Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината

Китай иска дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди
26 дек 2022 19:17, Анисия Иванова
133
Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин иска да разговаря с китайския си колега Си Цзинпин преди края на годината, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл.

"Всъщност контактът в момента се подготвя", каза Дмитрий Песков. Той не даде подробности за формата на разговора – по телефона или среща лице в лице.

Отношенията между двете страни се смятат за добри въпреки войната на Русия срещу Украйна, посочва ДПА.

Кремъл каза, че не търси контакти със Запада. Песков отрече да се планира телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон през близките дни. Говорителят на Путин добави, че тази година също така няма да бъде изпращано новогодишно поздравление на президента на САЩ Джо Байдън.

Си и Путин последно се срещнаха на живо през септември в кулоарите на срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд, Узбекистан. Китайският лидер също така миналата седмица посрещна в Пекин предшественика на Путин Дмитрий Медведев.

Китай официално се обяви за дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди и не се присъедини към западните санкции срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
хайде стига преди 1 година
Хайде стига моля ви се с този танк Т14, той дори не може да се движи, на парада засече, хайде стига моля ви се.
21
1
 
11
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Не САЩ а Китай ще схруска Русия на закуска.
20
1
 
15
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Тоз помисли, че за три дни ще е в Киев, после, че някой ще му купува газа, докато се мъчи като грешен гявол с две малки градчета. Сега народа му освирепя от глад, почна да обикаля като цветарка да се моли за пари. Бил готов с газопровода? Абе, кой те пита, бе байно. Сега и на китайчето ще се моли. Ей, тъжна мужижка съдба.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай нищо не може да лапне. Разпадана на РФ не може да увеличи територията на другите гигантски държави. Само ще се образуват няколко нови, по-малки държави. Светът показа, че е много опасно съществуването на свръхголеми милитаристични държави, които могат да тероризират цялия свят с ядреното си оръжие.
18
0
 
4
 
! Отговори
до 6 Анонимен преди 1 година
усещам как мечтаеш за замръзналите окопи и освежителен дъжд от украински снаряди
17
0
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 9 Имаше филмче още през ВСВ немците се изпитали танк без екипаж. Най после руснаците успяват да го унищожат. Избухват пламъци , но от танка на излиза никой. Руснаците го разглеждат и вътре няма никой. Докладват на висшия началник и той ги пита: Вие пияни ле сте.Филма е руски.
16
1
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Китай митай,ватеенки,външни тоалетни не ни интересуват тези комунисти:):):)България днес!ВМЗ Сопот и Арсенал Казанлък бълват бомби за Украйна с които хвърчат руски зелки!Визи за руснаци у нас НЕ!Руски газ НЕ!Гониме руски шпиони на ишлеме по 70 наведнъж:):):)!Ф16ДА!Алеята пред руското посолство,точно под прозореца на митрофанова се казва"Героите на Украйна":):):)Руски тролеи как е?:):):)
15
13
 
6
 
! Отговори
30 г лижат гъзове преди 1 година
А след 30 години лижeнe на *** българите още не могат да пътуват свободно в ЕС и без визи в САЩ? 30 години българите мизерстваха и чакаха да опитат от западния консуматорски начин на живот, богатите колониалисти да ги сложат като равноправни на масата и да споделят с българите богатсвата които столетия са ограбвали от колниите, защото българите са ногу убави - ха, ха, хааааааа!
14
0
 
11
 
! Отговори
Двойник на Путин преди 1 година
на просия при товариш Си. Естествено товариш Си ще го натовари в прекия, но и в преносния смисъл. И товариш Си ще си избере какво да лапне от пРосия. Товариш Си отказа китайски танкери да превозват руски нефт. Товариш Си прави бизнес със САЩ, а двойникът на Путин търпеливо чака в ъгъла наказан. Защото Путин обеща бързо да глътне Украйна, за да може Китай лесно да глътне Тайван. Но всичко оплеска.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с този танк Т-14. В цяла Русия има само 20тина бройки от него. Мислите ли че ще ги жертват в Украйна, като имат няколко хиляди Т-72?
12
2
 
10
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Всъщност Китай се присъедини към санкциите, ама журналистчетата от тоя проводник на руска пропаганда избягват да говорят по темата. Китай санкционира руските банки, спира износа на чипове, забранява на руските кораби да влизат в китайски пристанища и забранява да се използва китайска територия за пренос на руски стоки. Това са все неща, които излизат в руските медии веднага след като к.л.о.у.н.ъ.т Медведев беше изпратен наобратно. Неслучайно сме на 111 място по медийна свобода.
11
3
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Путин ще пита началника си Си дали да спре войната.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не казвам, че западния начин на живот е супер, ама пък досега никой не предлага по-добра алтернатива. В Северна Корея ли, в Китай ли или в Русия се живее по-добре? Първо направи своята страна рай и тогава другите държави сами ще последват модела ти мирно. С оръжие не можеш да наложиш нов модел/полюс на никоя страна, защото всички виждат как не си успял нищо да постигнеш.
9
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ще се отчита пред началника за свършеното през годината.
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуват се и много гласове, че Т14 Армата е нов, неизпитан, страда от детски болести, а Русия има стари изпитани сигурни танкове. Но всяко ново изделия страда от детски болести, и всяко оръжие трябва някога да се изпита на бойното поле в реални военни условия.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куполът на Т14 Армата е необитаем. Екипажа е в бронирана капсула ниско долу. Може да води бой на 360 градуса независимо от посоката на движение и практически не зависи от пряка видимост, няма значение дали е ден или нощ.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия пусна на фронта първите продоволствени композиции. Разполагат с кухня, перални, душове. Има дори и фитнес за обездвижването от окопите. Капацитет 1000 войници за 24 часа. Докато войниците се изкъпят и нахранят през това време вече униформите и дрехите им са обработени и изпрани, а храната е на ниво като в ресторант.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армата Т14 е оръжие от ново поколение, с изключителна защита на екипожа и бойни параметри като може да води бой едновременно по няколко цели независимо от видимостта. Даже не ново поколение, ами през едно поколение. Но един войник на бойното поле не в воин. Днес бойните действия са конгломерат от различни системи които трябва да се съгласуват. За да работи Т14 ефективно нужно е взаимодействие с артилерията, пехотата, инженерните войски, с ПВО системите, с разузнаването които в режим онлайн да подават целите на големия екран на Т14.
4
10
 
4
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Нема лошо. Ще си разделят Щатите и Острова ,а украйна не я броим за нищо.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има такава традиция при Путин - второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.