Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна

Предприятията са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени
Обновена: 23 дек 2022 22:53 | 23 дек 2022 22:45, Анисия Иванова
176
Путин: Руската отбранителна индустрия да подобри работния процес заради войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин заяви днес пред ръководители от отбранителната индустрия на страната, че трябва да се подобри работният процес, за да може армията да получава бързо необходимите оръжия, оборудване и техника за войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Изказването си руският президент направи при посещение град Тула - един от центровете на военнопромишления комплекс на страната.

"Най-важната задача пред военнопромишления комплекс е да осигури всичко необходимо за нашите части и силите на фронтовата линия - оръжия, оборудване, боеприпаси и екипировка, в необходимо количество и добро качество при най-кратки срокове", подчерта той.

Още по темата

"Също така е важно да усъвършенстваме и подобрим значително техническите характеристики на въоръжението и оборудването за нашите войници на базата на бойния опит, който придобихме", каза още Путин.

През тази седмица той коментира, че руската армия трябва да се поучи и да оправи проблемите, които изпитва в Украйна, като обеща да предостави каквото е необходимо за продължаване на войната, която скоро ще навлезе в своя единадесети месец.

Откакто започна войната на 24 февруари и десетки хиляди руски войници нахлуха в Украйна в рамките на наричаната от Путин "специална военна операция", Москва се изтегли от близо половината от първоначално превзетите територии. Русия изгуби или изостави значителни количества въоръжение и според американски представители е загубила десетки хиляди военнослужещи, посочва Ройтерс.

Путин призна, че частичната мобилизация с цел да добави около 300 000 души към войските си, не е протекла по план и нареди проблемите, свързани с недостиг на основно оборудване и обучение, да бъдат коригирани.

Русия все пак контролира значителна част от Украйна и според Путин Москва ще победи, въпреки украинската съпротива и оръжието за милиарди долари, което Киев получава от Запада, заедно с разузнавателна информация и друга помощ.

Путин обяви тази седмица, че държавата ще осигури всичко, от което армията се нуждае "без ограничение в средствата", но и че не е необходимо икономиката "да се милитаризира".

На срещата с ръководителите от отбранителната индустрия днес Путин подчерта, че иска да чуе предложенията им за справяне с проблемите и настоява специалистите от военнопромишления комплекс да работят директно и постоянно със силите на фронта за усъвършенстване на оръжията и бойната техника.

Руската отбранителна индустрия е подложена на голямо напрежение. Профсъюзен лидер от Урал коментира пред агенция ТАСС миналата седмица, че предприятията от военната индустрия са преминали на шестдневна работна седмица и 12-часови смени.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети днес военния завод "Калашников" в град Ижевск и заяви пред директора му, че държавата "ще увеличи значително" поръчките си догодина, посочва военният новинарски канал "Звезда". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
17
 
! Отговори
Стрина Гина преди 1 година
Аз от политика и военни работи не отбирам, ама знам, че на въздушно-космическия началник рогозин сега му кърпят долната част на гърба в болницата. Това ако не е символика, здраве му кажи! :))))))))))))))))
86
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 144 - утре, най-късно на връх колледа ще падне укрокрепостта Маринка. Да се готви Артьомовск. Та не знам кой е трябва да се приготвя за капитулация, но украинските болници са препълнени с ранени, а моргите им - с трупове
85
4
 
13
 
! Отговори
до до 133 преди 1 година
До Анонимен Товариш, теа умници и патрЕоти са изнесли голяма част от златния и валутен резерв на НЕдържавата си в чужбина. Завиха на умряло по този повод още при първия пакет санкции. Башка са олигарсите - секакви активи в гнилия Запад. Рев, сълзи и соп оли! А ти спи спокойно, нито цент няма да иде зян - всичкото им имане, частно и държавно ще иде за възстановяване на поразиите, които направихТЕ в Украйна.
84
0
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 година
Изброй
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите да се настройват психически за кaпитyлaцията, да ним доди кат гръм от ясно небе и да има масови caмoyбийства! Пък ако наистина искат да подпомогнат отлагане на кaпитyлaцията, да одат там де гърми пък не вали!
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин бункера си е в бункера и пак се е подсигурил с 14 хиляди бодигарда! Ще вземе 10 хиляди долара от Гинес да си купи масквич!
81
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 133 АнонимеН - какъв фалит, бе , смешен> Русия има злато,много злато - цели 3000 тона. Руските банки продават на руснаците злато свободно. А златото е най-ценният актив.
80
2
 
7
 
! Отговори
И петилетката преди 1 година
Да я изпълняват За три години са им поръчали - и да подобрят техническите параметри Значително !
79
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
2023-ТА В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО ЩЕ ИМА ФАЛИТ НА БАНКОВАТА СИСТЕМА И ДОВОЛНИТЕ ГРАЖДАНИ, ЧЕ СА СИ ИЗГУБИЛИ ПАРИТЕ ЩЕ ИЗБИЯТ РЕЖИМА НА КА ПУТЪН И ДРУГАРЕТЕ МУ ! :D
78
3
 
7
 
! Отговори
Какво ?! преди 1 година
<<<<<<<Важно е да усъвършенстваме и подобрим значително техническите характеристики на въоръжението за нашите войници в Украйна>>>>>>> Ама как така?! Нали Русия имаше най-доброто и безаналогово въоръжение в света?! Това сигурно е грешка на превода
77
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 122 - На кои от кремълския елит децата живеят на запад, смешен - на Путин дъщерите живеят в Москва, на Лавров дъщеря му също живее в Москва, на Медведев сина му също е в Москва, на Шойгу двете му дъщери също живеят в Москва, на Мишустин трите му сина също живеят в Москва, на Собянин дъщерите му живеят в Санкт Петербург, на Володин дъщеря му също е в Москва. Та на не разбрах кой живее на запад от тях. Що не вземете да се гръмнете с вашите лъжи, смешникакъвци
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До121 Ти ли ще кажеш кой какво да прави? Това е истината Русоробе. Иначе на кремълския елит децата нямаше да живеят из "гадния и прогнил запад", нали ?
75
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 117 - Стига си говорил глупости, смешен. Ти ще кажеш какви са руснаците. Глей си несретния животец и не се прави na велик
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напиши по ясно и безсрамно, кой ще започне термоядрена война!? Няма да е НАТО! Кой? А?
73
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 110 За неразбрали - ако нато се включи във войната, ще започне световна тремоядрена война. Затова нато хич не ще да се включва директно във войната. Уж пишеш за нерабралите, а ти самият нищо не си разбрал.
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не стига, че нямат мотивация да се бият, ами и са крепостни, алкохолизирани, първобитни и крадливи ***. Има читави, но са много малък процент. Русия е една дупка и нито руснаците, нито русофилите искат да живеят там.
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в какви срокове, гаспадин путин? Ако кажеш три месяца тряа умножиш по 100, както с операцията! А тя операция тана мppьcнa дума за тебя!
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114 Вярваш ли си Алонкоооооо? Русия и производство..... Хахахахаха
69
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 108 Самозабравени - оланкоолу, доставките на сАЩ и Англия са покрили само 5 процента от нуждите на съветската армия, останалите 95 процента русснаците са си произвели сами. Не ми се прави на професор, защото си само един форумен бърборино. В момента Русия разполага с 1300 военни завода и ще си произведе всичко необходимо сама.
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали не беше война и всичко вървеше по план вече 10 месеца от иначе тридневната Специална Операция?!