Митрофанова: България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо Русия

Според нея войната с Украйна е била неизбежна
Обновена: 18 ное 2022 14:21 | 18 ное 2022 14:16, Нели Христова
462
Митрофанова: България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо Русия
Снимка: БГНЕС

"Пълното подчинение на евроатлантическата солидарност, по мое мнение, много пречи на икономическото развитие на България. Отказът от строеж на АЕЦ "Белене", затварянето на два блока в АЕЦ "Козлодуй", отказът от Южен поток лиши България от 7000 работни места и от фактически енергиен хъб на Балканите", заяви посланикът на Русия Елеонора Митрофанова, цитирана от "24 часа". Тя присъства на откриването на двудневната конференция "България - Русия" в Парк хотел "Москва" в София.

В речта си тя коментира както българо-руските отношения, така и световния мир и вътрешнополитическото състояние на България.

Според нея Западът се е отказал от мир с Русия още преди 25-27 години, когато е "създал своя система на доминация, основана на "правила".

"Много политолози, както американски, така и руски, говорят още от 1996-1997 г., че мир, основан на разширяването на НАТО и доминацията на Запада, води до война", посочи Митрофанова. По нейни думи хегемонията на Запада започва още през 1999 г., когато е "изнасилил Югославия".

"Разрушаването на Запада започна през 2008 г. при кризата, която подкопа доверието към лидерството на Запада. Той започна да ни налага новата студена война. Имаше прозорец, в който можеше да се договорим до към 2013 г. Този прозорец не беше използван. През 2014 г. стана превратът в Киев с опит да се върне хегемонията. Европа изгуби устоите си, включително моралния си стълб (имам предвид християнството) и започна контраатака. Войната стана неизбежна, въпросът беше кога и къде. В същото време не бяха решавани глобалните проблеми за климата, енергетиката, миграцията, неравенството. Дойде ситуацията с ковид. Той беше използван като знаме на войната в продължение на две години", разказа Митрофанова.

"Ако говорим за България, то за периода си на членство в НАТО и ЕС, тя напълно се интегрира в западните структури и механизми. Получаваните от европейските структури блага, максимално създадоха на България поле да маневрира по ключови направления в руско-българските отношения", каза още тя.

Митрофанова коментира и българската реакция на войната в Украйна - България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо двустранните ни отношения, обърна внимание и на решението на НС от преди две седмици да окажем военно-техническа помощ на Украйна.

Тя изказа благодарност на "болшинството от българите", които се отнасят позитивно към Русия. Цитира обаче и резултатите от последните избори, според които водещите партии не са ориентирани към Руската федерация и обобщи ситуацията като "безрадостна картина".

Два пъти Русия е освобождавала България според Митрофанова - от турско робство и през 1944 г., когато ни окупира. Представи и статистика, че от първото освобождение в страната ни има 500 паметника, а от второто - 180.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
22
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
с тия съчинения може да се пробваш за сценарии на Никита Михалков, демек само русопитеците ще си го гледат
15
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много неприятна жена, нагло и самонадеяно държане, тип "...да напляскаме непослушното дете, то не разбира какво прави "
14
8
 
22
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Да се притеснява какво е направил и прави оня в кремъл и последствията за Русия. За България да не бере гайле. Руснакът нищо като хората не е направил.
13
12
 
31
 
! Отговори
LOL преди 1 година
Мутрофенката има ли отговор защо в Рашистан заплатите и покупателната способност на населението са по-ниски от нашите? Най-голямата територия на света, най-богатата на ресурси държава, а пък с най-бедното и мизерстващо население на европейския континет.И понеже очаквам троловете да ме "опровергаят" с "лъжливите" западни статистики, може просто да отворите Google Street View и да се поразходите из Рашистан, да видите за какво гето става въпрос. То нашите *** гета са по-добре...
12
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ бомбардираха София без абсолютно никаква военна причина и избиха няколко хиляди цивилни българи. Убиваха преднамероно цивилно население, не военни обекти. САЩ са държава военнопрестъпник.
11
5
 
26
 
! Отговори
История преди 1 година
Все забравя,че България е дала 2-велики оръжия на Русия: 1.Език-кирилица 2.Вяра-православнаС тези оръжия-материци се превземат и то без кръв.Така,че никой на никого не е длъжен.
10
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съюз се изолира от Русия и Китай, изключва се от зоната за свободна търговия в Евразия и окончателно става придатък на американската икономика.
9
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 8 години младата майка Кристина Жук и нейната 10 месечан дъщеря Кира се разхождат с количка в парка, в самия център на родния си град Горловка, когато пада първата ракета на укронацистите. 10 месечната дъщеря Кира умира на място а Кристина е с откъснати крака, окръвавена, умираща в нечовешки мъки лежи на зелената трева притискайки с усилия най-скъпото което има - нейдата дъщеря. Дошлите на помощ се опитват да и помогнат, а Кристина само шепти умирайки "Кира, моя Кирочка..." Снимките със сцената обиколиха целия интернет тогава.
8
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще върне ли Русия заграбените древни исторически реликви през времето на окупацията и до към края на седемдесетте.
7
11
 
42
 
! Отговори
В ПРЕВОД преди 1 година
България не ни се подчинява. С какво право? Ние си я отвоювахме от Османската Империя още 1978-а! Нещо като.,.,. спечелихме си я честно на белот. Сега е наша собственост. Тая още малко и ще извади нотариелн акт, че БГ територията е руска! Ама като го знам Путлиренчо - като нищо ще издаде указ! ХА ХА ХА
6
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ЕС не ни е виновен,а болшевиките дето правиха прехода.А те го направиха както през 40те и 50 те.С насилия и кражби .
5
12
 
26
 
! Отговори
ощето преди 1 година
и още ще има митрофанова, и войничка ще ви обявим и в затвора ще те вкараме спокойно
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помагам и на украинци и на руснаци, помагам и на италианци и на турци и на франсета, сигурно пропускам някой, но всички знаят че помагаме. Виж друг е въпроса кой ни пречи на нас
3
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като всички други страни в ЕС са по-добре от нас значи проблемът не е в ЕС а в нас.
2
20
 
49
 
! Отговори
ss преди 1 година
чао МутроФанова
1
25
 
57
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
ЧемАдан, вАзкал -> мАсква!