Русия: Няма обективно разследване на взривовете на "Северен поток" 1 и 2

Москва не е запозната с резултатите от разследването
21 дек 2022 13:37, Йоана Цонева
130
Русия: Няма обективно разследване на взривовете на "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Никой в ​​Европейския съюз няма да проведе обективно разследване на терористичните атаки срещу газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Това заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров на 45-то заседание на Съвета на външните министри на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), което се провежда в неприсъствен фпрмат, предава ТАСС.

"Във връзка с добре известното взривяване на (газопроводите) "Северен поток" (1 и 2), обстоятелства около които очевидно никой в ​​Европейския съюз няма да разследва обективно, северните маршрути за транспортиране на руски газ са прекъснати", каза той.

Както отбеляза министърът, при тези условия Русия осигурява доставки на газ по черноморските газопроводи. "Ние преговаряме с Анкара и други чуждестранни колеги за създаването на газоразпределителен център в Турция", добави той.

Още по темата
По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Русия не е запозната с резултатите от разследването на взривовете на тръбопроводите, проведено от Швеция и Дания. Москва, без да предостави доказателства, обвини Запада за "саботажа" с експлозиите.

Първата експлозия беше засечена на "Северен поток 2" близо до датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две изтичания на Северен поток. Датската енергийна агенция съобщи, че голямо количество газ е навлязло в морето.

По-късно шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно шведската брегова охрана откри и четвърти теч по съоръженията.

Както Швеция, така и Дания, които проведоха разследване, заключиха, че четирите теча на "Северен поток" 1 и 2 са причинени от експлозии. Те обаче не уточниха кой може да е отговорен за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕФЕРЕНДУМ, А? КОПЕЙКА! АЙДЕ БЕ! ДАВАЙ! ХАХАХ ! МЪЛЧИШ...КАТО ЕЕАН .
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То вече глухите и слепците разбраха, че го взривиха краварите само дойччовците не са или се правят от страх от краваря.
23
1
 
7
 
! Отговори
Кравар преди 1 година
Аз нямам нищо общо. С един поляк го направих ме.
22
2
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Разбирач, от Норвегия с кораби ли идва газа?
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 не се коси, ти тия свещенни украинци нали ги гледаш и храниш. Българите в нужда ги нахакахте във фургони, но свещените украинци са в курортите на държавна издръжка. Както сме го подкарали, на 3ти март вместо химна на България ще пуснете тоя на Украйна и ще крещите Слава Украине! Айде жив и здрав да си и да те обгрижват Азовци!
20
9
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Мечока Ивандом е 30 градуса и ми е много зор кво имаш. газ не можеш да ядеш но газ ще пикаеш, вата.
19
5
 
2
 
! Отговори
Беренкетов преди 1 година
Колко нечестен е света спрямо расиюшка. Да се вдигнем на въоръжена борба друзя, и да отпушим народния гнет върху прогнилия запад който само пречи Расия да ни помага
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма и да има разследване! Да не вземе да открие кой наистина ги взриви ... а целта е изпълнена ... газ от кораби, много еко!
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ НАРОД МРАЗИ РУСИЯ! ФАКТ Е, ЧЕ РУСОФИЛИ ПОЧТИ НЯМА, РУБЛЯЦИТЕ ДАЖЕ НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ ПОДПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ И ВЕЧЕ НЕ ПОВДИГАТ ВЪПРОСА! А ТРЯБВАТ САМО 500 000 ПОДПИСА! РУСОФИЛИТЕ СА ДАЛЕЧ ПО- МАЛКО ХАХАХАХАААА АЙДЕ ЦЪКАЙ МИНУСИ ОТ 3- ТЕ ТЕЛЕФОНА, ДЕТО ТИ ГИ ДАДЕ МУТРОФАНОВА!
16
5
 
8
 
! Отговори
Мечока Иван преди 1 година
Аz гаz имам. Zа вас не zнам .
15
4
 
14
 
! Отговори
History преди 1 година
В световната история на англосаксонската империя (в миналото Великобритания и днешния и приемник САЩ) има една основна геополитическа цел, неизменима вече хиляда години - никога при никакви обстоятелства да не се позволява на прусия/германия от Европа да се съюзи политически и икономически с русите от Азия. Това би създало реално съюза Евразия, което ще унищожи директно англосаксонския световен ред. Както и да е продължавайте с пропагандата как Русия сама си е взривила тръбите, 'ролчета.
14
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
няма я вече и подводницата в балтийско море. лош нато, тя беше невидима...
13
9
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Европа прекъсна търговски връзки с вас. Северна Корея да прави разследвания. С терористи не се преговаря и не се търгува. Дърт кон
12
7
 
6
 
! Отговори
Ако преди 1 година
руснаците се изтеглят от Украйна, след 6 месеца Лавров ще казва, че не са били там!
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД МРАЗИ РУСИЯ ЗАДЕТО МУ СПРЯ ГАЗА И ПОВИШИ БЕНЗИНА! ФАКТ!
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ме кефи как запада искат да изкарат руснаците виновни, но не осъзнават че това моментално означава че НАТО не става *** за зеле. Защото ако кажеш, че Русия може да сложи взрив под носа ти, когато морето е пълно с натовски лодки и войници, това означава де факто че НАТО са тотал щета. Та кое е вярното? Че НАТО са аут и Русия ги прави хахави или че НАТО само се самовзриви за да обвини Русия? А сега де!?
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЕ СИ ЗНАЕМ,Ч Е БЛЯДИСТАН Е НЕВИНЕН... ЗА КВО СИ ИЗЛЯЗЪЛ ДА ГАВАРИШ....
8
13
 
19
 
! Отговори
хаха преди 1 година
И Швеция и Дания са засекретили разследванията. Не допускат други страни. Защо ли? Защото краварите се намесиха много грубо и оставиха Германия без газ. Но на васалите така им се полага. Ако не слушкат господарят си, следват санкции и ритници по глезените.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Запада да не е луд да разследва сам себе си и на всеослушание да обяви на своите граждани че сам си е спретнал терористичен акт! Разбира се че няма да го признаят и никога няма да го разследват. Не че ни трябва де. Ние вече си знаем кой е истинския терорист.
6
12
 
9
 
! Отговори
Маручо преди 1 година
Хипер инфлация ще ги изплющи тия, няма износ, няма внос, а те могат да правят само квасена капуста и буханка. Поне това ще могат да си купуват с фублите, иначе тоталния глад ще ги изкара на улицата и жужето ще бъде набучено на шиш, а лавров ще стане на конски кюфтета.