Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината

Китай иска дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди
26 дек 2022 19:17, Анисия Иванова
133
Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на годината
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин иска да разговаря с китайския си колега Си Цзинпин преди края на годината, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл.

"Всъщност контактът в момента се подготвя", каза Дмитрий Песков. Той не даде подробности за формата на разговора – по телефона или среща лице в лице.

Отношенията между двете страни се смятат за добри въпреки войната на Русия срещу Украйна, посочва ДПА.

Кремъл каза, че не търси контакти със Запада. Песков отрече да се планира телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон през близките дни. Говорителят на Путин добави, че тази година също така няма да бъде изпращано новогодишно поздравление на президента на САЩ Джо Байдън.

Си и Путин последно се срещнаха на живо през септември в кулоарите на срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд, Узбекистан. Китайският лидер също така миналата седмица посрещна в Пекин предшественика на Путин Дмитрий Медведев.

Китай официално се обяви за дипломатическо решение на войната в Украйна, но не я осъди и не се присъедини към западните санкции срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
14
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Путин обвини Запада във всички грехове, за да оправдае своите грешки.Най-голямата от тях е, че докато беше вторачен към Запада,забрави за Изтока.Оттам ще дойде края на Русия, а и неговия собствен.
61
5
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Путин скоро ще разговаря с рогатия, той му е господар. Украйна, САЩ и Англия ще му осигурят срещата.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следи зорко и докладвай непрестанно какво познатите,близките и роднините ти мислят, говорят и вършат.Взаимното доверие, приятелство и привързаност са отречение от комунизма - партийната бдителност над всичко.Убеждавай, разяснявай и подтиквай другите да изпълняват норми и планове. Ти говори, говори, говори, говори, но никога не работи.</p>
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десетте правила за добрия комунист:Поставяй винаги интересите на съветския съюз на първо място,а тези на България на второ. Не се срамувай,че си родоотстъпник.Мълчи и не разсъждавай. Приемай каквото партията ти каже и като папагал повтаряй каквото те учат. Не дръж сметка какво е право и криво, истина и лъжа, лицемерие и безчестие. Съвестта е буржоазен предрасъдък.Добрият комунист требва да забрави,че е човешко същество.</p
58
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят Си ще нахока Путин за абсолютното бездарие и некадърност. През септември Путин обеща на китаеца че ще свърши войната до края на ноември. Преди дни изпрати пияндето Медведев в Пекин с писмените обяснения на Путин защо не е приключил войната. Обясненията са че Украйна не искала да преговаря с него. Накрая Си ще се ядоса и ще се включи в санкциите срещу Русия, то и в момента Китай се е включил в 60% от наложените санкции.
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин до сега поне 20 пъти говори със Си, изпраща Медведев там да ги кандардисва. Ми не щат хората да се обвързват с него. Явно не може да му уври главата.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще разговаря със Си Цзинпин преди края на 2023 година.
55
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Русия е някъде на 6то място в света по износ на ВПГ . Явно си имат технологии
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен70-сега ли се събуди или още сънуваш.хахахаха
53
4
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Най-безопасно за жужи е да разговарят по телефона, за него не е препоръчително да напуска рассия поради факта че е издирван терорист и военнопрестъпник, а ако покани Си Цзинпин в раша, ще трябва да си комуникира с него през онази дълга маса, което за пореден път ще затвърди и изкара на бял свят комплексите и страховите му неврози ... !!!
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Китай, също така китайците не могат да си позволят да застанат директно на страната на САЩ след случките по времето на Тръмп. В момента двата полюса са САЩ и Китай, Русия вече е по пътя на историческото бунище. Китай действително не иска да има много общо с Русия. Друг е въпроса за вътрешното състояние на Китай, не си мислете, че там няма борби!
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усеща джуджака че над главата му виси гилотина обаче не знае кой ще дръпне въженцето.
50
6
 
11
 
! Отговори
Китай преди 1 година
Китай не са на страната на путин. Искат да се прекрати войната, но се държат дъпломатично и внимателно по икономически причини. Те осъзнават, че путин е безумец и фашист
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ, има общо понеже брачеде, мрачеде, сега ще ти кажем защо. Вие русофилите отдавна ни обяснявате как Путин бил пазител на християнството. Още ни обяснявате как ЕС се ислямизирал и т.н. В същото време през 2016г. Путин ръка за ръка с Ердоган откриват Джамията в Москва за 10 хил. човечета. Сещаш ли се или да ти кажа директно? Ще ти кажа директно! РАЗГОВОРА НА ПУТИН С КИТАЙЦИТЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! ЦЕЛИЯ СВЯТ Е НАЯСНО, ПУТИН Е ЕДНО ЛЪЖЛИВО ДЖУДЖЕ, НИКОЙ НЕ ГО ВЗИМА НАСЕРИОЗНО!
48
1
 
3
 
! Отговори
Ще преди 1 година
се разбират кой полюс за кого да бъде!
47
5
 
15
 
! Отговори
* преди 1 година
Ако беше останал само с Крим, можеше да завърши сравнително добре кариерата. Но империализма му изяде главата. Обикаля като цветарка да се моли на този и онзи на тези години сега. Руснак, турчин и коза наяждане нямат.
46
2
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Дипломатическото решение включва изтеглянето на руските терористи и военнопрестъпници от международно признатите граници на Украйна, включително от Крим въпреки твърденията на един наш преЦедент, че е "руски" ... това ще се случи веднага щом Аятолах путин се пресели с 40 девственици дарени му от Рамазан в небесната си Мека ... !!!
45
0
 
11
 
! Отговори
Олга преди 1 година
Това, че пропагандата им говори как в Европа било страшно, не значи, че там е добре. В Русия има първо милионно коренно мюсюлманско население, после от републиките прииждат постоянно, има много смесени бракове, защото руснаците не стават за съпрузи, вечно пияни и т.н. Т.е. процентно мюсюлманите са повече. Но в Средна Азия за тюркски народи и Исляма не е радикален. Изключение са кавказците. Иначе азери, казахи, киргизи са мюсюлмани, но от байрам на байрам, дето се казва. Уахабизмът е в Чечня.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IQ 3.14, нормално, на Китай му е презУя за Москалия. Още в края на 60-те години Мао Цзедун публично определи Русия като комунистическа държава от фашистки тип!
43
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
според запознати конспиролози, има голяма вероятност "украинските дрони" да са китайски. за това кацапите мрънкат под мустак