Зеленски зове Европа да остане единна срещу войната на Русия

Само така Старият континент помагал на самия себе си
142
Зеленски зове Европа да остане единна срещу войната на Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да запази своето единство срещу войната на Русия, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Няма разделение, няма схизма сред европейците и ние трябва да запазим това. Това е нашата мисия номер едно през тази година", обърна се днес той чрез видеовръзка към конференция в Литва.

Още по темата

"Европа помага сама на себе си. Тя не само помага на Украйна да се противопоставя на Русия; това помага на Европа да се противопостави на руската агресия", каза Зеленски.

Вчера страните от ЕС останаха на различни мнения относно това какъв таван да определят за цените на руския петрол, за да намалят възможностите на Москва да финансира войната си. Днес украинският президент предложи на европейските лидери да се спрат на предложението за таван от 30 долара за барел. По думите му предложенията за таван от 60 или 70 долара за барел "звучат по-скоро като отстъпление" пред Русия.

"Много съм благодарен на нашите балтийски и полски колеги, за техните предложения, които са доста смислени, да се определи 30 долара за барел. Това е много по-добра идея", каза Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
kris преди 1 година
След Зеления само потоп
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1944 до 1947 България е окупирана от 200 000 руски войника, изхранвани от България. Руските войници заедно с 3000 български комунисти участват в избиването на българското правителство и 30 000 български учители, лекари, адвокати, свещеници, банкери, фабриканти, земеделци, кметове, полицаи, офицери, нахлували в къщи и грабели, изнасилвали и убивали.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 - А стига търси тия украЙнки по всички теми. Вземи научи как се пише УКРАИНКА, че нищо няма да намериш.
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре отивам в магазина и слагам таван на цената на салама. Ако ми дадат салам на моя цена, може и Русия да ви даде петрол на ваша.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тази ли Европа - Еее, и ти сега, продавали ни САЩ по-скъп газ! Важното е, че се откъснАхме от зависимостта от Русия, голема работа, че ще плащаме повече. Важното е на руснаците да е зле, па ние.....ш,съ прайм, че ни е по-добре.
85
1
 
3
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Анонимен ЗА ТОВА НАШИТЕ БРАТЯ МАКЕДОНЦИ СЕ УЧАТ ОТ УКРАЙНА!
84
0
 
3
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Боби БОБЧО ИМАМ МОЛБА СВЪРЖИ СЕ СЪС ЗЕЛЕНЯСАЛИЯ ТВОЙ ПРИЯТЕЛ И МУ ПРЕДАЙ ,ЧЕ МНОГО, АМА МНОГО МИ СЕ САКА ОТ НЕГОВАТА ЗЕЛЧИЦА КЕ Й СЛОЖА БАЗУКАТА и ЕДНА ГОДИНА НЕМА ВАДЕНЕ, ОГЪН и ОГЪН РАЗЧИТАМ НА ТЕБ!
83
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от убитите руснаци са елиминирани с български патрони. Имаме принос...
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние се напечелихме, продавайки боеприпаси. Износът ни се е вдигнал през 2022 доста.
81
1
 
22
 
! Отговори
тази ли Европа преди 1 година
Политико": Европа е бясна, че САЩ печелят от украинския конфликт.Високопоставени европейски служители са бесни на администрацията на Джо Байдън и сега обвиняват американците, че печелят от войната, докато страните от ЕС страдат. Ако се погледне трезво на ситуацията, страната, която печели най-много от тази война, са Съединените щати, защото те продават повече газ на по-високи цени, а също и защото продават повече оръжия, казва служител на ЕС пред "Политико".
80
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеизвестно е, че руснаците лъжат повече от роми.
79
1
 
13
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Съвети от един недоносен наркоман.Това ли е новото мислене на демокрацията?? И за него трябва да се сложи цена за да приключи тази фашитска диктатура в Украйна.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О-о след като Подоляк пише и в нашия форум, руснаците са загубени...
77
10
 
6
 
! Отговори
Михайло Подоляк преди 1 година
Руските окупатори по-рано ни изключваха избирателно електричеството, след това започнаха да се насочват към газа, сега, доколкото разбирам, искат да ни спрат всичко - газ, ток, вода и мобилен интернет. Но Украйна никога няма да се предаде в замяна на електричество!!!
76
8
 
5
 
! Отговори
лъжците руснаци преди 1 година
Руснаците обещаваха че няма да вдигат комуналните цени в окупираните територии ама ги вдигнаха
75
8
 
17
 
! Отговори
буци преди 1 година
агресора сащ винаги се вре дето няма работа, винаги организира цветни революции в държави, в които няма контрол - украйна, иран, преди години и в България, Румъния.... Където няма контрол се стреми да развали държавата - Либия - съсипаха я янките. Това е агресор, а Русия се защитава от агресора сащ, който за 20 години се прибижи опасно близо до границите й - това е самозащита. А продажните политици като плевнелиев, паси и зеленски никак не са малко - в това съм сигурен !!!
74
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" С каквито се събереш, такъв ще станеш", гласи народната мъдрост. България се събра с иззчадиеето от снимката по заповед на иззчадията отвъд океана и в Западна Европа, резултатът е - ние станхме алчни и войнстващи ***,
73
6
 
11
 
! Отговори
В цяла Украйна преди 1 година
Нямало ток. Това не е вярно в завзетата от русия част има. И що лъжете че сте възстановили тока навсякъде. То ако ставаше за ден сега цял Киев щеше да свети. Интересно че молдовците не казаха че имат ток.
72
14
 
9
 
! Отговори
ама преди 1 година
Руския башибозук нали требеше вече да е стигнал Франция а той ГНИЕ още в Украйна
71
15
 
13
 
! Отговори
До буци и стига бе преди 1 година
Агресора е този чиито войски в момента се намират в международно признатите граници на суверенна европейска държава, а храбрият украински народ се защитава с американски оръжия с/у нашественика ... "Агресора САЩ" досега винаги е воювал с терористи, комунисти, диктатори и военнопрестъпници, навремето дори беше съюзник на Сталин с/у Хитлер, като го снабдяваше с оръжия и промени хода на войната с участието си, но после се разбра че сталиновият комунизъм е равнозначен на хитлеровият фашизъм