Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна

Украинската воля за съпротива е несломена
180
Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца, предаде БНР.

Още по темата

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Математиката е най важната наука. Тя е рамка на всяка друга наука и на всички други науки. Каквото смятат и казват математиците това ще е.
29
0
 
0
 
! Отговори
Съвет до Украйна преди 1 година
Който отказва преговори, свършва с капитулация..
28
0
 
0
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Украйна е колония та САЩ, Полша също. И ЕС също. До сега няма случай една колония на САЩ да нападне друга колония на САЩ, но да интересно ще е ха ха!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конвенционалната война няма смисъл защото ако не завърши с преговори ще завърши с ядрен удар. Ако не искат преговари ще има мирен договор и ще се подписва без преговори да
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е зависима от Нато от САЩ от ЕС от Русия и от времето мейби.
25
0
 
0
 
! Отговори
До Цинизъм преди 1 година
независима Украйна???? И спрях да чета..
24
0
 
0
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Путин нахлу в независима Украйна, сеят смърт, мародерстват и изравняват със земята всичко след себе си, но виждаш ли, "американците" били подбудителите? Само руските таракани могат да ни пробутват такава извратена логика!
23
0
 
0
 
! Отговори
Е Макрон преди 1 година
Каза 2019 че Нато е умрело и Европа трябва да си вземе в ръце и да имо собствена армия, ако иска да има контрол над съдбата си! Интернет не забравя..
22
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
"Украинците си били повярвали"? Ще си вярват ,разбира се ! И никой не иска да "побеждава Русия"! Просто ще изхвърлят руския окупатор от земите си! Целият нормален свят ги подкрепя!
21
0
 
0
 
! Отговори
До някой преди 1 година
Споко, сега като САЩ загубят тази прокси война, ке дойде нов ред и архитектура на сигурност в Европа! Старата или по скоро липса на такава, не може повече да съществува!
20
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
русия отначало кара кротко дано се вземете в ръце и спрете оръжието заукраина ама от убии-ци по генезис какво можеш да очакваш само смъртфинансов одит на украина преговори и мир
19
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Най-ме е яд, че Америка е далече и подбудител и въоръжител. Жалко, че не е наблизо само на щати щеше да е хаха щяха да знаят кон боб яде ли. При нас нещата са от векове, а те хитри пеленачета с оръжие. Ако си добър правиш разговори и преговори ако ще с години не да подкукуросваш и после да даваш оръжия. Мишки пълни мишки.....
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Районът на Бахмут, въпреки че не пише в нашите медии, е предварително укрепен ПОВЕЧЕ от Мариупол. Има подземия под заводите, така са строили от сталинско време. Там са разположени военните сили. Затова от руска страна се действа на откъсване от доставките. Преди 2 дена даваха по една тв, руски войник намира в разрушена къща в завзето село замърсена изоставена грамота на украински за доблестна служба. Грамотата е от 2019 г,,от времето, когато укр, войски обстрелват жилищни райони в Донецка област
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разузнаването на САЩ прогнозира по-бавни темпове на войната в Украйна, защото в Гърция дерайлират жп вагони, натоварени с танкове за киевския режим.
16
0
 
0
 
! Отговори
До Наhah преди 1 година
Кой ти го каза това? Чичко Сам ли? Егаси пропагандата!
15
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Да невероятно но Афганистан сега е по северенна държава от нас- ние сме американска нео колония!
14
0
 
0
 
! Отговори
Hahah преди 1 година
Тук има много хора с вятър в главата. Но са прави да щеше да е приключила войната в Украйна ако не беше НАТО. Сега щеше войната е в Молдова, след това Румъния, Полша, България и т.н.
13
0
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Тя така или иначе Русшя ще победи..просто така американците ще продадат повече оръжие и ще умрът повече украинци..
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авганистан е единствената държава, която в последния век е победила двете най-големи армии. И Руснаците изгони и Американците след това.
11
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
Какво разузнаване, та те планират всичко в украйна!