Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна

Предприятията са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени
Обновена: 23 дек 2022 22:53 | 23 дек 2022 22:45, Анисия Иванова
176
Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин заяви днес пред ръководители от отбранителната индустрия на страната, че трябва да се подобри работният процес, за да може армията да получава бързо необходимите оръжия, оборудване и техника за войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Изказването си руският президент направи при посещение град Тула - един от центровете на военнопромишления комплекс на страната.

"Най-важната задача пред военнопромишления комплекс е да осигури всичко необходимо за нашите части и силите на фронтовата линия - оръжия, оборудване, боеприпаси и екипировка, в необходимо количество и добро качество при най-кратки срокове", подчерта той.

Още по темата

"Също така е важно да усъвършенстваме и подобрим значително техническите характеристики на въоръжението и оборудването за нашите войници на базата на бойния опит, който придобихме", каза още Путин.

През тази седмица той коментира, че руската армия трябва да се поучи и да оправи проблемите, които изпитва в Украйна, като обеща да предостави каквото е необходимо за продължаване на войната, която скоро ще навлезе в своя единадесети месец.

Откакто започна войната на 24 февруари и десетки хиляди руски войници нахлуха в Украйна в рамките на наричаната от Путин "специална военна операция", Москва се изтегли от близо половината от първоначално превзетите територии. Русия изгуби или изостави значителни количества въоръжение и според американски представители е загубила десетки хиляди военнослужещи, посочва Ройтерс.

Путин призна, че частичната мобилизация с цел да добави около 300 000 души към войските си, не е протекла по план и нареди проблемите, свързани с недостиг на основно оборудване и обучение, да бъдат коригирани.

Русия все пак контролира значителна част от Украйна и според Путин Москва ще победи, въпреки украинската съпротива и оръжието за милиарди долари, което Киев получава от Запада, заедно с разузнавателна информация и друга помощ.

Путин обяви тази седмица, че държавата ще осигури всичко, от което армията се нуждае "без ограничение в средствата", но и че не е необходимо икономиката "да се милитаризира".

На срещата с ръководителите от отбранителната индустрия днес Путин подчерта, че иска да чуе предложенията им за справяне с проблемите и настоява специалистите от военнопромишления комплекс да работят директно и постоянно със силите на фронта за усъвършенстване на оръжията и бойната техника.

Руската отбранителна индустрия е подложена на голямо напрежение. Профсъюзен лидер от Урал коментира пред агенция ТАСС миналата седмица, че предприятията от военната индустрия са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети днес военния завод "Калашников" в град Ижевск и заяви пред директора му, че държавата "ще увеличи значително" поръчките си догодина, посочва военният новинарски канал "Звезда". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
1
 
! Отговори
Ле, ле... преди 1 година
АБЕ ЩОМ ИЗКАРВАТ И Т-55 ОТ МУЗЕИТЕ И ХАНГАРИТЕ ....ЯСНА НИ Е КАРТИНКАТА....!
106
3
 
2
 
! Отговори
РАЗПАДА Е ФАКТ: преди 1 година
ТАТАРСТАН , БАШКИРИЯ И ЧЕЧНЯ , ВЕЧЕ ИСКАТ ОТКРИТО ДА НАПУСКАТ РФ!КАЗАХСТАН --НАПРАВО СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ КИТАЙ И ДАЖЕ ПРАВИ СЪВМЕСТНИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ! НЕЩАТА ОТИВАТ НА ДИРЕКТЕН РАЗПАД ЗА РУСИЯ !
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ даде малко старо оръжие, а другите натовски държави си дадох старото руско оръжие, но най-големия донор на оръжия за Украйна, се оказа Русия, чрез пленено руско оръжие в началото на операцията. Това са факти, а руснаците най-ги е страх от американското, защото знаят колко са назад.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще приключи с поредния фалит на Русия.
103
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинчо, докато руската военна индустрия подобри работния процес, Русия ще изгуби войната официално. 22 години имаше да подобряваш работния процес на руския ВПК, похарчени трилион долари ефект нулев, е как сега да се подобри нещо което е пропаганден балон за трилион долара? Трябва да си непоправим русофил с 2 грама мозък за да се хванеш на думите на Путин.
102
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам розово бъдеще за Русия между НАТО и Китай, скоро ще се наложи да се надупят пред едните
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Украйна е заради нарастващото Величие на Китай
100
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След военния преврат, Русия ще влезе в НАТО. Руснаците могат всичко да претърпят, но Китай като по Велики от тях не могат да преглътнат НИКОГА
99
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в Русия не стане военен преврат тя ще се разпадне
98
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е най мощния военен съюз в света и това скоро ще бъде доказано. 100 години Русия няма и да си помисли за война
97
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма алтернатива! Руснака е демотивиран поради липсата на частна собственност. Русия се бие за олигарсите, а мужика е комунист по рождение. Военните в Русия не са в елита. Предвиждам или военен преврат или разпад до лятото на 2023г.
96
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великата" Русия с най-алкохолизираното и наркоманизирано население. Нямат външни тоалетни повечето въшливи крепостници, тръгнали съд запада да се мерят
95
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с мероприятията за подобряване работата на руската военна индустрия, ще се увеличи актуалността на един израз от съветско време. Когато се придобиваше нещо "сделано в ссср" и то не работеше казваха: "Това нещо е направено в петък!" Сега петък ще бъде заменен със събота. А за 12 часа работен ден сигурно ще се появят други нови каламбури.
94
14
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Рашките си мислят , че са много яки , а западняците всичките са негодници и меки китки. Тая мантра се набива в главите на руския народ от 1917 насам. Единственото нещо, което крепи раша е ядреното оръжие. При конвенционалните са пълна трагедия. В армията цари пълен хаос и нисък морал. По заводите цари дезорганизация и пияни работници. Най-великата сила на света , 300 000 човека не можа да събере като хората. Мобилизацията беше пародия, дори по руските медии го даваха. Говоря руски.
93
4
 
12
 
! Отговори
Ща бият бе преди 1 година
Що не даваш водка на мобилизираните?
92
10
 
33
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Като гледам изказванията по долу,означава,че в България има две категории хора: Такива които си мислят,че русия ни мисли доброто,и други които мислят нормално.
91
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко стари танкове и системи ,не е цялото НАТО. АКО нато влезе във въздуха някоя вечер за "специална операция" тогава, ще видят какво е война с цялото НАТО :))) Просто са слаби. Каквито са били и ВСВ.
90
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нато няма работа в Украйна
89
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа и САЩ заливат украинците с оръжия, спътниково разузнаване, инструктори , а Русия изцяло сама се въоръжава. Някакви значими успехи на запад не се наблюзават. Голям резил за колективния запад. Голям и огромен!
88
4
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 1 година
За да каже, че воюва срещу цялото НАТО!