Войната в Украйна не може да се спре с преговори

Това показват данни на Института за изследване на войната
18 ное 2022 19:49, Петя Славова
40
Войната в Украйна не може да се спре с преговори
Снимка: БГНЕС

Преговорите не може да сложат край на войната на Русия срещу Украйна, а само временно да я спрат, смята Институтът за изследване на войната.

Във всекидневната си оценка за хода на конфликта базираният във Вашингтон мозъчен тръст се аргументира, че възобновяването на руската инвазия през февруари тази година, след осемгодишно "прекратяване на огъня", белязано от смъртоносни атаки, е индикация, че руският президент Владимир Путин няма да намери покой, докато не завладее Киев.

Още по темата

От друга страна, украинската съпротива срещу нашествието показа, че украинците няма да са предадат лесно, пише в сводката, публикувана на сайта на Института за изследване на войната, предава БТА.

Конфликтът е неразрешим, докато "путинизмът" управлява в Кремъл, коментира американският мозъчен тръст. Според него преговорите няма да сложат край на войната, а само могат да създадат условията, при които руският президент или неговият наследник "путинист" ще планира подновяване на атаката срещу независимостта на Украйна.

Институтът за изследвана войната съветва западните сили, преди евентуално да окажат натиск върху Украйна да поиска преговори с Русия, да проучат условията, които тя може да й предложи, опасностите от предлагането на тези условия и, което е по-важно, вероятността Путин да ги приеме.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев, че не искат да преговарят с Москва. Във вторник украинският президент Володимир Зеленски призова чрез видеоконферентна връзка лидерите от Г-20 да подкрепят мирното предложение на страната му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
ЩЕ СПРЕ САМО АКО преди 1 година
УТРЕПАТ РУСКИЯ ЦАР, И ЗАПАДА "РАЗМРАЗИ" ПОНЕ 50% ОТ ПАРИТЕ НА РУСКАТА ПАРИЧНА АРИСТОКРАЦИЯ. 100% ЩЕ КАНДИСАТ РУСНАЦИТЕ.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам на всеки политик, който пропагандира война, да му сипват добавка в питието ! Какъв хубав живот ще настане на Земята ! Путин и мафията му в лудницата и в затвора ! Свобода за Русия ! Независимост за Украйна !
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путин няма да намери покой, докато не завладее Киев." Ахахахаха само като прочетох кой е източника и ми стана ясно. Абе ко стана с Приятели за Сирия? Едни милиарди щяха да дават ьа възстановяването й а събраха към 10 млн
30
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
С нашественици в дома мишки , бълхи , дървеници не се преговаря , а се избиват.
29
8
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Щом така мислят американците, тогава не трябва да има преговори. Нека президентът им продължава да изпраща долари и оръжия на Украйна, с надеждата да отслаби Русия. С доларите, украинците купуват руски ракети и ги изстрелват към Полша. Останалото са измислици.
28
6
 
7
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
ще се бие ли запда с Православните до последният Уркаинец
27
2
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
До "мечтай си"! Че те сметките им вече са блокирани! Става въпрос за над 600 милиарда! По-скоро ти си мечтай,дали ще се върнат на Кремъл! Аз съм реалист!
26
4
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МНЕНИЕТО НА НАТООВЦЕТЕ ПРОДАВАЧИ НА ОРЪЖИЕ !!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 24. Мечтай си.
24
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Института за изследване на войната" е същата пропагандна машина какъвто беше центъра за наблюдение на правата за Сирия.
23
13
 
10
 
! Отговори
никакво спиране преди 1 година
Точно така, само бой по канчоците на бандеровците.
22
8
 
13
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен17. "до 13 В Украйна,все още Няма Редовна Руска Армия! Има платени войници и запасняци!". Според тебе редовната руска армия безплатна ли е ? Аз се чудех що не се бият руснаците , а бягат като бити ......, А то било щото не им плащат
21
14
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
На Киев може да се дава заеми неограничено! След като Кремъл бъде осъден на репарации, ще им се удържат от блокираните банкови сметки! И Турция и Китай , които се правят на съюзници на Кремъл, първи ще се включат във възстановяването на Украйна!
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е дходоносна и се крие краденото,че още тихомълком нов тръбовод с нефт,газ да се пусне от и до необявени точки да ги пренася по тайни незнайни договорки за сметка на някой дребен да му се отнемат скрито териториално във вихъра на войната като го посочат,нарочат за виновен заедно с териториалните изменения,а някой от тия главните дето се дървят един на друг ужким се бият и то на почивки по заповед на центровете им,а по заповед на баш центъра им и единия го скрият с предаване на армията му
19
7
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
До до 13! Ти наистина ли не си наясно, или си лъжеш по принцип? Нямало "редовна" войска??? Че те започнаха масово учение с близо 200 хилядна войска, хилеха се ,че няма да нападат, и накрая нахлуха! И какво е тази войска ? Сигурно са обикновени туристи, тръгнали на въоръжено турне с танкове?
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааааа може , може . Като си изчерпят запасите от остряло оръжие , ще седнат да преговарят САЩ и васалите им . А вече 9 месеца почти , се изсипват незнайни количества оръжие в Украйна . Не са бездънни ями западните " демокрации" . Колко още могат да издържат . В дин моменъ ще им омръзн и заеми да дават . Киев има вече да връща над 100 милиарда долара/ евро
17
6
 
7
 
! Отговори
Симо Хаюха преди 1 година
Симо Хаюха поздравява всички *** по света, путинофилските *** в България също да се чувстват поздравени! Симо Хаюха няма търпение да стане минус 20, минус 40 градуса в Украйна и да има дълга зима и дълбок сняг. В такива време най-добре се пращат наонуй *** с хедшот в главата.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление войната ще свърши когато руснаците разберат и принудят Путин че трябва да да "гушне букета". Лично мнение!
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахахахаа, русофилите. Още ли наивно чакате рашистите да вкарат великата червена армия, въоръжени с армата в Украйна! Има да чакате
14
9
 
9
 
! Отговори
Антихрист преди 1 година
Войната няма да спре, защото Путин = Хитлер ! А светът спокойно си бъбри за помощи, за режим на ток, за икономии в студа......! Какво им стана на хората ? В 21 - ви век - война !!! И то започната от тези, които в последната Втора световна загубиха най-много !