Остават ли му на Владимир Путин още 3 години живот?

Михаил Мишустин е най-силният кандидат за негов заместник
8 дек 2022 20:00, Нели Христова
268
Остават ли му на Владимир Путин още 3 години живот?
Снимка: БГНЕС

От 24 февруари насам очите и ушите на целия свят са вперени в новините от Украйна. Докато войната в страната продължава с пълна сила, дойде дългоочаквано изявление от страна на Русия. Службата за преса и информация към президентството на Руската федерация направи изявление по повод твърденията за здравословното състояние на Путин.

От първия ден на войната досега бяха направени десетки спекулации за здравето на Путин. Последното твърдение за руския лидер беше, че е паднал по стълбите. След преглед е установено натъртване в областта на опашната кост и меките тъкани. Според същото твърдение Путин е бил прегледан, за да се види дали здравословен проблем е причината за въпросната ситуация.

Седмици по-късно Русия нарушава за първи път мълчанието по отношение на здравето на Путин.

Службата за преса и информация към президентството на Руската федерация даде следния отговор на зададения въпрос за инцидента: "По отношение на въпросното запитване можем да кажем, че то е напълно невярно“.

През последните седмици агент от руската държавна агенция за вътрешна сигурност, Федералната служба за сигурност (ФСБ), разкри времето за живот, който лекарите са определили на Путин.

Според твърдението, изнесено от британския вестник „Mirror“, лекарите са дали на руския лидер максимален живот от 3 години.

Макар името на източника да се пази в тайна от съображения за сигурност, зрението на Путин също е претърпяло сериозен спад поради заболяването му. В изявлението си пред вестника руският агент дава следните изявления: 'Той се нуждае от листчета с всичко, написано с главни букви, за да прочете какво ще каже, когато е по телевизията. Буквите, написани на тези хартийки, са толкова големи, че на всяка страница има само по няколко изречения. Състоянието на очите му сериозно се влошава".

В документи, публикувани по-рано от базираната в Русия изследователска платформа "Проект", се твърди, че по време на посещения при Путин на прага се намират поне 5 различни лекари.

В същите документи е включено твърдението, че "специалистът по уши, нос и гърло Евгений Селиванов, който е специалист по рак на щитовидната жлеза, винаги е до руския лидер".

Според документите, публикувани от изследователската компания, на която е забранено да публикува в Русия, Кремъл отрича това. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи документите като "фантазия" и подчерта, че съдържащите се в тях твърдения не отразяват истината.

Кой може да замени Путин?

Според британската преса Михаил Мишустин е най-силният кандидат за замяна на Путин в случай на неговата смърт. Мишустин, който изпълнява длъжността министър-председател на Русия, е втори след Путин в политическата йерархия .

Сергей Собянин, настоящият кмет на столицата на страната Москва, също е сред кандидатите.

Николай Патрушев, който от 2008 г. е ръководител на Съвета за сигурност на Русия, е също едно от често споменаваните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са му.....
51
2
 
2
 
! Отговори
Пограничная преди 1 година
404
50
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
С какво ни занимават цяла година.
49
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
А нещо за железния Байдън?!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК задължава страните членки да признават правата на еднополовите родители
47
2
 
6
 
! Отговори
А как е преди 1 година
А как е икономическата ситуация в ЕС? Как е инфлацията в ЕС?
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишустин е полуевреин и силовиците не го искат.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахха по-добре всеки ден палете свещ за здраве и дълголетие на Путин, че след него идва Пригожин, а тоя не си поплюва ;)
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: Русия може да се бие дълго време в Украйна.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европарламентът в Брюксел стои без отопление три дни от седмицата.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон: След разрешаването на ситуацията около Украйна "Европа ще бъде по-слаба", защото "по-голямата част от нейната индустрия просто ще бъде убита".
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като лъжете първо заблуждавате хората и второ идват к.рвите и започват да бълват помия.
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се притеснявайте за живота на Путин, нищо му няма. Защо не се притеснявате от факта, че председател на ЕК, която е най-важният оперативен орган на ЕС, е лекар ГИНЕКОЛОГ, преди това била МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА НА Германия, а външен министър на ЕК е инженер в пенсионна възраст? Или че шеф на НАТО е лице на пенсионна възраст, кандидат за президент на Националната банка на Норвегия, който беше задържан за още 3 години.Или че президент на Украйна е бивш актьор-комик?
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 месеца му остават... Нито ден повече!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой в ефир на френската телевизия BFM TV: "За тази военна помощ, вие ще заплатите цена. Ще бъде скъпа цена - за средната класа която ще обеднява и за политиците. ... Не забравяйте, че Русия е най-голямата държава в Европа. Два пъти Русия беше във война с Европа: първият път завърши в Париж, вторият - в Берлин. Когато казвам, че Киев е нашата цел, съм скромен".телеграм/simeonoffkss/13187
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От стрес е и таблоидните измислици дават повод на комунистите да обвиняват и да добавят още глупости. Мишустин е малко вероятно.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците не можаха да разберат правилно думите на Путон какво е "дълъг процес" за военната операция - ISW и раздите друти "експерти" които се изпаднали в истерия, че Путин готви Русия за многогодишна война. Но успокойте се! Не многолетна, Русия е готова за многовековна война със запада, успокойте се. Русия разбира всичко за запада. Преди време 90те западът се опита да излъже Русия, но сега всичко свърши.
35
4
 
6
 
! Отговори
не знам за Путин преди 1 година
Но с Погранична е съвршено. От погранична ще стане вътрешна, малко анклавче околко Лвов контролирано от Русия и без излаз на море.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, поредните празни приказки и хвърляне на боб.
33
1
 
8
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 1 година
Минските споразумения бяха само опит да се даде време на Киев да се усили, заяви Ангела Меркел в интервю пред Zeit.