Нови преговори Русия-САЩ за стратегическите ядрени бойни глави

Бяха преустановени още преди нахлуването на руските сили в Украйна
9 ное 2022 09:08, Елка Василева
18
Нови преговори Русия-САЩ за стратегическите ядрени бойни глави
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка с договора Нов СТАРТ за ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения, заяви говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Преговорите във връзка с договора бяха преустановени още преди нахлуването на руските сили в Украйна, припомня Ройтерс.

Прайс съобщи, че двустранната консултативна комисия, която е част от механизма за прилагане на договора, ще проведе заседание "в близко бъдеще".

През август Русия преустанови сътрудничеството, изразяващо се в провеждането на инспекции по силата на договора, като се аргументира със забраните за пътуване, въведени от САЩ и съюзниците им във връзка с нахлуването в Украйна.

Нов СТАРТ, който влезе в сила през 2011 г., въвежда ограничения за това какъв брой стратегически ядрени бойни глави могат да разполагат САЩ и Русия.

Двустранната консултативна комисия последно заседава през октомври 2021 г., малко преди Русия да започне да придвижва войските си към границата с Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
7
 
! Отговори
още преди преди 1 година
със наглото подедение на краварите, доколкото си спомняме. Те излязоха - нали така беше?
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не са излизали от никъде. Те просто влязоха с главата напред, в заложения им капан от Русия в Украйнианата си.Да му мислим ние европейците останали без енергия а по късно и без храни.Дано да се разминем и с Апокалипсиса.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ започва рецесия, която може да доведе страната им до нова гражданска война и пълен разпад. Вече не е тайна,че печатницата на зелените"гущери"се счупи.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившия им президент на САщ, Доналд,каза,че САЩ вече са страна от 3-тия свят.До това ги докараха марионетките им,слуги на ФЕД.
9
4
 
16
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 година
САЩ излязоха едностранно от този договор още по времето на Тръмп .... Интересно как Русия може да изпълнява някакви задължения в двустранен договор в който другата страна е прекратила участието си . А сега след като САЩ са приключили с тестовете на новите си стратегически ядрени ракети незаконни според договора ..... е време преговорите да се "подновят" .... Нагъл Краваристан.....
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговорите не трябва да обхващат само ядрените оръжия а и биологическите и химическите такива,защото САЩ създадоха такива лабораторий по целия свят.А смъртта от такова оръжие е десетки пъти по не човешка, защото граничи със садизъм и подлост.И още нещо. Срещата трябва да е в Пхенян.На тази среща трябва да присъства и Зеленски за да му ислуят гащите до голо и да му направят снимка на голия ***,за урок на другите войнолюбци евреи.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Русия да живее България защото няма нищо по свято от истинската братска обич и признателство между нашите два народа! Напред братушки за победа .Слава ZZZ
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те така лъгаха и за Садам Хюсейн че е болен от няколко болести включително венерически че е канибал и закусва собствените си внуци какво ли не лъгаха хамериканците и си мислят че светът е забравил не не сме забравили
5
5
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Не забравяйте, че САЩ са създадени като юдео-масонски проект за налагане господството на ционизма над целия свят. Целта в политиката на САЩ и Великобритания е Световният ционизъм - юдеите над всички останали народи...
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Беко - И като събереш всички протести в Европа , според теб къде плющи камшика ?!
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво ще излезе , че Путин май НЕ е чак такова джудже , както повечето *** си мислеха , пък доколкото разбирам не е и тръгнал да умира ?! Да си свободен човек и демократ си е прекрасно , но преди всичко трябва да си разумен реалист и да осъзнаеш , че не можеш насила да караш всички да споделят твоите възгледи за живота !
2
15
 
5
 
! Отговори
Беко преди 1 година
С болния къcaк само с кaмшик се говори!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите отново пълзят пред Русия