Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна

Споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна
9 дек 2022 21:00, Нели Христова
124
Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното интервю на бившия германски канцлер Ангела Меркел за вестник „Цайт“, че "споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна". Бившият канцлер заяви, че се съмнява, че тогава страните от НАТО са могли да направят толкова, колкото правят сега, за да помогнат на Украйна.

„Това беше неочаквано за мен, това е разочароващо“, каза президентът. „Казаното от Меркел показва, че Русия е постъпила правилно, като е започнала специалната операция за защита на мирното население“.

Още по темата

Руският президент заяви, че след думите на бившия германски канцлер Ангела Меркел за мотивите зад споразуменията от Минск е възникнал въпросът за доверието, но че трябва да се постигне споразумение по украинския въпрос.

"Възниква въпросът, разбира се, за доверието. И доверието, разбира се, е почти нулево, но след подобни изявления, разбира се, възниква въпросът: как да преговаряме? И възможно ли е да се преговаря с някого? И къде са гаранциите? Това, разбира се, е въпросът", каза Путин пред репортери.

"Но все пак в крайна сметка ще трябва да постигнем споразумение. Неведнъж съм казвал, че сме готови за такива споразумения, отворени сме, но това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа", добави президентът.

ЕАИС трябва да постигне създаване на единен газов пазар и да изготви работен план през следващите години, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти по време на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.

Той отбеляза, че това е изключително важна и трудна работа, има много въпроси, свързани с координацията на позициите, но днес е имало "много добра дискусия по тази тема, много неща са станали ясни".

Казахстан и Узбекистан са готови да работят заедно по газовия въпрос, заяви руският президент.

Контактите между Русия и разузнавателните служби на САЩ продължават, заяви още той.

Путин каза също и че Русия редовно провежда учения на ядрените си сили и не крие това.

"Провеждаме редовни учения на ядрените ни сили, виждате всичко, не крием нищо. Държим партньорите си в течение, както трябва съгласно споразуменията ни със САЩ. Уведомяваме партньорите си, че провеждаме такива учения. Те също правят същото", заяви Путин на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

Руският президент заяви също, че няма фактори за нова частична мобилизация в Русия.

"Днес няма такива фактори, те не са видими", каза той пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
25
 
6
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Как дявола чете Евангелието, а ?Товарищ Путин, това кето си намислил нЕма да стане !Освен Русия има още около 250 държави които не мислят като Русия, понимаеш ?Вън !И под земята !
16
15
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Само 1 милон? Сталин загроби 26 милиона и пак реваха за него. Държава пълна с шизофреници.
15
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това джудже заби Русия в трета глуха. Тотално я откъсна от останалия свят.
14
19
 
16
 
! Отговори
mdaaa преди 1 година
джуджето чака да загинат 1 милион и ще почне да преговаря. обикновен руски непукизъм. човешкият живот няма стойност.
13
15
 
28
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Путин направи евро.гейските пишман "политици" смешни! Тепърва ще им гледаме сеира! Боже, пази България от буци, корчовци и тем подобни дребни продажни душици...
12
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Хрушчов е разположил ядрени ракети в Куба, САЩ и Кенеди заплашват с ядрено унищожение. Кое му е странното на поведението на Путин и Русия сега?
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия не е суверена държава за да йсе вярва за такива неща, ако ще е за 100 мерцедеса може но за геопилитика моля ви се.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако същите процеси ставаха в Мексико и Канада срещу САЩ щяха да бъдат смачкани.
9
18
 
36
 
! Отговори
2022 преди 1 година
Решението на Русия да започне СВО е напълно разбираемо и няма как европейските меки китки да ни убеждават в друго.За жалост страда народа на Украйна заради продажните си политици.
8
20
 
10
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Абе, Пупкин, ти едва сега ли се разбра, че те прецакаха с "Минските спораземения", язък, че си служил в КГБ,!
7
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирчици, няма ли да напишете нещо за фоерверките из руските молове в Московия?!
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно след преврата убиха доста опозиционни журналисти и трима депутати от партията на янукович убиха и сина му
5
17
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
То за тая война според кремълският полубог всички оправдания са верни. От нацизъм до Меркел тази объркана женица е виновна за бездарната грешка, че ще превземат Украйна за три часа!? *** сте много зле!
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ, засега заличен от лицето на земята е руски мол из Московието муахахахххаах. Заплахите на Рашка можем само да ги приемаме със насмешка.
3
10
 
23
 
! Отговори
Бандера роса преди 1 година
Превратът в бивша Украйна беше голяма греда за САЩ във външнополитическо отношение.
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се проверява дали един сайт е рубладжийски?! Много просто, в полето търсене пишете Русия и ви излизат всички новини за деня. И преди да започнете да търсите, ще ви дам едно жокерче. Днес.ру пише повече за Русия и Путин отколкото за България!
1
11
 
43
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Прав е Русия беше излъгана от Германия и Франция.