Лавров: САЩ не позволяват мирни преговори, надявайки се да изтощят Русия

По думите му Вашингтон е заявил, че не иска директна война с Москва
28 дек 2022 21:32, Йоана Цонева
281
Лавров: САЩ не позволяват мирни преговори, надявайки се да изтощят Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати не позволяват на Киев да проведе мирни преговори с Москва, надявайки се по този начин да изтощят Русия. Руският външен министър Сергей Лавров заяви това в сряда в интервю за руския "Първи канал", цитиран от руската агенция ТАСС.

Сега всички отново говорят за необходимостта от преговори <...>, но след това ни обвиняват, че отказваме да преговаряме, въпреки че Путин многократно е заявявал, че няма сериозни предложения", заяви Лавров. - "Примерът с историята от Истанбул ясно показва, че още тогава са ги плеснали по ръката и са им казали: "Рано е, рано е, все още не сте изтощили Русия до етапа, в който на нас, американците, ни се струва, че това вече е достатъчно.

"Казват, че Киев е готов, а Русия не иска - това се прави изневиделица на фона на това, че Киев казва, че никога няма да седне на масата, докато не освободим родните си украинско-кримски земи и т.н.", продължи министърът. - И сега вече казват, че няма да седнем на масата, докато Русия не капитулира, а [украинският външен министър Дмитрий] Кулеба заяви, че това ще стане, докато Русия не плати репарации.

Лавров коментира и думите на президента на САЩ Джо Байдън, че Украйна трябва да успее на бойното поле, за да избегне Трета световна война. "Когато един човек казва такива неща, ако това е съзнателно изявление от негова страна, то той вероятно има нещо в резерв", каза Лавров.

Още по темата
САЩ заявиха по дипломатически канали, че не искат и няма да започнат пряка война с Русия и не планират да изпратят свои военни специалисти в Украйна във връзка с прехвърлянето на системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът" в Киев, допълни в интервюто си руският външен министър.

"Сега попитахме американците по каналите, с които нашето посолство все още разполага, дали решението за прехвърляне на снаражението "Пейтриът", предвид сложността на нейното използване, означава, че там (в Украйна - бел. ред.) ще има американски специалисти. Беше ни обяснено доста обстойно, че това не е планирано, именно защото американците не искат и няма да воюват директно срещу Русия, системите за противовъздушна отбрана ще бъдат пуснати в действие за няколко месеца, докато украинските военнослужещи усвоят тази технология", каза Лавров.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще може да унищожи системите за противовъздушна отбрана Patriot, ако Вашингтон ги достави на Киев. Той също така отбеляза, че ""Пейтриът" е доста стара система" и не работи по същия начин като руската С-300. В същото време той заяви, че ще има "противоотрова" за тези системи.

На 21 декември украинският президент Володимир Зеленски посети Вашингтон по покана на американския лидер Джо Байдън. Обявяването на нов пакет от военна помощ на САЩ на стойност 1,85 млрд. долара за Киев съвпадна с посещението му в САЩ. Той включва за първи път батарея за противовъздушна отбрана "Пейтриът", която включва самата система за изстрелване на камион, радар и контролна станция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
10
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Раша е тотал банкрут вече. Амин.
162
9
 
9
 
! Отговори
Марс преди 1 година
Няма да я изтощят.Войната ще свърши тогава,и когато Русия пожелае.
161
15
 
17
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Русия винаги е била агресор и войнолюбец. Цитат на немския Ханс ДИТРИХ ГЕНШЕР. По добре американци да те окупират отколкото руснаци да те освободят. Българска поговорка. Къде е стъпил руски ботуш трева не никне. Само българските лакей обслужващи Русия още не са разбрали тази истина. Основно Възраждане, Бсп, Дс и президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип. Имаме златния шанс да се освободим от путинофилията и руското икономическо робство сега.
160
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
ХА ХА ХАААА...МНого ли време ти трябваше да разбереш ЧЕ СИ ПРЕЦАКАН !!
159
7
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Тоа не разбра ли,че тряа да си стяга багажът за Хага!Холанците са му приготвили специално оборудвана стая с дебели стоманени решетки,за да се чувства спокоен докато им гостува и докат го изпроводят до доживотното му жилище от 10кв.метра!!И за какво беше цялото драпане,крадене и съсипия на Ватландия,щом ще завършите всички като обикновени пандисчии на гол хляб и студена водица?То не бе тръшкане,плашене,фукане и какво?!Ще се оставим да ни върнете в блатото и да ни стрижете и доите ли?!Съмневамсе
158
3
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Раша от 19 век не си е е зареждала батериите....п.а никой дрег им виновен
157
6
 
10
 
! Отговори
питанка преди 1 година
Ъхъ , ясно е колко умен и способен е северносибирския мужик-алкохолик, и какво ново и иновативно мислене има! Разбрахме за най-новите модерни и безаналогови С500 и С600 а кога ще видим и С700 и С800. И какво ще има след С900? пак отначало, ли ще се минава на "литровки" : С1000 , С2000 , С3000 ?
156
11
 
15
 
! Отговори
! преди 1 година
Русия иска преговори само, се предайте и ни дайте земята си. Плюс забравете за всички зверства които извършихме! Какво толкова искаме?
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ди Тттт Кво значи да дразниш руснаците?
154
4
 
0
 
! Отговори
Килгор Траут преди 1 година
Извадили са най-новото оръжие ,,Льо Саж"! Стреля със специално лепило и направо залепва всичко във въздуха. Сега и в КИсмоса, на 250 км. А вие тук спорете кой е изобретил чушкопека...
153
12
 
19
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
До 257 . Аз ще ти кажа. Тази която се върже на глупостите на САЩ като Украйна и започне да дразни руснаците.
152
28
 
31
 
! Отговори
Нъл тъй преди 1 година
Мирни преговори и после чакаме да видим коя ще е следващата държава нападната от русия.
151
29
 
33
 
! Отговори
Факт преди 1 година
За съжаление е точно така! ФАЩ твърдят,че не искат световна война ,но създаването на конфликти и на други места - Тайван, Южна Корея, някак си доказва обратното! И ако може ние да не подмазваме толкова ,че не искам да ме будят изтребители минаващи над София цяла нощ!!!
150
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показателно е, че за "изостанала комсомолска технология" говори индивид, чиито предци през вековете не са родили нищо по-технологично от чушкопек.
149
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рептилите се надяват да изтощят Русия, но вчера Министерството на отбраната на РФ получи нова партида изтребители 5-то поколение Су-57, произведени в КнААЗ в град Комсомолск на Амур.
148
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
230, руснаците работят толкова успешно по нея, че още преди година я изпитаха и удариха свой бракуван космически обект. Ракетата им се нарича "Нудоль".
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че пиндостанците искат да възобновят инспекциите по СНВ-3, но не са готови да се държат честно.
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че по дипломатически канали пиндостанците са го уверили, че не планират да встъпват в пряка война с Русия.
145
7
 
14
 
! Отговори
До 223 преди 1 година
С500 се разпознава от другите "С"-та по това, че бойната й глава е тоалетна чиния, корпусът - перална машина, а двигателят - коктейл "***".
144
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
И какво - работим цяла година за има-няма няколко дена почивка, а видими резултати няма. Поне да ни пожалят спокойствието, а то - война. Особено е неприятно да имаш неприятности. Уж имало права на човека.