Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна

Предприятията са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени
Обновена: 23 дек 2022 22:53 | 23 дек 2022 22:45, Анисия Иванова
176
Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин заяви днес пред ръководители от отбранителната индустрия на страната, че трябва да се подобри работният процес, за да може армията да получава бързо необходимите оръжия, оборудване и техника за войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Изказването си руският президент направи при посещение град Тула - един от центровете на военнопромишления комплекс на страната.

"Най-важната задача пред военнопромишления комплекс е да осигури всичко необходимо за нашите части и силите на фронтовата линия - оръжия, оборудване, боеприпаси и екипировка, в необходимо количество и добро качество при най-кратки срокове", подчерта той.

Още по темата

"Също така е важно да усъвършенстваме и подобрим значително техническите характеристики на въоръжението и оборудването за нашите войници на базата на бойния опит, който придобихме", каза още Путин.

През тази седмица той коментира, че руската армия трябва да се поучи и да оправи проблемите, които изпитва в Украйна, като обеща да предостави каквото е необходимо за продължаване на войната, която скоро ще навлезе в своя единадесети месец.

Откакто започна войната на 24 февруари и десетки хиляди руски войници нахлуха в Украйна в рамките на наричаната от Путин "специална военна операция", Москва се изтегли от близо половината от първоначално превзетите територии. Русия изгуби или изостави значителни количества въоръжение и според американски представители е загубила десетки хиляди военнослужещи, посочва Ройтерс.

Путин призна, че частичната мобилизация с цел да добави около 300 000 души към войските си, не е протекла по план и нареди проблемите, свързани с недостиг на основно оборудване и обучение, да бъдат коригирани.

Русия все пак контролира значителна част от Украйна и според Путин Москва ще победи, въпреки украинската съпротива и оръжието за милиарди долари, което Киев получава от Запада, заедно с разузнавателна информация и друга помощ.

Путин обяви тази седмица, че държавата ще осигури всичко, от което армията се нуждае "без ограничение в средствата", но и че не е необходимо икономиката "да се милитаризира".

На срещата с ръководителите от отбранителната индустрия днес Путин подчерта, че иска да чуе предложенията им за справяне с проблемите и настоява специалистите от военнопромишления комплекс да работят директно и постоянно със силите на фронта за усъвършенстване на оръжията и бойната техника.

Руската отбранителна индустрия е подложена на голямо напрежение. Профсъюзен лидер от Урал коментира пред агенция ТАСС миналата седмица, че предприятията от военната индустрия са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети днес военния завод "Калашников" в град Ижевск и заяви пред директора му, че държавата "ще увеличи значително" поръчките си догодина, посочва военният новинарски канал "Звезда". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Можем да си верваме на каквото си искаме" И аз това съм написал, вярвайте.. Те така и преди, 45г вярваха, че същите тези, ей сега ще построят комунизма, то пък взеха, че фалираха. Вярата крепи човека, вярвайте по-силно
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И те ли ще се бият до последния руснак,Байдън хванал украинците и се бие до последния украинец според тях за които казват,че са нацисти,бандеровци,хитлеристи,националисти,фашисти,въобще с всички възможни епитети от тоз лексикон за употреба,че още с представка Нео заради които вкара плана за СВО,а Путин хванал руснаците за които освен комунисти други епитети за тях няма и какво ще излезе от тая какафония Байдън се бие до последния нацист и др. с епитетите,а Путин до последен комунист до победата.
25
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И понеже успешно я демилитаризират за това не могат 3 месеца безаналоговите да превземат Бахмут->>>> Aртьомовск не го превземат, щот се кефят как мелят укрита с артилерия. До тука 13к укрита за 3 месеца "удържане". Срещу по-малко от 500 жертви от руска страна. Това по данни на ЦРУ, да не помислиш нещо. За такива цифри - още 3 месеца ще им го оставят, само да карат свежи укрита там...
24
7
 
4
 
! Отговори
Хау преди 1 година
Сега е момента Ердоган да прибере вилает *** когато оръжието замине за Украйна и армията не може да напълни един стадион!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34. А ти си от циливилизовано племе ?
22
10
 
10
 
! Отговори
Крим е руски преди 1 година
Sky News: Западните оръжия няма да спасят Украйна от поражениеТе могат само да поддържат ескалацията
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33. Можем да си верваме на каквото си искаме. И ти можеш да си верваш на каквото си искаш.
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Успешно я демилитаризират." И понеже успешно я демилитаризират за това не могат 3 месеца безаналоговите да превземат Бахмут. За това имат по-модерно оръжие само 3 месеца след започването на войната и за това на руснаците им се изпари 65км бронирана техника и тече втора вълна на мобилизация. Иначе вие си вярвайте още в на бащицата с мерцедеса глупостите. Щото той докато си го кара обикновените руснаци живеят по окопите и тоя им се смее на майките, ча така или иначе щели да умрат от пиене.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31. Ти да не би да смяташ, че си цивилизован ?
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 18 преди 1 година
Този много важен човек направи така, че целия свят да се съобразява с него. Бие ли Укрите бие ги НАТО сащ скимтят ли като кучета скимтят и нищо не могат да направят освен да пращат оръжия. И то от кумува срама, че НАТО е нещо ама всички видяхме, че е въздух под налягане. При първия сериозен противник подвиват опашка придставете си и Беларус да се включи или пък и Северна Корея както имаха заявка за Китай не ми се говори. Този плъх живеещ в измисления свят си ти.
17
10
 
7
 
! Отговори
Зилчо преди 1 година
Западните анализатори са преценили погрешно военната сила на Русия, а доставките на оръжие за Украйна са недостатъчни за решаване на конфликта със сила, пише експертътотSky News Доминик Уагхорн."Остро се усеща, че Западът е подценил опасността, която представлява Русия", казва специалистът.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2. Не разбирам защо бръщолевите подобни глупости след като бюджета за отбрана на щатите е около 800 милиарда долара.
15
9
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Човек винаги избира страна черната Франция или аругантната прехвалена Аржентина.Но едно е вярно. Ако всички са в Нато то кой е врагът? Трябва ни враг трябва ни чернозем трябва ни кръв. Старите вампири си искат свойто.
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е ВЕЛИКА.
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снаряди и повече ракети,а за укрите повече железни каски за железните им глави.
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин стана на 70 г. и реши да се прави на завоевател. Хем е смешно , хем е жалко.
11
12
 
9
 
! Отговори
Камарад Серьожкин преди 1 година
Никой не разбира дълбокия замисъл в действията на тавариш Путин. Той върви по стъпките на Германия след ВСВ. След като германците капитулираха станаха икономика номер едно в Европа. Същото цели и Путин, след капитурлацията му, руснаците така ще се стегнат , че германците пасти да ядат.
10
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте бе, нали демилитаризирахте Украйна.?->->-> Успешно я демилитаризират. Укри флот - няма, даже минираха собствените си пристанища. Укри авиация - няма, даже разрушават летищата, да не вземат да кацнат руснаци. Укри танкове - няма, молят се на Германия да им прати нещо. Укри армията на хартия е 710 000, на терен имат 450 000 - другите я безследно изчезнали(135 000), я се предали на врага(21 000), я закопани някъде и повиквателните за мобилизация - изгорени. Още една гидина така и са ЧАЛ.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин демилитаризира Европа не само Украйна всички оръжия там се изсипаха.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 Мен не ме поммпят евроатлантиците обичат.