Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
10
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Още един убавец не давайте оръжие на Украйна за да има мир ,демек да не ни се пречкат да си правим каквото искаме.
247
5
 
15
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Защо бе Медведев ? Тези системи патриот лоши ли са ?
246
11
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Нато към медведев Сладки сънища!...Къде ги видя тези сме.шки, значи?!...Проблемът е, че руснаците не признават силата на Запада и САЩ, не се държат скромно и смирено както подобава на победени в Студената Война..Руснаците просто избиват вътрешните си проблеми и напрежения навън с тези войни и хич не им пука какво си мислят другите за тях..За тях е трудно да се признаят за победени, да слезнат на Земята, явно...Кой знае как е обидил Путин Запада, че така го ненавиждат там?..
245
12
 
16
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Руснаците не приемат насериозно ситуацията със Запада, явно! Как може някой да каже на някой друг какво да прави или да не прави, изхождайки от своята кауза?! Разбира се, че не може! Но Медведев го прави, Лавров го прави, Путин го прави - тези хора не приемат конфронтацията на Запада с тях насериозно и това е най-странно..Аз мисля, че ако причината за всичко това е Путин, то той безусловно не може да овладее ситуацията и носи повече вреди от ползи на страната си..Трябва да си подаде оставка!
244
23
 
15
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Родните крави си мучат, Вагнер мачкат укри и наемници в Андреевка/на 8км от Бахмут/. На източният фронт нищо ново.
243
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е криминална държава, а българските комунисти/няма бивши/, са най-отвратителната част от населението на България. Както и техните отрочета от ПП.
242
10
 
24
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Медведа и джуджака са толкова нагли и арогантни! Нападнаха през 21 век една суверенна държава, блъскат ежедневно енергийната и структура, за да накарат хората да измират от глад и студ, а после се чудят, ме цивилизования свят им доставя ракети?!? Не само Пейтриът, скоро и балистични ще получи Украйна малко да поблъска техните централи!!!
241
14
 
11
 
! Отговори
ТАКА ТРЯБВА преди 1 година
КРАТЪК,ТОЧЕН ,ИЗЧЕРПАТЕЛЕН ,ЯСЕН ЗА КРАВАРСТВОТО ОТГОВОР...КОЙТО РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ.
240
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът така и не разбра, че не е азиатец... дълги години комунистическа пропаганда напълно размазаха мозъците на българите... Не знам какво е останало вече!Да харесваш Си и китайската робовладелческа система си е равносилно на 0-лев интелект.
239
5
 
8
 
! Отговори
На монголоидите преди 1 година
честито.
238
12
 
23
 
! Отговори
до 281 преди 1 година
През Втората Световна САЩ и Великобритания подкрепиха СССР с бойна техника и продоволствия за да оцелее. Въпреки че СССР не спираше да финансира т.н. Световна Революция по света, включително и в САЩ и във Великобритания. Кремъл по принцип води безпринципна политика. Каквото правят те, винаги е правилно. Каквото правят другите, винаги е грешно.
237
6
 
14
 
! Отговори
До 268 преди 1 година
Немците са напреднали толкова бързо, защото Сталин година-две преди това е изтребил офицерския елит, от страх да не му направят преврат ! На практика съветската армия тогава е била като муха без глава !
236
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека си го казва снабдите ли Украйна с тия системи Русия ще ги унищожи,но украинските войници не могат да боравят с тях.Ще трябва да докарате войници на НАТО,които най-вероятно ще загинат.
235
8
 
14
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Toa па ! Оди се мeтни нейде от високо бе Дмитрий !
234
7
 
15
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Пyдела на Путин се опитва да джaвка :))))
233
6
 
12
 
! Отговори
Йенс Столтенберг преди 1 година
Meдвед, може да ме пoчeшеш по кaлaмбацитe!
232
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам коментарите и тук вече всички са платени от Сорос. Вече няма сайт който да дава изява на хора с различно от американското мение. Всичко е пропаганда, ама проста пропаганда, агресивна, безочлива. Не е истина какви безумия прочетох в коментарите. Бях спрял да влизам тук за година и това май ще ми е наистина за последен път. Искат за 30 години да създадат различни българи - незнаещи историята си, неверници, нихилисти и непукисти. Успяват, гордейте се предатели!
231
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
150000 "руска" армия освобождава България с участието на 40 000 украински, 25 000 финландски и 30000 румънски войници + 20-30000 българско опълчение. Май са участвали само с 10 генерали и 10000 войници!!! Четете история другари копейковци
230
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ще излезе,че Варшавския договор се е крепят на българската армия, щото руската знае само задна скорост. То за това Хитлер е стигнал за 1 месец до Масква
229
5
 
12
 
! Отговори
Тотал резил преди 1 година
Преди войната си мислех, че Блатная е равностойна на САЩ, а хамериканците ги биха с чужда армия и с оръжия разработени преди 40-50 г. Имам предвид химарс и пейтриът. То ще се окаже, че тия изтребители дето купуваме са по-добри от руските 4 1/2 поколение, щото решите нямат пето. Хахаха. Дано султан Ердоган и Мистър Си не ги опердашат и направят Ермитажа музей на Алах и Буда