Шойгу: Украйна извършва ядрен тероризъм

По думите Киев продължава да обстрелва Запорожката АЕЦ
6 дек 2022 19:35, Йоана Цонева
111
Шойгу: Украйна извършва ядрен тероризъм
Снимка: БГНЕС

Украйна продължава да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, създавайки умишлено заплаха от възможна ядрена катастрофа. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Ройтерс.

По думите му руските сили предприемат "всички мерки", за да гарантират безопасността на електроцентралата, най-голямата в Европа, в лицето на това, което той нарече "ядрен тероризъм" от Киев. Министърът на отбраната направи изявлението си в конферентен разговор с висши военни.

Той добави, че на свой ред режимът в Киев се стреми да създаде вид на заплаха от ядрена катастрофа, като продължава умишлено да обстрелва обекта.

Още по темата
Шойгу посочи, че Украйна е изстреляла 33 голямокалибрени снаряда по ядрената централа през последните две седмици. Повечето са били прехванати от руската противовъздушна отбрана, каза той, въпреки че някои все още удрят обекти, които засягат безопасната работа на АЕЦ-а.

Ние класифицираме тези атака като ядрен тероризъм, категоричен бе той.

Украйна отрича да е обстрелвала съоръжението, което е под контрола на руските сили от първите дни на войната, и обвини Русия, че е стреляла по него.

Москва, и Киев взаимно се обвиняват за атаките срещу Запорожката АЕЦ. Киев също обвини Москва, че използва завода като де факто оръжеен склад. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) - настоява за създаването на зона за сигурност около централата, опасявайки се от потенциална катастрофа, подобна на Чернобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
17
 
! Отговори
Некадърен?! преди 1 година
Този смешен жълтурко какво прави начело на руската армия ?!?!
40
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите стрелят по АЕЦ.Руснаците я държат от март и е логично да не се стрелят сами.Укрите искат да ни подарят коледна радиация...откачени.
39
17
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Нормално, хохлите са убийци и международни престъпници, сащ ги инструктираха, след тях и потоп ;) !!!
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терориста вика дръж терориста
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Кожегутович ще му кажа едно-да ти Е.ПМайна нескопосан ***!! Такова мамата на руската армия, заедно с попик.ания пампер!!!
36
8
 
6
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Не намирам разлика между украиннец и руснак.кво толкова се пеннете тука ?
35
2
 
8
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Да не забравяме Чернобил .на всичко са способнни тез.
34
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До абе Точно руснаците обстлелват централата бе русофилчо., иначе как ще те лъжат че я били откраднали насилствено за да спасят Европа и света от ядрена катастрофа. Проблема е че русофилите като теб обичат да пасат руска трева от всякакъв вид и да се правят на дръж ми шапката за да защитават родината си Русия.
33
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчезни военнопрестъпник!
32
18
 
15
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Военните складове и пияните рашисти ---ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ОБСТРЕЛВАНИ!.......НЕМА ЛАБАВО!!!----/ако не ви харесва излизайте от АЕЦ-а/
31
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тероризъм от всякакъв вид вслючително и ядрен (убийството на Литвиенко през 2006) извършва само Русия. С ликвидацията на Русия ще изчезне и тероризма на планетата.
30
9
 
13
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Руснаците били много търпеливи хора. Неутрона би им свършил доста работа.
29
14
 
13
 
! Отговори
Серсем преди 1 година
Брей, те са се настанили в електроцентралата с пияни солдати и пушкала пък други извършвали ядрения тероризъм.
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По големи терористи от Вас ...няма....
27
12
 
17
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Абе Шогун ли си що ли, я ми кажи чй го държите вие в украинска електроцентрала и какво очаквате, да ви носят кафе и бисквитки ли?
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще публикувате изказвания на военопресъпници?
25
9
 
3
 
! Отговори
Мдам преди 1 година
Нито на едните нито на другите няма да им е за първи път да гърмят АЕЦи. Само плашат гаргите колко страшно е да гръмне, цяла европа ще умре. Няма страшно, малко замърсени води и зона 100км покрай АЕЦа, това е. На консерви някошко седмици, без свежа храна 2-3 месеца и така.
24
5
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Тоя да не е някой далечен правнук на Чингис Хан?
23
11
 
13
 
! Отговори
Чанчо преди 1 година
За какво им е на украинците да си взривяват централата в центъра на собствената им държава? Логика нулева разбира се. Както всяко руско-съветско действие.
22
11
 
15
 
! Отговори
до чернобила.. преди 1 година
в Чернобил ни насадиха точно руснаци. Дялтов - пияният руснак и комунистичерски апаратчик започнал тестовете е роден в Красноярск. И точно украинци са били ликвидаторите ,които са жертвали живота за да не страда цяла Европа. Сега историята се повтаря - пияни руснаци искат да гръмнат АЕЦ в Украйна и да обвинят други.