Русия осъди изказване на папа Франциск

Главата на Римокатолическата църква говори за жестокостта на Москва
29 ное 2022 14:25, Йоана Цонева
90
Русия осъди изказване на папа Франциск
Снимка: БГНЕС

Русия остро осъди изказването на папа Франциск за "жестокостта" на действията ѝ в Украйна, съобщават "Ройтерс" и РИА Новости.

Силното недоволство на Москва е било изразено пред Ватикана от руския пратеник.

В интервю за йезуитското списание "Америка" главата на Римокатолическата църква заяви: "Когато говоря за Украйна, говоря за жестокостта, защото имам много информация за жестокостта на войските, които нахлуват там. Като цяло най-жестоките са може би тези, които са от Русия, но не са от руската традиция, като чеченците, бурятите и така нататък. Разбира се, тази, която нахлува, е руската държава. Това е пределно ясно".

Още по темата
От началото на руската инвазия през февруари Франциск споменава Украйна в почти всички свои публични изяви и неколкократно предупреди, че има опасност кризата да доведе до използването на ядрени оръжия, което би имало неконтролируеми последствия в световен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път директно помоли руския президент Владимир Путин да прекрати "спиралата от насилие и смърт" в Украйна.

Преди седмици в интервю за в. "Стампа" папа Франциск повтори, че Ватиканът е готов да направи всичко възможно, за да посредничи и да сложи край на конфликта между Русия и Украйна.

В отделно изказване главата на Римокатолическата църква призова управляващите в Украйна да бъдат "далновидни", за да осигурят мир, вероятно намеквайки, че Киев ще трябва да направи отстъпки, за да прекрати войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия са терористи убиващи мирни граждани и грабителки, русия трябва да бъде заличена от лцето на планетата
74
1
 
1
 
! Отговори
Дали преди 1 година
и към Германия е имало такова отношение през WW2?
73
2
 
2
 
! Отговори
Главния преди 1 година
педофил се изказал... Вместо да зее, да вземе да каже за хилядите покрити модерни енергийни технологии, дето си ги кътат в папската библиотека, дето пиле не прехвърча!...
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Сирия защо не я осъди тоя Папа ? Това изчадие на Дявола!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефът на корпорацията "католическа църква", споменавал ли е нещо за иракския народ? Или за сирийските клетници?.. А за сърбите? Или може би за палестинците? Или за либийците?..
70
3
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 1 година
До Анонимен"забравяш " че сръбските башибозуци подложиха на геноцид етническите албанци като унищожаваха населението на цели села.напимер в Серебреница и беше естествено да бъдат наказани. но така е с копейкаджиите виждат всичко през копейката.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи росия вече реално е антихристиянска държава
68
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този папа защо не осъди жестокостта над Сърбия, Сирия, Палестина и много други или аршинът му е според зависи!, или едните са по малко хора от другите! Странен папа!
67
7
 
7
 
! Отговори
Менте Папа преди 1 година
Аз съм слуга на дявола - отдавна съм си продал душата!
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата нещо за Палестина да каже??
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата е вълк в овча кожа.
64
5
 
10
 
! Отговори
Антон Баев преди 1 година
Русия осъди......Абе не кой му пука какво осъдили руските г-е-й диктатори,освен на българските русоджендъри тука.Кой знай колко важно кой какво казал.Истината си е една-има *** които за да не разнасят зараза трябва да се изтрият от лицето на земята-със или без съгласието на папата.
63
4
 
6
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Папата е тартор на това антихристиянство, което казва че Христос бил евреин, че дявола Йехова му е Отчето. Ето защо папата огласява послушно спуснатото му от синедриона.
62
15
 
7
 
! Отговори
Християнин преди 1 година
Папата е християнин и защитава християните.Путин е терорист-антихрист , праща мусулманите-кадировци да избиват християните
61
12
 
6
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 година
Не приемат никакви демократични препоръки, дори и от Папата.За зомбираните крепостни руснаци -Папата това е жужакът от Кремъл.Жужакът иска да трепе съседите си от Грузия и Украйна, а зомбираните - това ги радва.
60
10
 
17
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Този антихрист що не рева когато убиваха и вършеха жестокости над сърби, афганистанци, иракчани, сирийци, руснаци и т.н., или "информацията" която получава е избирателна ?!?
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата - официалния представител на Сатана на Земята.
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много информация има, но тя трябва не само да е много, но и да е истина.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво, ще бомбардират Ватикана ли??
56
7
 
13
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Целта на папу е банално проста, типична за повърхностния тесен мироглед на западняка и тя е да вбие клин в огромното етническо и национално разнообразие на рус.империя