Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни

Разрушават се училища и унищожат болници
354
Русия проявявала умишлена жестокост в Украйна, убива цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия, че умишлено проявява жестокост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

"С умишлена жестокост, Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници", каза шефът на Пентагона пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.

Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана. Това е от ключово значение, за да бъде "Америка сигурна", аргументира се той.

На речта на министъра на отбраната на САЩ присъстваха конгресмени и от двете водещи партии в страната.

Някои от тях предупредиха, че ако законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде приет и вместо това бъде гласувано алтернативно решение, което на практика ще замрази разходите за отбраната на сегашното им равнище, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което сега разполагат, а разработването на нови военни технологии до голяма степен ще спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
На 25 ноември подразделенията на 58-*** мотострелкова, 54-та отделна механизирана и 71-ва егерска(леко пехотна) бригада на въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват позициите на ЧВК Вагнер източно от Бахмут. Според Военна хроника атаката срещу позициите на ЧВК е планирана от началото на ноември, но изпълнението й е преустановено поради големи загуби.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пореден Фейк на днес.бг
110
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Всеки, който познава руснаци е наясно че това не са добри хора.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландският външен министър Пека Хаависто заяви, че основният стимул за членство в НАТО са "ядрените заплахи на Русия". Поредната лъжа и демонизация на Русия. Служителите от това ниво трябва добре да познават ядрената доктрина на РФ. Или Финландия се готвеше да нападне Русия? Присъединяването към НАТО само ще увеличи вероятността Финландия да бъде ударена с ядрено оръжие в случай на конфликт между НАТО и Русия.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс очаква темпото на военните действия в Украйна да се забави. Според американското разузнаване руската и украинската страна се стремят да попълнят запасите си за подготовка на контранастъпление след зимата. Освен това Хейнс каза, че в Русия са невъзможни протести, които могат да застрашат властите. Либералите или ще паднат напълно, или ще бъдат излекувани.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък милите украинци по хотелите с джиповете са много мили и не са жестоки към нас...
106
0
 
0
 
! Отговори
съд преди 1 година
Ами напълно нормални неща за един башибозук.Да убиват и изнасилват цивилни, да грабят и мародерстват, да унищожават културни ценности и история.Все пак това са едни азиатски диваци.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Телеграм-канал WarGonzo: От страната на Опитное се атакува югозападно от Авдиевка. Руската артилерия поразява този укрепен район. ЧВК "Вагнер" се опитват да настъпят в югоизточните покрайнини на Соледар. Артилерията работи в самия град, както и в Яковлевка и Донецка Белогоровка. В посока Луганск е неблагоприятно горещо на север от Кременная. Ожесточени боеве при Краснопоповка. Руската армия контраатакува в този сектор. Врагът е отхвърлен. Но засега това е сива зона.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Телеграм-канал WarGonzo: На Донецкия фронт се водят ожесточени насрещни битки в град Маринка. Украинският гарнизон няма да предаде своя важен укрепен район. Руските войски не са съгласни с това. Чия гледна точка е по-силна, засега е трудно да се каже. Руските войски на място предявяват своите претенции към ВСУ за укрепения район в Красногоровка. Водят се боеве в покрайнините на селото. Също така ВС на РФ провеждат щурмови операции край Невелское.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ако искаха да убиват цивилни ще ползват ядрено оръжие. Аман от простотии.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
доклад на ГЩ на ВСУ за действията на ВС на РФ: руските войски продължават да настъпват в районите на населеното място Плотшанка и Белогоровка ЛНР.В Донецко направление ВС на РФ настъпват в района на населеното място Соледар, Артьомовск, Водяне, Первомайское, Новомихайловка в ДНР. ВС на РФ нанесоха 10 ракетни, 16 въздушни удара, а също така извършиха над 30 удара от РСЗО. Заплахата от ракетни удари срещу обекти на енергийната система и критична инфраструктура в цяла Украйна остава.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали съобщават, че сега фронтът е в застой и в битката е влязла далекобойна артилерия. Тук Украйна отстъпва на руснаците по брой цеви. Приблизително 1 украинско оръдие срещу 6 руски оръжейни системи. Също така въоръжените сили на Украйна изпитват недостиг на боеприпаси. Всички разбират, че Украйна търпи повече загуби от руснаците в момента на "изчакващатото" положение.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЯницаКакъв пестъпник е Путин? Всечки на негово място би защитил държавата си, а Украйна е руска територия,с руско население, украинците също са руснаци и не искат да воюват срещу руснаците,но ги насилват да го правят и ги убиват и то чужденци, нацизма на Зеленски е много по-страшен от този на Хитлер, защото Хитлер е вършил всичко по свое желание и е убивал чужди, а украинците ги насилват да воюват срещу собствените си роднини и собственото си население,властта в Киев е заграбена от чужденци
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През нощта в Запорожка област ВС на РФ удариха мястото на дислокация на ВСУ в Запорожка област, а също така нанесоха удари по струпването на зомби нацита в Орехово. В Днепропетровска област руска артилерия е обстрелвала огневи точки на противника в Никопол и Червоногригоровка, повредени са и електропроводи. В южния участък на фронта руските въоръжени сили удариха обекти на украински формирования в Херсон, на мястото на попаденията избухна голям пожар. Градът е частично без ток.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бахмутско (Артемовско) направление руските ракетни войски и артилерия поразиха цели в Бахмут, Соледар и Яковлевка. В Луганската народна република Въоръжените сили на Украйна изстреляха ракети от HIMARS по цивилни цели в Алчевск. В Донецко направление Въоръжените сили на РФ атакуваха вражески позиции в Авдеевка, Красногоровка и Невелское. В южнодонецкото направление руските войски отработиха местата за съсредоточаване на украински части в Угледар, Золотая Нива и Новомихайловка.
97
0
 
0
 
! Отговори
ЯНИЦА преди 1 година
133 анонимен Всички коментари на русофилите се раэминават с реалността и эдравия раэум!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
До 139 преди 1 година
Ааа водили са..и са ги губили мизерно! Например Виетнам!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски удариха позиции на въоръжените сили на Украйна в селата Сопич и Тимофеевка в Сумска област. В Харковска област въоръжените сили на РФ атакуваха обекти на противника в Шевченкове, Стрелечя и Старица. В Старобелското направление руските войски отработиха съсредоточаването на личен състав и техника на Въоръжените сили на Украйна в Берестово, Вишнево, Синковка и Табаевка.
94
0
 
0
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Важното е да не спира потока на оръжие към Украйна! Специалната операция За пране на пари Черна Дупка продължава!
93
0
 
0
 
! Отговори
Е сега преди 1 година
До МСащ не са водили войни. Някой друг го е правил, а те само са помагали с каквото могат. Много оръжие за мнооого доларес