А България се намира в най-тежкото и жалко състояние в цвлата ни съвременна история. Ние сме своебразно геополитическо мекотело. На важно геополитическо място сме но сме с провинциално поведение и сме без гръбнаци.
26
8
 
12
 
! Отговори
Познава историята преди 1 година
това момиче и знае на чия страна е правдата! Намерете кадри от 2014г. с новоизбраният президент Порошенко,който говори за своите сънародници в Донбас-"За нас ще има работа, за тях не. За нас пенсии ще има, за тях не. За нашите деца и пенсионери ще се грижим, за техните не. Нашите деца ще ходят на детски градини и училища, а техните ще живеят в бомбоубежища. Ето така ще спечелим войната." Киев спря всички социални и пенсионни плащания към Донбас и започна да ги бомбандира и избива всеки ден!06102
25
5
 
14
 
! Отговори
Бяга от ваксинацията преди 1 година
И от лудата лелка Урсула дето купи 4 милиарда ваксини още!! И то отгоре на това което вече сме изболи в ЕС! Превърна ни на пилета бройлери дето ги бучат с антибиотици и какво ли не през ден. После за капак изпраска 9 пакета санкции на Русия и фактически закри Европейската икономика като ни превърна в придатък на САЩ! Има ли политик в Европа който да е причинил повече вреди от тази скудоумна невръстеничка?
24
8
 
9
 
! Отговори
Протести срещу ФА преди 1 година
Срещу ФАЩ трябва да протестираме! Ето, Германия я удариха нейните верни съюзници от ФАЩ! Тази зима ще е равносилна за тях не на една, а на няколко ядрени експлозии в гоавните им градове. Но те са дотолкова безгръбнани, че не могат да посочат с пръст дори извършителя на атентатите върху СП. Строго секретно било, не знам си какво си. В тая ситуация Руснаците освен да ги съжаляват друго не могат да направят. Тъжна картинка. И Ксения ги съжалява!!
23
9
 
8
 
! Отговори
Правилно е решило преди 1 година
момичето! В ЕС е хаос!! Как се издържа на това? И защо да държим? Писна му на народа! Хората са в шок. Настава хиперинфлацииия! А по улиците настава армагедон. Съседът си сложи блиндирана врата. Купи си оръжие.
22
3
 
9
 
! Отговори
Ксенийка помагай преди 1 година
мойто момиче да направим една Петиция за ГАЗ към твоя кръстник!! Всички да подпишем. Да помолим Вова да пусне една тръбица. Дори и сламчица да е. Пак е нещо. Поне да не ни се вкоченасят крайниците тая зима!
21
5
 
8
 
! Отговори
Аман от пропаганда преди 1 година
Западните медии отново излизат с публикации за Буча. Този анализатор им направи пропагандата на пух и прах. https://youtu.be/Y8kt9RUpYqk
20
1
 
3
 
! Отговори
запознат преди 1 година
До накратко казано,Е разбират си от бизнеса хората, какво искаш?!
19
4
 
15
 
! Отговори
Вижда ни хвата в ЕС преди 1 година
В Германия пред очите ми са масови оротести заради цените. Пред очите ми пребиха група Украинци, които бяха татуирани с пречупени кръстове. Германците ги биха и им казаха да си ходят в Украйна. После скандираха Слава Русия, Слава П-у-ти-н. Германците добре знаят кой саботира потока. И вече пренастроиха геополитическия си компас.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накратко казано - кого се опитваш да лъжеш? Зехте ни за копърки. Айде у лево оди при Собчак.
17
6
 
6
 
! Отговори
Ксения се прибра преди 1 година
А Белгород тръгна! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.